Loading...
 Start Page
Απάντηση Π. Σκουρλέτη σε Ν. Νικολόπουλο για τους σωβινιστές Αλβανούς  που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό

Παραδέχτηκε εγγράφως ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας στον κοινοβουλευτικό έλεγχο του Χριστιανοδημοκράτη Ανεξάρτητου Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ότι λόγω νομικού κενού δεν εκπίπτουν της ελληνικής ιθαγένειας, παρότι το αδίκημα τους πληροί τις προϋποθέσεις προδοσίας, αφού ενήργησαν προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του Έλληνα και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδας!

 

«Δεν επιτρέπεται να δίνουν ιθαγένεια σε άτομα με ανθελληνική συνείδηση»!

 

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας δήλωσε σχετικά:

“Στο πλαίσιο ερώτησης που κατέθεσα στη Βουλή για το θέμα των στρατιωτών του Ελληνικού Στρατού που εν ώρα υπηρεσίας στο Μεσολόγγι φωτογραφίζονταν, σχηματίζοντας σύμβολα του Αλβανικού σωβινισμού και ανθελληνικής προπαγάνδας και ακολούθως δημοσιεύοντας τες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έθεσα προς τον Υπουργό των Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη την ουσία του θέματος, που δεν είναι άλλη από το ότι άτομα με ανθελληνική εθνική συνείδηση έχουν πλέον λάβει με γραφειοκρατικό τρόπο και χωρίς καμία ποιοτική αξιολόγηση την Ελληνική Ιθαγένεια, με αποτέλεσμα να κατατάσσονται στον Ελληνικό Στρατό και να αποτελούν πια πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, όχι μόνο για την κοινωνία και το κράτος, αλλά και για το ίδιο το στράτευμα, αφού αυτοβούλως δηλώνουν πίστη σε άλλη χώρα και μάλιστα υιοθετώντας τη σοβινιστική ιδεολογία της χώρας αυτής και τα εθνικιστικά της σύμβολα δημοσίως. Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που φορούν την στολή του Ελληνικού Στρατού, φέρουν βαρύ στρατιωτικό οπλισμό και εκπαιδεύονται να φυλάσσουν τα σύνορα της Ελλάδας!

«Ούτε για πράξεις προδοσίας δεν αφαιρείται η ιθαγένεια.. εάν ετελέσθη στο εσωτερικό»!

Έθεσα λοιπόν το αυτονόητο ερώτημα ότι τα εν λόγω άτομα θα πρέπει, με απόφαση του Υπουργού των Εσωτερικών, να απολέσουν την Ελληνική Ιθαγένεια βάσει του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας (ν. 3284/2004), όπου προβλέπονται τα σχετικά.

Προς μεγάλη μου έκπληξη ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης στην απάντηση του ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ, εμμέσως πλην σαφώς, ότι υπάρχει νομικό κενό, καθώς οι ενέργειες των εν λόγω ατόμων αποτελούν ξεκάθαρα πράξη προδοσίας προς την Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να εκδώσει την απόφαση, διότι η σχετική διάταξη προβλέπει ότι για να απολέσει κάποιος την ελληνική ιθαγένεια θα πρέπει η προδοτική του δραστηριότητα να έχει τελεστεί στο εξωτερικό! Μάλιστα ο Υπουργός αυτολεξεί αναφέρει: «Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο των ως άνω διατάξεων, τα εν λόγω άτομα δεν υπάγονται σε κάποια από τις ανωτέρω περιπτώσεις, δεδομένου ότι οι εν λόγω πράξεις έχουν διενεργηθεί κατά την διαμονή τους στην Ελλάδα και όχι κατά την διαμονή τους στην αλλοδαπή, όπως ορίζουν οι ανωτέρω διατάξεις. Συνεπώς, δεν είναι εφικτή η έκδοση απόφασης αφαίρεσης της ελληνικής τους ιθαγένειας από τον Υπουργό Εσωτερικών».

 

«Μόνον όποιος έδρασε και δρα ως πράκτορας, και προδότης εκτός Ελλάδος

μπορεί να χάσει την ελληνική ιθαγένεια»!

 

Με άλλα λόγια μιλούμε για την τρέλα σε όλο της το Μεγαλείο! Αν δηλαδή κάποιος δρα ως πράκτορας, προπαγανδιστής και προδότης εκτός Ελλάδος, τότε μπορεί να χάσει την ελληνική ιθαγένεια, αν όμως κάνει το ίδιο εντός Ελλάδας τότε όλα καλά! Μπορεί να συνεχίσει, απολαμβάνοντας τα «καλούδια» της ελληνικής υπηκοότητας.

 

«Μπορεί κάποιος να είναι προδότης της Ελλάδος. Ταυτόχρονα να απολαμβάνει

τα καλούδια της…. και να μπορεί να διαχέει το προπαγανδιστικό ανθελληνικό

δηλητήριο του άφοβα»!

Συμπεριλαμβανομένου του να είναι Ευρωπαίος πολίτης, να εργάζεται χωρίς περιορισμούς, να είναι δικαιούχος προνοιακών και άλλων επιδομάτων, να διορίζεται στο Δημόσιο και το κυριότερο όλων να ψηφίζει και να ψηφίζεται στις εκλογές, δηλαδή μπορεί να διαχέει το προπαγανδιστικό ανθελληνικό δηλητήριο του άφοβα και απρόσκοπτα!

 

«Αν δεν τους αντιμετωπίσουμε άμεσα και δραστικά τότε οι «μαιμού» οπαδοί

θα ιδρύσουν μειονοτικό αλβανικό φασιστικό κομματικό μόρφωμα εντός Ελλάδος»

 

Αλήθεια ποιος θα εξασφαλίσει ότι εάν τέτοια περιστατικά δεν αντιμετωπισθούν άμεσα και δραστικά, τότε σε λίγο καιρό όλοι αυτοί οι μαϊμού-ημεδαποί δεν θα ιδρύσουν μειονοτικό αλβανικό φασιστικό κομματικό μόρφωμα εντός Ελλάδας;

Η παραδοχή του Υπουργού υπογραμμίζει ξεκάθαρα το τεράστιο νομικό κενό που πλέον προκαλεί ανοικτό ζήτημα Εθνικής Ασφάλειας για τη χώρα μας.

 

«Να ψηφίσουμε εδώ και τώρα νόμο για την έκπτωση από την Ελληνική Ιθαγένεια, «όποιου ενήργησε προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του Έλληνα και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδας»!

 

Κατά συνέπεια το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε εκ νέου ερώτημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών με το οποίο ζητά το αυτονόητο, δηλαδή την τροποποίηση του εδαφίου 1β του Άρθρου 17 του νόμου 3284/2004 περί Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, μέσω νομοθετικής διάταξης, με την οποία να προβλέπεται, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, η έκπτωση από την Ελληνική Ιθαγένεια, «όποιου ενήργησε προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του Έλληνα και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδας, ανεξαρτήτως αν οι πράξεις αυτές συντελέστηκαν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό».

Με την ψήφιση μιας τέτοιας διάταξης ρυθμίζεται η ασυδοσία που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην αθρόα και άκριτη απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, που αποδεικνύεται ότι τελικώς δεν είχαν αναπτύξει πραγματικούς δεσμούς με την Ελλάδα, δεν σέβονται την ιστορία και την ανεξαρτησία της και είναι έτοιμα να βλάψουν τα εθνικά της συμφέροντα”.

 

 

Η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη στην κοινοβουλευτική ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου:

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/9967070.pdf

 

Σχετική δήλωση On camera :»Ούτε για πράξεις προδοσίας δεν αφαιρείται η ιθαγένεια αν τελεσθεί στο εσωτερικό»! https://youtu.be/A50rC9FDpUk

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος