Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Η κ. Τουλουπάκη «φέρνει» δισ. ευρώ που δεν περιμέναμε»!  Η κυβέρνηση γιατί δεν στηρίζει την προσπάθεια;

Με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος εξαίρει την προσπάθεια της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κ.Ελένης Τουλουπάκη, στον αγώνα για τον εντοπισμό και την επιστροφή εκατομμυρίων ευρώ στα κρατικά ταμεία, από χρήματα που είναι «παρκαρισμένα» σε φορολογικούς παραδείσους.

Αναλυτικά, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής επισημαίνει:

«Όπως δεσμεύθηκα έτσι και έπραξα. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την συνάντηση που είχα με την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη και τους εισαγγελείς συνεργάτες της, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος κατέθεσε πρόταση προς τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής και ταυτόχρονα ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης για την ενίσχυση του έργου της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και τον απαραίτητο τεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό. Εν συνεχεία, κατέθεσα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορά για τα «παρκαρισμένα» 150 δισ. ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους».

Ακολούθως ο Νίκος Νικολόπουλος υπογραμμίζει:

«Συνεχίζουμε αδιάκοπα και με πάθος τον σκληρό αγώνα μας, μέσα και έξω από την Βουλή ερχόμενοι αντιμέτωποι με τους νταβατζήδες της διαπλοκής. Κάνουμε τα πάντα όλα- όπως λέει και η νεολαία- βάζουμε πλάτη, ώστε επιτέλους να επιστραφούν στη δόλια την πατρίδα μας πίσω τα κλεμμένα, τα μαύρα και τα αφορολόγητα δισεκατομμύρια ευρώ. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μετά το προγραμματισμένο ταξίδι της κ. Ελένης Τουλουπάκη και των συνεργατών της στις χώρες των φορολογικών παραδείσων, πολλοί φοροκλέπτες της οικονομικής ελίτ θα εξαναγκασθούν και θα επιστρέψουν, τουλάχιστον ένα μέρος, στα κρατικά ταμεία!

Η έντιμη εισαγγελέας Ε. Τουλουπάκη και οι συνεργάτες της ήδη κατάφεραν να φέρουν την Ελλάδα στις χώρες εμπιστοσύνης από τις παγκόσμιες αρχές δίωξης του οικονομικού εγκλήματος».

Στη συνέχεια της δήλωσής του, ο επισημαίνει:

«Έστω και μετά από χρόνια παλινωδιών, από την εποχή του καταδικασμένου Παπακωνσταντίνου, του καταδικασμένου πρωτόδικα Διώτη, του Σαμαρά και του Βενιζέλου που «έχαναν» τα στικάκια, η Ελληνική πολιτεία κατάφερε να φέρει την Ελλάδα στην θέση των χωρών που λειτουργούν οι φορολογικοί έλεγχοι και η δικαιοσύνη.

Μετά την μεγάλη επιτυχία να «εντοπίσει» η εισαγγελέας $5δις από τα οικειοθελή δηλωμένα «μαύρα», που έφεραν στα κρατικά Ταμεία πάνω από 400εκ.€, τώρα από τις νέες λίστες των φορολογικών παραδείσων τα ποσά μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα $150δις, δηλαδή τα 2/3 του ΑΕΠ».

Ολοκληρώνοντας, ο Νίκος Νικολόπουλος τονίζει: «Νιώθω την ανάγκη να μοιρασθώ τις πληροφορίες που έφθασαν στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος και να σας πω ότι τα πρώτα στοιχεία καταθέσεων και άλλων στοιχείων κινητής περιουσίας φορολογικών κατοίκων Ελλάδας, που έχουν παραδοθεί, βρίσκονται σε 54 χώρες του εξωτερικού, ενώ μέχρι το τέλος του 2018 θα ακολουθήσουν και άλλες 30 χώρες. Ως εκ τούτου η «οικειοθελής» δήλωση που θα ακολουθήσει, υποβάλλεται εντός 90 ημερών από την κοινοποίηση και το ποσοστό του πρόσθετου φόρου ανέρχεται σε 10%

Ήδη γίνονται οχλήσεις σε μπαχταχτζήδες μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες κ.λπ., να σπεύσουν να δηλώσουν τα ποσά που γίνονται γνωστά στις δικαστικές αρχές, ώστε να περάσουν εν συνεχεία από το Ταμείο.

Τέλος, θέλω να πω ότι ανάμεσά στις χιλιάδες που φοροδιαφεύγουν υπάρχουν και μεγάλα ονόματα της ενημέρωσης, που μας έλεγαν τόσα χρόνια ότι μαζί τα φάγαμε».

 

On camera δήλωση για το θέμα: https://youtu.be/R49ypw-6V0k

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος