Loading...
 Start Page
Πολλοί έχουν «χάσει τον ύπνο τους» από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκεί  ο Νίκος Νικολόπουλος

ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Ο αν. Υπουργός Δικαιοσύνης θα απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του Ανεξάρτητου Βουλευτή

Ξεκάθαρες απαντήσεις για δύο φλεγόμενα ζητήματα που έχουν σκανδαλίσει την Ελληνική κοινωνία, θα προσπαθήσει να αποσπάσει σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος από τον αν. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής έχει καταθέσει επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, αφ’ ενός αναζητώντας τους λόγους που έχει παρατηρηθεί εξοργιστική καθυστέρηση στην ποινική διερεύνηση της υπόθεσης των θαλασσοδανείων που έχουν λάβει κόμματα και ΜΜΕ και αφ’ ετέρου για να πληροφορηθεί ποιες είναι οι ενέργειες του Υπουργού για ν’ αποκαλυφθεί η διαπλοκή σε κρατικές επιτροπές και τη Δικαιοσύνη μετά την ένορκη κατάθεση που έδωσε το περασμένο Νοέμβριο ο προφυλακισμένος, πρώην Πρόεδρος του ΕΕΣ Ανδρέας Μαρτίνης.

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

Υπενθυμίζουμε, για την πρώτη περίπτωση ότι η απόφαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να παραγγείλει τη διενέργεια έρευνας για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, ζητώντας μάλιστα και την ανάσυρση του πορίσματος Καλούδη, συνιστά μία ακόμα νίκη της δικαιοσύνης και μία ακόμα δικαίωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, το οποίο διαρκώς επέμενε στην ανάγκη αξιοποίησης όλων των στοιχείων που περιλαμβάνονται στην πορισματική έκθεση του πρώην οικονομικού εισαγγελέα.

Τα ερωτήματα που έχει θέσει ο Νίκος Νικολόπουλος είναι τα εξής:

- Σε ποια φάση βρίσκεται η έρευνα μετά την υπ’ αριθμόν (18375/11.3.2016) μηνυτήρια αναφορά του υπογράφοντος την ερώτηση; Ποιους μάρτυρες έχουν καλέσει οι οικονομικοί εισαγγελείς, και τι σας κάνει να πιστεύετε πως αυτά τα ίδια πρόσωπα μπορούν να ανακαλύψουν την αλήθεια και να καταλήξουν σε διαφορετικά πορίσματα , παρότι τόσα χρόνια δεν κατάφεραν να βρουν το «μίτο της Αριάδνης» και έτσι δεν κατάφεραν να βρουν τους ενόχους της «ληστείας» του Ελληνικού Δημοσίου μέσω των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών με λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού;

- Μήπως γνωρίζετε εάν θα εξετάσουν και τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπαβασιλείου στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με θέμα: «Ποιοι χάνουν τον ύπνο τους από την φουρτούνα των θαλασσοδανείων»; (βλ. http://www.xristianodimokrates.gr/?section=2605&language=el_GR&itemid1541=20942&detail1541=1)

ΔΙΑΠΛΟΚΗ και «ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ»

Αναφορικά με την διαπλοκή στις κρατικές επιτροπές και τη Δικαιοσύνη, ο Βίκος Νικολόπουλος αναμένει απαντήσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στα δύο παρακάτω ερωτήματα:

1. Είναι θεμιτή από πλευράς Ανταγωνισμού η υπεράσπιση πολυεθνικών εταιρειών από συνηγόρους καθηγητές κρατικών πανεπιστημίων ή στενών συγγενών δικαστικών λειτουργών ή καθηγητές της Σχολής Δικαστών σε παράλληλα διπλά και τριπλά καθήκοντα καθηγητή κρατικού πανεπιστημίου, καθηγητή σχολής δικαστών και ελευθέρου δικηγόρου, με παρουσία σε σωρεία κρατικών επιτροπών;

2. Η δικαστική έρευνα για την καταστροφή του Ερυθρού Σταυρού θα περιλάβει και τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε η ιερή και ακλόνητη τελευταία βούληση των πλουσίων διαθετών με δικαστικές αποφάσεις ,οι οποίες βγήκαν σχεδόν αποκλειστικά για τον Ερυθρό Σταυρό και σταμάτησαν να εκδίδονται όταν ανώτατοι δικαστές "πήραν χαμπάρι" ότι θα έκαναν φτερά τεράστιες ιερές περιουσίες, απαραίτητες για την επιβίωση του Ερυθρού Σταυρού ,χωρίς βέβαια να προλάβουν την καταστροφή; Και τέλος, θα αναζητήσετε περίπτωση ενδεχόμενης διαπλοκής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από την παρουσία πρώην στελεχών της ως συνηγόρων εκείνων που υποτίθεται ότι κυνηγούσαν ως στελέχη της Επιτροπής ή και ως έμμισθων εξωτερικών συνεργατών των εν δυνάμει ελεγχομένων πολυεθνικών και Ελληνικών εταιρειών, όπως απεκάλυψε η βουλευτής κ. Αννέτα Καββαδία στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας;

 

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Νικολόπουλος αναμένεται να καταθέσει για τα πρακτικά της ολομέλειας την ένορκη κατάθεση του Α. Μαρτίνη, που έφτασε στα χέρια του προκειμένου η Βουλή των Ελλήνων να λάβει απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό, εάν αυτή είναι έγκυρη και εάν ισχύουν όλα όσα καταθέτει ο Α. Μαρτίνης.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος