Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος:  «Ο Γ. Αλαφούζος πρεσβεύει  τον πλουραλισμό για τον εαυτό του, αλλά φιμώνει και κάνει αγωγές σε άλλους»!

Καυστικές δηλώσεις του Ανεξάρτητου Βουλευτή και ανοικτή επιστολή

του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος!

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση της αγωγής του καναλάρχη Γιάννη Αλαφούζου, του ΣΚΑΙ, σε βάρος του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο τελευταίος προέβη, έξω από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, προς τους δημοσιογράφους στην κατωτέρω δήλωση:

«Προκαλεί κατάπληξη, αληθινό άλγος και τεράστια ερωτηματικά η κατάθεση αγωγής επειδή ζήτησα να ελεγχτεί η βασιμότητα ή όχι πληροφοριών που δημοσιεύθηκαν.

Μετά τις λοιδορίες, τις απειλές, τις συκοφαντίες και τους αποκλεισμούς οι μιντιάρχες ζητούν και ρέστα…

Απέστειλα και δεύτερη επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση ζητώντας με θεσμικά μέτρα να αντιμετωπίσει την προσπάθεια φίμωσης των Βουλευτών από τους γνωστούς «νταβατζήδες» που θέλουν να φαλκιδεύσουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ο οποίος αποτελεί το αγκωνάρι της δημοκρατίας και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Φίμωση και εκβιασμός στη σιωπή είναι η απαίτηση και απάντηση είναι η διαφάνεια, ο έλεγχος και η τιμωρία όσων βλάπτουν και ζημιώνουν την δόλια μας πατρίδα…»

Στο πνεύμα των δηλώσεων του Νίκου Νικολόπουλου, λίγο νωρίτερα τις θέσεις του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος βουλευτή Αχαΐας υποστήριξε με γραπτές προτάσεις που κατέθεσε ενώπιον της Δικαιοσύνης, ο συνήγορός του Γιάννης Μαντζουράνης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος ζητάει από το Νίκο Νικολόπουλο 250.000 ευρώ, επειδή ο ανεξάρτητος βουλευτής άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο προς τους συναρμόδιους Υπουργούς για τον τρόπο και το τίμημα της απόκτησης, από τον γνωστό επιχειρηματία, του τηλεοπτικού σταθμού SEVEN-X από την κρατική Α.Τ.Ε. τον οποίο εν συνεχεία μετέτρεψε σε ΣΚΑΙ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟ

Η δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου συνοδεύεται από ανοικτή επιστολή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος προς τον Γιάννη Αλαφούζο, της οποίας αυτούσιο το περιεχόμενο έχει ως εξής:

«Κύριε Αλαφούζε,

Χρόνια τώρα υποστηρίζετε, όπου σταθείτε, όπου βρεθείτε και όπου καταθέτετε ότι επενδύσατε στην Ελλάδα στα ΜΜΕ μόνον για να προσφέρετε στην ελεύθερη διακίνηση των πληροφοριών, στην ελεύθερη ενημέρωση.

Έτσι απαντάτε (και σωστά), όταν σας κατηγορούν ότι χρησιμοποιείτε και πληροφορίες, όπως το απόρρητο περιεχόμενο νόμιμων υποκλοπών ,χωρίς να περιμένετε χρόνια για να επιβεβαιωθεί αυτό ή να διαψευσθεί από δικαστικές αποφάσεις.

Βασικότατος άξονας της Δημοκρατίας είναι η ελευθερία στην ενημέρωση, ιδιαίτερα για σοβαρές υποθέσεις και για πρόσωπα γνωστά στην κοινή γνώμη. Πόσο μάλλον η ελεύθερη διακίνηση των πληροφοριών αυτών εντός του ναού της Δημοκρατίας, δηλαδή στο Κοινοβούλιο.

Κύριε Αλαφούζε,

Με αυτά τα δεδομένα μας προξένησε όχι απλώς κατάπληξη ,αλλά αληθινό άλγος και τεράστια ερωτηματικά για το ειλικρινές των στόχων και διακηρύξεών σας η κατάθεση αγωγής σε βάρος του Βουλευτή- Προέδρου μας, επειδή ζήτησε να ελεγχθεί η βασιμότητα ή όχι πληροφοριών που δημοσιεύθηκαν και αφορούν και εσάς.

Ιδιαίτερα γιατί δεν ανέτρεξε για τις πληροφορίες αυτές σε μυστικά δωμάτια, πίσω από παραβάν ή σε σκοτεινά παρασκήνια ,αλλά σε πασίγνωστο έντυπο φιλική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, πρώην στενού σας φίλου και συνεταίρου σε τόσο υψηλό επίπεδο, ώστε να είναι ο αντιπρόεδρός σας!

Στο ίδιο αυτό ΜΜΕ, όπως άλλωστε και στα δικά σας, βρίσκουν βήμα κύρους κάθε εβδομάδα κορυφαία πρόσωπα της πολιτικής, κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου.

Κύριε Αλαφούζε,

Είναι παράλληλα μάλλον σπάνια εάν όχι προφανής η αγωγή αυτού του περιεχομένου κατά βουλευτών, ακόμα και από θανάσιμους πολιτικούς αντιπάλους τους, ακριβώς γιατί προ του ναού της Δημοκρατίας και οι χειρότερες των προθέσεων, εναντίον εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού ,φρενάρουν...

Κύριε Αλαφούζε,

Θα θέλαμε να μας επιτρέψετε να σας θυμίσουμε ότι μέσω των ερωτήσεων των βουλευτών οι αρμόδιοι Υπουργοί ζητούν εγγράφως πληροφορίες από τους υφιστάμενους και άλλους λειτουργούς, ώστε έγκυρα και υπεύθυνα να απαντήσουν για το αληθές ή ψευδές των δημοσιευμάτων.

Είναι αυτονόητο και μάλλον περιττό να προσθέσουμε ότι η υποβολή των ερωτήσεων δεν σημαίνει υιοθέτηση των καταγγελομένων, αφού ο Βουλευτής ούτε προΐσταται καμιάς κρατικής υπηρεσίας, ούτε έχει νομική ή ηθική υποχρέωση να “φιλτράρει”, ήτοι να λογοκρίνει, όσα προς διερεύνηση φτάνουν προφορικά ή γραπτά, επώνυμα ή ανώνυμα, στον ίδιο.

Όπως και κατά την εξέτασή σας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο Πρόεδρος μας σας τόνισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να σας μειώσει προσωπικά ,και αυτονόητα επίσης δεν έχει καμία αρμοδιότητα να “μουτζουρώσει” το ποινικό σας μητρώο, αλλά καθήκον του θεωρεί ότι είναι να υπερασπίζεται ως εκπρόσωπος του λαού, όσα με θρησκευτικό όρκο εκφώνησε ενώπιον Θεού και λαού, δηλαδή το συμφέρον της Πατρίδος και του λαού και την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Κύριε Αλαφούζε,

Δυστυχώς τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της έρευνας που με τόση καθυστέρηση προχωρά, δείχνουν, ότι έπρεπε ακόμα περισσότερο πιεστικός να ήταν ο Νίκος Νικολόπουλος καθώς και οι υπόλοιποι 299 βουλευτές προς εκείνους που επέτρεπαν στα ελεγκτικά όργανα να βραδυπορούν, άσχετα αν οι «γκρίζες» υποθέσεις σας, οδήγησαν τον Οικονομικό Εισαγγελέα, έστω και καθυστερημένα, στον υπολογισμό μεγάλων χρηματικών ποσών για φόρους κ.λπ. φορολογικές σας υποχρεώσεις.

Κύριε Αλαφούζε,

Ο Πρόεδρος μας ποτέ δεν σας συκοφάντησε ούτε προσέδωσε συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, απλά μετέφερε “αυτολεξεί” όσα περιήλθαν σε γνώση του, και στοιχειοθέτησαν την κρίση του περί τον τρόπο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, χωρίς να προσθέτει οτιδήποτε στα σχετικά δημοσιεύματα που προσκόμισε στους ερωτώμενους Υπουργούς ακολουθώντας πάγια τακτική και πρακτική όχι μόνο μεμονωμένων Βουλευτών, αλλά και Κοινοβουλευτικών ομάδων.

Θα πρέπει δε, κλείνοντας την επιστολή μας να σας θυμίσουμε εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες συνεργάτες μου ότι από την 1989 που εκλέγεται Βουλευτής ίσα με σήμερα, έχει αναδείξει εκατοντάδες ζητήματα προς διερεύνηση μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου από όλα τα ΜΜΕ, φυσικά και από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Σημειώστε ότι από το 2011 που η Βουλή αναρτά στο site της τα στατιστικά στοιχεία της δραστηριότητας των μελών της και συγκεκριμένα στο: http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Drastiriotita-Voulefti-sto-Koinovoulio/ προκύπτει πως έχει κάνει 19296, παρόμοιες γραπτές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς τους Υπουργούς και όμως μέχρι σήμερα ουδείς ελεγχόμενος, αποπειράθηκε να περιορίσει το καθήκον και την υποχρέωση του κάθε Βουλευτή να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο για κάθε τι που υποπίπτει στην αντίληψη του ή περιέρχεται εις γνώση του, όπως ρητά αναφέρει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής, ουδείς με αγωγές ή άλλες μεθόδους προσπάθησε να φιμώσει τους βουλευτές ή να αποφύγει τον δημοκρατικό έλεγχο, και την νομιμότητα, μέσω της «τρομοκρατίας» των αγωγών.

Κύριε Αλαφούζε,

Δεχτείτε αυτή την επιστολή ως ένδειξη ειλικρινούς και ασυμβίβαστης στάσης στα φαινόμενα της διαπλοκής, αλλά και έντιμης συνεξήγησης απέναντι σας και σημειώστε πως πλανάται όμως, πλάνην οικτράν όποιος εικάζει ή πιστεύει ότι εκλαμβάνουμε εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες την κάθε αγωγή ως «φίμωτρο» ή ως απειλή.

Αντιθέτως, ενισχύεται η πεποίθηση μας ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο και διερμηνεύουμε με απόλυτη πιστότητα την βούληση της Ελληνικής κοινωνίας, που επιθυμεί να τελειώνουμε άπαξ δια παντός με τα «πιράνχας» της διαπλοκής.

Σε αυτό τον αγώνα κύριε Αλαφούζε θα διαθέσουμε οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες μαζί με τον Πρόεδρο μας και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων μας, προσβλέποντας ότι και εσείς θα πράξετε τα δέοντα, όπως άλλωστε δηλώσατε μετά την απόφαση του Οικονομικού Εισαγγελέα όταν αποφάσισε να δεσμεύσει την κινητή και ακίνητη περιουσία σας, με αφορμή τον έλεγχο για τυχόν φοροδιαφυγή, που ξεπερνά τα 50 εκ. ευρώ και για τις τυχούσες ποινικές ευθύνες σε αποδιδόμενες κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις.

 

Αθήνα 16-02-2017

Σχετική δήλωση on camera http://www.theonlinepress.gr/politiki/%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-250-000e-%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%B5/

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος