Loading...
 Start Page
«Σφυροκόπημα» Νικολόπουλου από το βήμα της Βουλής για τα πόθεν έσχες  των Δικαστών! Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Διπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση έκανε σήμερα, από το βήμα της Βουλής ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος για το πόθεν έσχες των Δικαστών, εκμεταλλευόμενος την παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, που προσήλθε στην Βουλή να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή.

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατά την διάρκεια της πρωτολογίας ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

«Συνομιλώ με δικαστές και γνωρίζω ότι πολλοί από αυτούς, δυστυχώς δεν γνωρίζω καν αν είναι πλειοψηφία πια, πεθαίνουν κυριολεκτικά θαμμένοι κάτω από όγκους δικογραφιών και υπερασπίζονται το δημόσιο και το κοινωνικό συμφέρον με τη ζωή τους. Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουν πεθάνει δικαστές και στο γραφείο τους στα σκαλιά των δικαστηρίων και στο σπίτι τους γράφοντας δικαστικές αποφάσεις. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι. Αυτοί που μπαινοβγαίνουν από τις πίσω πόρτες στα γραφεία των άλλων εξουσιών, υπηρετούν συμφέροντα, ακόμα και με φανερή συμμετοχή στενών συγγενών τους σε μεγάλα συμφέροντα και παίρνουν αποφάσεις που βγάζουν μάτια. Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας για παράδειγμα έβγαλαν βούλευμα μετά 13 χρόνια για να μας πουν ότι πέρασαν τα χρόνια και παραγράφηκε το σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων που ,όπως διαπίστωσε ο Εισαγγελέας Πεπόνης και άλλοι οικονομικοί εισαγγελείς στην υπηρεσία της κ. Τουλουπάκη ζημίωσε το Δημόσιο και χιλιάδες μετόχους. Το ίδιο και στη Χαλκιδική. Τα παραδικαστικά κυκλώματα καραμπινάτα. Επιχειρηματίες, όπως ο Κοντομηνάς για παράδειγμα βρίσκονται υπόλογοι για δεκάδες εκατομμύρια, αλλά η Δικαιοσύνη πάει σαν τη “χελώνα”. Πολιτικοί, όπως ο Παπαντωνίου, ο Μαντέλης, ο Άκης ενώ διαπιστώθηκε ότι έχουν εκατομμύρια δικάζονται είτε με βήμα χελώνας, είτε με ποινές αστείες. Τους αναγνωρίζουν ελαφρυντικά με αστείες αιτιολογίες και την ίδια ώρα η τυφλή Δικαιοσύνη βάζει εξοντωτικές ποινές στην Ηριάννα, στον Περικλή, στην καθαρίστρια της Βουλής με πλαστό απολυτήριο Λυκείου».

Μετά την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και κατά την διάρκεια της δευτερολογίας του ο Νίκος Νικολόπουλος επεσήμανε:

«Θέλω να είναι ξεκάθαρο ότι δεν γενικεύω ποτέ όταν αναφέρομαι στη Δικαιοσύνη γιατί πιστεύω ότι είναι το τελευταίο αποκούμπι κάθε αδικημένου πολίτη και γι΄αυτό ένας από τους πυλώνες της Δημοκρατίας. Ακριβώς γι΄ αυτό πρέπει να προστατεύεται. Η καλύτερη προστασία είναι η αποβολή όσων με την παρουσία τους τη βρομίζουν και τέτοιες περιπτώσεις υπήρξαν και υπάρχουν. Πήγαν στον Κορυδαλλό δικαστές με καταδίκη από συναδέλφους τους για συμμετοχή σε φοβερά οικονομικά σκάνδαλα, όπως σε μεγάλο σκάνδαλο ναρκωτικών, σε μεγάλα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, σε μεγάλα σκάνδαλα όπως λίστα Λαγκάρντ. Ο πρώτος υπουργός που μπήκε φυλακή στη Μεταπολίτευση για οικονομικό σκάνδαλο ήταν πρώην Εισαγγελέας! Την πρώτη καταδίκη η Ελλάδα την είχε στο ευρωδικαστήριο επειδή το 2003 χάριν ενός εισαγγελέα φίμωσε και καταδίκασε σε εξοντωτική οικονομική ποινή Μέσα Ενημέρωσης και τον δημοσιογράφο Ντάσκα. Η πολιτεία είπε ότι θα λάβει μέτρα και θα ελέγχεται το πόθεν έσχες των δικαστών. Πέρασαν 20 χρόνια και είμαστε στο σημείο μηδέν. Κάνω χρόνια τώρα πολλές ερωτήσεις με συγκεκριμένες περιπτώσεις δικαστικών λειτουργών και όχι αόριστα για όλους. Σας ρωτάω τι κάνετε όταν ένας δικαστής γράφει στην απόφαση ότι η γη δεν κινείται, ο ήλιος δεν βγαίνει, η μέρα δεν έρχεται ποτέ και είτε δεν μου απαντάτε καθόλου, είτε απαντάτε αόριστα ότι η προσωπική κρίση των δικαστών δεν ελέγχεται και έτσι μένει η «ρετσινιά» σε όλους, ενώ πλουτίζουν λίγοι..»

Λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του ο Ανεξάρτητος Βουλευτής άδραξε την ευκαιρία, λέγοντας: «Για τα πρακτικά της Βουλής λοιπόν και την απόδειξη αυτών που λέω σας καταθέτω εδώ, εντελώς δειγματοληπτικά ορισμένες χαρακτηριστικές από τις πάμπολλες αναπάντητες ερωτήσεις που έχω καταθέσει και μένουν στην ουσία αναπάντητες».

Οι ερωτήσεις που κατέθεσε ο μαχητικός βουλευτής αφορούν μεταξύ άλλων την δίκη Καρούζου, το σκάνδαλο της Novartis,τις μίζες των εξοπλιστικών, τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων κ.α. (βλ. συνημμένη κατάσταση)

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος