Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Στο αρχείο η δικογραφία για τα «χαμένα» 30 δις ευρώ των Ολυμπιακών έργων, σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή! »

Μετά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ένα γερό «χεράκι» συγκάλυψης της ληστείας κατά του Ελληνικού λαού, καθότι όσο ήταν στην αντιπολίτευση αναδείκνυε το θέμα των Ολυμπιακών σκανδάλων, αλλά τώρα ως Κυβέρνηση δεν διαφέρει στη διαχείριση αυτού του τεραστίου φακέλου και κρύβεται πίσω από το «πλυντήριο σκανδάλων του άρθρου 43 του ΚΠΔ».

Με την ερώτηση στην Βουλή 2901/26.1.2017 του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας Ν. Νικολόπουλου ερωτάτο ο Υπουργός Δικαιοσύνης εάν θα διερευνηθεί επιτέλους η εξωφρενική υπερκοστολόγηση των έργων των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, θέτοντας του λεπτομερή στοιχεία κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.

Η απάντηση του Υπουργού, όμως, Σταύρου Κοντονή (αρ. π. 88/9.3.2017), αποκαλύπτει δυστυχώς το διακομματικό κουκούλωμα του Φακέλου των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κ. Κοντονής παραδέχθηκε ότι για την υπόθεση των σκανδάλων που έθεσε λεπτομερώς ο Νίκος Νικολόπουλος βάσει της έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών, πράγματι, σχηματίσθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η «ΑΒΜ Ψ2012/118» δικογραφία, η οποία μετά από άνω των δύο ετών «περιπλάνηση» σε εισαγγελικά γραφεία τελικά τον Οκτώβριο του 2014 τέθηκε στο αρχείο κατ’ άρθρον 43 ΚΠΔ, με απόφαση του Εισαγγελέα Διαφθοράς!

Ο κ. Υπουργός δε στο τέλος της απάντησης του δεν ξέχασε να προσθέσει και το αξεπέραστο «κλισέ» κάθε «αξιοπρεπούς» κουκουλώματος σκανδάλου, ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και ο Υπουργός της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να επέμβει στις αποφάσεις της… Κανείς όμως δεν του ζήτησε κάτι τέτοιο!

Αναρωτιέται ωστόσο ο μέσος πολίτης τι είδους έρευνα άραγε έκαναν οι εισαγγελείς, οι οποίοι έβαλαν την δικογραφία στο αρχείο λόγω δήθεν ελλιπών στοιχείων. Δεν είδαν μήπως το πόρισμα της έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών με τις δεκάδες τεράστιες υπερκοστολογήσεις έργων; Σύγκριναν μήπως τα κόστη των Ολυμπιακών της Αθήνας με άλλες πόλεις που διοργανώθηκαν Ολυμπιακοί Αγώνες; Ερεύνησαν μήπως «τα έργα και τις ημέρες» της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακών Αγώνων, του τότε Υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου και του τότε Υπουργού Δημόσιων Έργων Κώστα Λαλιώτη και των υπηρεσιακών υφισταμένων τους; Ζήτησαν μήπως να ελέγξουν τους «ειδικούς λογαριασμούς» των Ολυμπιακών Αγώνων; Μελέτησαν άραγε τα στοιχεία της Standard & Poor’s που κάνει λόγο για συνολικό κόστος σχεδόν 30 δις, που είχε ως αποτέλεσμα ο οίκος αυτός αμέσως μετά τους αγώνες (2004) να αλλάξει τις προβλέψεις του σχετικά με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας εκτινάσσοντας το, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τις μετέπειτα εξελίξεις μέχρι σήμερα; Δεν είχαν μήπως πρόσβαση στην μελέτη καθηγητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης - Said Business School, που εξετάζει τις Ολυμπιάδες από το 1960 έως το 2012, η οποία επισημαίνει ότι υπήρξαν υπερβάσεις κόστους έως και 97% στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και υπογραμμίζουν ότι η υπέρβαση κόστους και ο δανεισμός για τους Ολυμπιακούς συνέβαλαν στη μεγέθυνση της οικονομικής κρίσης από το 2007 και μετέπειτα;

Για ποιο νοικοκύρεμα μιλάνε όταν Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν γνωρίζουν ακόμη και σήμερα ποιο ήταν το ακριβές κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν ενδιαφέρονται να το διερευνήσουν; Γιατί άραγε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προβαίνει στο άνοιγμα του Φακέλου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και να ανοίξει στη Βουλή σχετική Προκαταρκτική έρευνα; Κάποιοι είπαν ψέματα στον Ελληνικό λαό ότι οι Αγώνες θα κόστιζαν όχι πάνω από 7 δις (σύμφωνα με το Φάκελο διεκδίκησης), ενώ ακολούθως το κόστος εκτοξεύθηκε. Δεν πρέπει να κληθούν οι τότε πολιτικοί και οικονομικοί αποφασίζοντες να λογοδοτήσουν; Διότι ή αυτοί που με ψεύτικα στοιχεία έβαλαν τη χώρα στην περιπέτεια των Ολυμπιακών Αγώνων ή οι μετέπειτα που υλοποίησαν τα έργα εσκεμμένα προέβησαν σε τρομακτικές υπερβάσεις του προϋπολογισμού. Σε κάθε περίπτωση δε μπορεί να είχαν κι δυο δίκιο.

Για παράδειγμα η «φαραωνική» στέγη Καλατράβα, που κατασκευάστηκε με απόφαση του τότε Υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου, κόστισε πάνω από 130 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που την ίδια περίοδο (2000), το συνολικό κόστος κατασκευής του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ έφθασε τα 28,5 εκατομμύρια ευρώ! Το στέγαστρο Καλατράβα κόστισε δηλαδή όσο σχεδόν 4 μεγάλα νοσοκομεία!

Για τέτοιες εγκληματικές, κακουργηματικής ευθύνης αποφάσεις καλείται να πληρώσει σήμερα ο Έλληνας πολίτης και να υποφέρουν χιλιάδες Ελληνόπουλα τις επόμενες γενιές… Κάποιοι αισχροκέρδησαν εις βάρος του απλού φορολογούμενου πολίτη, ενώ κάποιοι άλλοι, ίσως οι πιο επικίνδυνοι, εδραίωσαν την πολιτική τους δύναμη και εξελίχθησαν σε κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας. Όλα στην πλάτη του Ελληνικού λαού και εις βάρος των επόμενων γενιών.

Είναι οι ίδιοι που τώρα θέλουν να τον σώσουν μέσω των Μνημονίων, είτε «Αριστεροί», είτε «Δεξιοί», είτε «Κεντρώοι».

Η λίστα των υπερκοστολογήσεων που βρήκε ο έλεγχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι τεράστια, αλλά έκτοτε όλοι κάνουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτε… Ο λαός απαιτεί διαφάνεια και για το λόγο αυτό απαιτείται ο Εισαγγελέας διαφθοράς να βγάλει τη δικογραφία από το αρχείο και να προχωρήσει σε ποινικές διώξεις.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίσει τον Αγώνα για Δικαιοσύνη και Διαφάνεια. Τα οικονομικά εγκλήματα της Μεταπολίτευσης είχαν και έχουν πολιτική προστασία. Όσον δεν επέρχεται η καταδίκη όσων ρήμαξαν τη χώρα, τόσο αυτή θα βυθίζεται στην άβυσσο και σε μεγαλύτερη πολιτική κηδεμονία από το ξένο παράγοντα. Καμία Κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει αν δεν αφήσει τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη στο έργο της. Όταν υποθέσεις σκανδάλων ύψους δις ευρώ όπως αυτό των Ολυμπιακών Έργων με τις τεράστιες υπερκοστολογήσεις, (λόγω κατεπείγοντος ή άλλων τέτοιων δικαιολογιών), δεν διερευνούνται από τη Δικαιοσύνη και τίθενται «στο αρχείο», τότε κι ο πολίτης δικαίως χάνει την εμπιστοσύνη στο υφιστάμενο πολιτικό και δικονομικό «σύστημα» με απρόβλεπτες συνέπειες.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος