Loading...
 Start Page
Ανοικτή επιστολή του Νίκου Νικολόπουλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Νίκος Νικολόπουλος: «Κυριάκο αθετείς μια βαρύτιμη εθνική υποχρέωση, αδιαφορώντας για τις ηθικοπολιτικές συνέπειες αυτής της ανακολουθίας

και μεταλλάσσεις την ΝΔ σε “δεξιό Ποτάμι”»

 

Αγαπητέ Κυριάκο,

Για μια ακόμη φορά, με την εντολή, που έδωσες να αποσυρθούν οι υπογραφές των 16 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από την ερώτησή μας στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Σωτήρος- του Τάματος του Έθνους μας- εκτός του ότι περίτρανα απέδειξες πως κατ’ όνομα μόνο είσαι «φιλελεύθερος», (στην πράξη είσαι ένα κακέκτυπο «προέδρου – αγά», που δεν σέβεται τα πιστεύω των συναδέλφων του βουλευτών και την ελευθερία έκφρασης τους), ταυτόχρονα έδειξες πως τα ιδεολογικά όρια, που θέλεις να επιβάλεις στην Νέα Δημοκρατία κυμαίνονται μεταξύ Κέντρου και Κεντροαριστεράς και πάντως εκτός των αρχών και του ιδεολογικού καταστατικού χάρτη, που ως ιερά παρακαταθήκη άφησε ο ιδρυτής της Κων/νος Καραμανλής και που όλοι μας, που ως σύνεδροι συμμετείχαμε στο Α’ Συνέδριο επικυρώσαμε με την ψήφο μας.

Με τον τρόπο αυτό, επισήμως, απεμπολείς και αποχρωματίζεις το ιδεολογικό στίγμα και τις αξίες της παράταξης και τη μεταλλάσσεις σε ένα νεφελώδες υβρίδιο, που απλώς ανταποκρίνεται στις πολιτικές σου σκοπιμότητες.

Η στρατηγική σου - στρατηγική που ίσως σε συμβουλεύουν να ακολουθείς, πρώην γραμματείς της ΚΝΕ και όψιμοι “δεξιοί του μανικετόκουμπου”- οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία σε αποκοπή από τον παραδοσιακό δεξιό κόσμο της, από όλους αυτούς τους πολίτες που αντιστέκονται στην ισοπέδωση των αξιών και των αρχών υπό τις οποίες συστάθηκε το Έθνος μας.

Με την τακτική σου μετατρέπεις τη Νέα Δημοκρατία σε “δεξιό Ποτάμι” και αφήνεις πολιτικά “ορφανούς και άστεγους” χιλιάδες συμπατριώτες μας, που συνεχίζουν να επιμένουν ελληνικά, να πιστεύουν στην Ορθοδοξία, την παράδοση και τις διδαχές των διδασκάλων του Έθνους μας και που “αηδιάζουν” από εντολές σαν και αυτή που έδωσες να αποσυρθούν οι Bουλευτές σου από μια ερώτηση που στόχο είχε να επιταχύνει την υλοποίηση ενός εθνικού τάματος που μένει ανεκπλήρωτο εδώ και αιώνες.

Ταυτόχρονα, όμως, προβαίνεις και σε μία ενέργεια, η οποία εμφανίζει τη μεγάλη φιλελεύθερη και δημοκρατική παράταξη να αθετεί μια βαρύτιμη εθνική υποχρέωση, αδιαφορώντας για τις ηθικοπολιτικές συνέπειες αυτής της ανακολουθίας.

Αγαπητέ Κυριάκο,

Οι επαναστάτες πρόγονοι μας που έχυσαν το αίμα τους για τον «Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία», έδωσαν ιερή υπόσχεση και στην Δ' Εθνοσυνέλευση του 1829, οι Έλληνες αγωνιστές αποφάσισαν να κάνουν ένα Τάμα, ώστε να ευχαριστήσουν τον Σωτήρα Χριστό για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους. Τι ήταν αυτό; Να κατασκευαστεί ένας μεγάλος Nαός, το «ευχαριστήριο δώρο του Έθνους προς τον Σωτήρα».

Πριν λίγα χρόνια η Ιερά Σύνοδος, υπό τον Μακαριστό Χριστόδουλο, αποφάσισε «την ανέγερση μεγάλου Συνοδικού Κέντρου Πνευματικής Παραδόσεως, με μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό, αφιερωμένο στον Σωτήρα Χριστό, μάλιστα εις εκπλήρωσιν του Τάματος του Έθνους» μέχρι το 2021, όταν συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Εθνεγερσία...

Έκκληση προς τα κόμματα απεύθυναν τα μέλη του Σωματείου «Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους» και μαζί τους ένας πλούσιος επιχειρηματίας από τα Καλάβρυτα και η γυναίκα του, το ζεύγος Αναγνωστοπούλου, αποφάσισαν να δωρίσουν την περιουσία τους για να καλύψει -εξ ολοκλήρου- το κόστος της ανέγερσης του μνημείου, έτσι ώστε το Κράτος να μην επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ, με μόνη προϋπόθεση να χτιστεί ο καθεδρικός Ναός του Σωτήρος μέχρι το 2021.

Αγαπητέ Κυριάκο,

Προσωπικά, θα συνεχίσω να «παλεύω με τα θηρία». Να υπερασπίζομαι όλα όσα η ΝΔ στις μέρες μας δεν υπερασπίζεται. Μία ΝΔ που προφανώς δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή ή του Ευάγγελου Αβέρωφ. Την παράταξη που ενέπνευσε εκατομμύρια πολιτών να αποδυθούν σε μαχητικούς πολιτικούς αγώνες για την προάσπιση των επιλογών και των θέσεών της.

Εγώ παραμένω πιστός εκφραστής της ιδρυτικής παρακαταθήκης της παράταξης, χωρίς να είμαι μέλος πια της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί συνεχίζω να πιστεύω πως οι ιδεολογίες είναι αυτές που επικρατούν και όχι τα κόμματα. Οι ιδεολογίες είναι αυτές που εμπνέουν το λαό και όχι τα κόμματα.

Και αυτήν την ιδεολογία της πατριωτικής Δημοκρατικής και κοινωνικής Δεξιάς, την “ποδοπατείς” κάθε φορά που βρίσκεις ευκαιρία.

Μπορείς να συνεχίσεις όπως πιστεύεις. Αυτό και θα κάνεις προφανώς. Οφείλω όμως να τονίσω πως η ιδεολογική μετάπλαση της Νέας Δημοκρατίας σε ένα ακαθόριστο πολιτικό μόρφωμα, είναι ολισθηρός. Εύχομαι να μην αποδειχθεί σε κάποια «στροφή» του ιστορικού χρόνου και μοιραίος για την πατρίδα. Γιατί τότε θα είναι για όλους αργά.

Καταλήγοντας, να σου υπογραμμίσω για την άρση των όποιων συγχύσεων, ότι κακώς αφήνεις να αιωρείται η παραφιλολογία ότι οι αγωνιστές του 1821, αυτοί που ψήφισαν στην τότε Εθνοσυνέλευση, ήταν ακροδεξιοί ή κάτι τέτοιο. Τίποτε από αυτά δεν συνέβαινε. Ήταν απλώς Έλληνες. Με επίγνωση του εθνικού τους καθήκοντος και του χρέους τους προς το Θεό. Άρα, κακώς, αφήνεις να δημιουργείται η εντύπωση ότι αυτή η πρωτοβουλία είχε ακροδεξιό «μανδύα». Δεν περιποίει τιμή ούτε σε εσένα, ούτε στις επιδιώξεις που αποβλέπεις να υπηρετήσεις.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νίκος Νικολόπουλος

Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος