Loading...
 Start Page
«Επειγόντως “γιατρικό” για την… γραφειοκρατία, για να παραδοθεί το κτίριο  του Νοσοκομείου ¨Άγιου Ανδρέᨻ!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Την άμεση παράδοση του ανακατασκευασθέντος κτιρίου του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ζητάει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, επικαλούμενος δημοσίευμα και αγωνιώδεις παρεμβάσεις νοσοκομειακών παραγόντων, που εξιστορούν τις συνέπειες της ολιγωρίας.

Ο Αχαιός πολιτικός έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση στον Υπουργό Υγείας και μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Οι συνθήκες που επικρατούν στις πέντε κλινικές που φιλοξενούνται στο προπολεµικό κτίριο του 409 είναι πέραν πάσης περιγραφής.

Οι εγκαταστάσεις του νοσοκοµείου, θυµίζουν βοµβαρδισµένο κτίριο. Είναι απορίας άξιο πώς το ιατρικό νοσηλευτικό, βοηθητικό και άλλο προσωπικό µπορεί να επιτελεί τα καθήκοντά του υπό τις συνθήκες αυτές. Επιβάλλεται να δοθεί άµεσα σε λειτουργία το κτίριο του «Αγίου Ανδρέα» προς ανακούφιση των πολιτών, οι οποίοι επί 8 χρόνια αναµένουν την ανακατασκευή του πολυώροφου κτιρίου και τώρα που είναι έτοιµο, η γραφειοκρατία το κρατάει κλειστό.

Ο διοικητής του νοσοκοµείου, Θεόδωρος Σερεµέτης, επισήµανε ότι το νοσοκοµείο ασφυκτιά λόγω των ιώσεων και των πολλών περιστατικών που καλείται να καλύψει. Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και καιρό ζητάει τη σταδιακή παραχώρηση του κτιρίου, ώστε να ξεκινήσει η µεταφορά των κλινικών.

Ας σημειωθεί ότι λίγα µέτρα πιο πάνω από το κεντρικό κτίριο του «Αγ. Ανδρέα», στο 409, ασθενείς, γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόµενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπό απάνθρωπες συνθήκες. Ειδικότερα σήµερα, στο 409 στεγάζονται οι κλινικές ΩΡΛ, Οφθαλµολογική, Μαιευτική, Πλαστική Χειρουργική και το Τµήµα Νεογνών. Από επιστηµονικής απόψεως, το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχεται είναι υψηλό, γι’ αυτό και οι πολίτες το προτιµούν, αλλά οι συνθήκες νοσηλείας είναι άκρως αποτρεπτικές.

«Όταν τα πάντα γύρω σου είναι διαλυµένα και έχεις την εντύπωση πως µπαίνεις σ’ ένα εγκαταλελειµµένο κτίριο, είναι δυνατόν να µπορείς να εργαστείς και πολύ περισσότερο να νοσηλευτείς;» διερωτάται ο πρόεδρος του Σωµατείου Εργαζοµένων, Κώστας Πετρόπουλος. Οι τοίχοι είναι γεµάτοι ρωγµές, τα παράθυρα διαλυµένα, οι τουαλέτες σπασµένες, τα στρώµατα σκισµένα, οι τοίχοι γεµάτοι τρύπες, οι κοινόχρηστοι χώροι γεµάτοι σκουπίδια και πολλά άλλα συνθέτουν την εικόνα του νοσοκοµείου της Πάτρας. «Είναι απαράδεκτο να είναι έτοιµο το κτίριο και κάποιοι να το κρατούν κλειστό. Αρκετή υποµονή έκαναν όλοι οι εργαζόµενοι και κυρίως οι πολίτες. Η κατάσταση αυτή πρέπει να τελειώσει τώρα» καταλήγει ο κ. Πετρόπουλος.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος