Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΑΚΗ: «ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΙ ΤΑΡΑΤΤΕΣΘΕ»; ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ  ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΡΤΕΛ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ  ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΚΥΡΙΤΣΑΚΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ «ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΚΑΙ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ»

«Στην σημερινή ακρόαση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Αννέτα Καββαδία αποκάλυψε, και ο κ. Κυριτσάκης παραδέχτηκε, ότι τακτικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο που αναλαμβάνει και υπερασπίζεται εταιρείες οι οποίες ταυτόχρονα ελέγχονται από την ίδια την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Καταγγελία για την οποία ο κ. Κυριτσάκης διαβεβαίωσε την Βουλή “να μην ανησυχεί” διότι «ελέγχει κάθε μήνα τις υποθέσεις που το μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού δηλώνει ότι ασχολήθηκε».

Μάλιστα παρακάλεσε την Βουλή να ανανεώσει την θητεία του εν λόγω μέλους, επειδή λήγει σύντομα. Αναρωτιόμαστε πραγματικά το πώς εξασφαλίζει ο κ. Κυριτσάκης, αν το δικηγορικό γραφείο του μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού ταυτόχρονα υπερασπίζεται τις εταιρείες που ελέγχει το μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σήμερα κατέθεσα ερώτηση στην Βουλή ζητώντας να υποβληθούν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού λεπτομερή στοιχεία για το σύνολο των αποφάσεων που έχει εκδώσει από το 2000 έως πρόσφατα, τα πρόστιμα που έχει καταλογίσει και το τελικό ποσό των προστίμων μετά τις αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων με σκοπό να διαπιστώσουμε αν τελικά τα πολύκροτα πρόστιμα που καταλογίζονται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού εις βάρος των καρτέλ τελικά εισπράττονται.

Η νέα μου ερώτηση είναι μια ακόμα στο σύνολο των χιλιάδων ερωτήσεων και αναφορών που έχω καταθέσει στην Κοινοβουλευτική μου θητεία, από το 1989 και μια από τις πολλές που αφορούν την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Είμαι και εγώ ένας από τους 70 περίπου Βουλευτές, από ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, που τα τελευταία 5 χρόνια ασχολήθηκαν με τα καρτέλ και τις δυσλειτουργίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ασκώντας τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο που ορίζει το Σύνταγμα.

Ελπίζουμε να μην μας κατηγορήσει και τους 70 ο κ. Κυριτσάκης ότι του ασκούμε Κοινοβουλευτικό Έλεγχο για να «εκβιάσουμε» την Επιτροπή Ανταγωνισμού γιατί ο παραλογισμός έχει και όρια.

 

Έστειλα επίσης επιστολή στον αξιότιμο Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου διαμαρτυρόμενος έντονα για την σημερινή, αλλά και την προ ολίγων ημερών παρουσία του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Κυριτσάκη ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Στην ακρόασή του στις 31/1/2017 είχε ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής, ότι συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο εκβιάζει την Επιτροπή Ανταγωνισμού και συνεργάζεται με 4-5 Βουλευτές με σκοπό να πιέσουν την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, να θέσει σε προτεραιότητα την εξέταση συγκεκριμένων υποθέσεων («Πολλοί από εσάς ίσως να είσαστε δέκτες ενός δικηγορικού γραφείου, το οποίο έχει κατακλύσει με καταγγελίες, με κοινοβουλευτικούς ελέγχους κ.λπ., εσάς, την Επιτροπή αλλά και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με καταγγελίες για 4 ή 5 εταιρείες οι οποίες έχουν κάνει καταγγελίες και νομίζουν και θεωρούν και θέλουν με αυτόν τον τρόπο, να εκβιάσουν την Επιτροπή και να αποστεί από τον τρόπο τον οποίο κινείται.)

 

Στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Κυριτσάκης προχώρησε ακόμα παραπέρα. Στα επίμονα ερωτήματα των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αρνήθηκε να δώσει το όνομα του δικηγορικού γραφείου που κατήγγειλε ότι εκβιάζει την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις καταγγελλόμενες εταιρείες αλλά «φωτογράφησε» τον Βουλευτή, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Υποβλήθηκε μήνυση εναντίον μου. Δεν ξέρω αν ο βουλευτής ήθελε να επιβεβαιώσει το «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται».

 

Ο κ. Κυριτσάκης φωτογράφησε τον Βουλευτή, ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς διερεύνηση των σοβαρών καταγγελιών που έκανε ο ίδιος ο κ. Κυριτσάκης και εγράφησαν στα πρακτικά της Βουλής, παρότι δεν τόλμησε να καταγγείλει με ονόματα και επίθετα, όπως οφείλει ένας ανώτατος κρατικός λειτουργός. Όλοι κατάλαβαν!

Ενοχλήθηκε γιατί έπραξα το αυτονόητο. Επαναλαμβάνω δηλαδή αυτό που όφειλε να είχε πράξει ο «εκβιαζόμενος» κ. Κυριτσάκης πριν καν προσέλθει στην Βουλή για ακρόαση.

Ως όφειλα, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και όχι προσωπικά κατά του κ. Κυριτσάκη (όπως ψευδώς ισχυρίζεται), αφού άλλωστε αυτός θα δώσει τα τεκμήρια που κατέχει, στην Δικαιοσύνη, να ανεύρει αυτούς που τον «εκβιάζουν».

 

Ο κ. Κυριτσάκης μπορεί να ξέρει την παροιμία «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται» αλλά ο λαός γνωρίζει ότι στην δική μου περίπτωση ισχύει μια άλλη παροιμία «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Διαμαρτυρήθηκα στον Προέδρο της Βουλής των Ελλήνων, διότι είναι προφανής η προσπάθεια του κ. Κυριτσάκη να αποκτήσει «Κοινοβουλευτική Ασυλία» την ώρα μάλιστα που η Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη διεξάγει προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενο κακούργημα για την αργοπορία της έκδοσης απόφασης στην υπόθεση της μπύρας, στο καρτέλ των εθνικών εργολάβων και πολλών άλλων υποθέσεων που ο συνημμένος κατατεθειμένος πίνακας κοινοβουλευτικών μου παρεμβάσεων, στην Δικαιοσύνη, εμπεριέχει.

 

Για την υπόθεση της Μπύρας ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλος ενημέρωσε την Βουλή ότι ήδη ξεκίνησε η προκαταρκτική εξέταση από τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο, «μια νέα μόδα» !! σύμφωνα με τον κ. Κυριτσάκη που πρέπει να σταματήσει, λέγοντας χωρίς αιδώ:

«…Το θεωρώ παθογένεια. Είναι υποχρέωση να σας ενημερώνουμε, αλλά όχι μέσω ερώτησης βουλευτή να παίρνει το δρόμο του εισαγγελέα. Είπα πως κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό…»

 

Υπέβαλα δε, στον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου τα ακόλουθα ερωτήματα (ανάμεσα σε άλλα):

- Πώς είναι δυνατόν ένας πρώην ανώτατος Δικαστής και νυν Δημόσιος λειτουργός να ενοχλείται, και στην πράξη να αρνείται, από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο την ώρα που γνωρίζει άριστα τον διαχωρισμό των εξουσιών και παρά ταύτα, τα τόσο αντικοινοβουλευτικά και κατ’ επέκταση αντιδημοκρατικά, να παραμένει ακλόνητος στην θέση του ;

- Ο Κανονισμός της Βουλής, μα προπαντός το Σύνταγμα θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις όσων φοβούνται τον έλεγχο πράξεων ή παραλείψεων που ζημιώνουν με δεκάδες εκατομμύρια το Δημόσιο συμφέρον και ωφελούν τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια;

- Θα επιτραπεί από τούδε και στο εξής μέσα στον Ναό της Δημοκρατίας να προσέρχονται Ανώτατοι Δημόσιοι Λειτουργοί και να ζητούν «κοινοβουλευτική και δικαστική ασυλία» και επιπλέον δικαιώματα, ωσάν να μην είναι ίσοι, με όλους τους άλλους πολίτες της χώρας;

Κλείνω υποβάλλοντας δημόσια τις εξής απορίες :

- Δεν έχει εμπιστοσύνη ο κ. Κυριτσάκης στην Ελληνική Δικαιοσύνη την οποία υπηρέτησε επί 45 χρόνια; Εάν ναι, τότε γιατί δεν πήγε αυτός να καταγγείλει τους «εκβιαστές» και γιατί τώρα που πήγα εγώ ζητά «ασυλία»;

- Αυτός που έγραψε το «δελτίο τύπου», που κυκλοφόρησε και αναπαράχθηκε από τα ΜΜΕ αναφορικά με την σημερινή παρουσία του κ. Κυριτσάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μήπως εργάζεται και πληρώνεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού:

- Γιατί είναι αδιανόητο βασικό θέμα του σημερινού «δελτίου τύπου» να ήταν η «μύγα που μυγιάζεται» και όχι η απίστευτη αποκάλυψη, ότι τακτικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο που αναλαμβάνει και υπερασπίζεται εταιρείες που ελέγχονται από την ίδια την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Θέμα για το οποίο αν δεν επέμβουν αυτεπάγγελτα οι αρμόδιοι Υπουργοί και οι Εισαγγελείς και όποιοι ακόμη ορίζει ο Νόμος, τότε διαβεβαιώ ότι εγώ θα το αναδείξω ως ζήτημα και στην Βουλή και στην Δικαιοσύνη.

Τέλος, ότι είναι αδιανόητο να αποκρύπτεται η είδηση, ότι ο κ. Γ. Μυλωνάκης διευθυντής του γραφείου του κ. Κυριτσάκη, ήταν ταυτόχρονα σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμφωνα με τον κ. Κυριτσάκη εργαζόταν 8 ώρες στο γραφείο του (δηλ. 9-5) και στην συνέχεια 8 ώρες στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη (δηλ. 5,30-01,30 τα μεσάνυχτα).

Δηλαδή το «δεξί χέρι» του κ. Κυριτσάκη ήταν ταυτόχρονα το δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη (και παραμένει και σήμερα).

 

 

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ κ. ΚΥΡΙΤΣΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ http://www.xristianodimokrates.gr/?section=1932&language=el_GR&itemid1541=20683&detail1541=1

 

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού να μιλήσει ξεκάθαρα ώστε να δούμε αν ζημιώθηκε το Δημόσιο

https://youtu.be/U8_JL9lyEHA

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος