Loading...
 Start Page
«Ποταμός» αποκαλύψεων για AGB, Survivor, Novartis  και οσμή τοκογλυφίας στη Δυτική Αττική ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;» ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Με καυτά θέματα της επικαιρότητας, που αποσιωπούν τα καθεστωτικά κανάλια, ασχολήθηκε το βράδυ της Κυριακής η εκπομπή «Το Μαξίμου ακούει;» από την συχνότητα του «Ε», με κεντρικό παρουσιαστή της τον Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.

Η τηλεθέαση και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν, πιστοποιούν ότι το ενδιαφέρον του κόσμου κρατήθηκε αμείωτο μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες.

Ανάμεσα στα μείζονα θέματα της βραδιάς, με αποκαλυπτικό περιεχόμενο, ήταν η AGB και οι αμφιλεγόμενες τηλεοπτικές μετρήσεις της, το «παιχνίδι»- εξόντωση σωμάτων και ψυχών Survivor, η κακοδιαχείριση στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», η ανακύκλωση τεράστιων χρηματικών ποσών στη Δυτική Αττική με οσμή τοκογλυφίας, η διακίνηση «μαύρου» χρήματος από τα ταμεία της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τα περίεργα και αδιαφανή αλισβερίσια που παρατηρούνται στους κόλπους της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ.α.

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που η AGB κάνει τις μετρήσεις της τηλεθέασης, όπου κυριαρχούν η προχειρότητα και η αδιαφάνεια, με στόχο τη χειραγώγηση και τη διανομή της κρατικής και ιδιωτικής διαφημιστικής πίτας.

Πλήθος αποκαλύψεων έγιναν για το Survivor που έχει ήδη πάρει επικίνδυνη τροπή, καθώς ταξίδεψε για τον Άγιο Δομίνικο ψυχολόγος προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε καταβεβλημένους ψυχοσωματικά «παίχτες»

Στην εκπομπή συζητήθηκαν εκτενώς οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος με τις ερωτήσεις του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά «πρόβλεψε» τις επικίνδυνες εξελίξεις του «παιχνιδιού», το οποίο υπηρετεί μια επικερδή «μπίζνα» και ταυτόχρονα εξουθενώνει τους «παίχτες» υπό καθεστώς συκοφάντησης κάθε έννοιας συλλογικότητας, λογικής, ηθικής, πολιτικής και πολιτισμού.

Ο παρουσιαστής Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε την επίσκεψή του στο ΕΣΡ και τη διαβεβαίωση που έλαβε ότι θα μετατεθεί προς τα μεσάνυχτα η ώρα έναρξης της εκπομπής, για να προφυλαχθούν τα παιδιά.

Εξάλλου, συγκλονιστική ήταν η εξιστόρηση του τρόπου που σύγχρονοι τοκογλύφοι εκμεταλλεύονται την ανάγκη συμπατριωτών μας για «ζεστό χρήμα».

Ένας τέτοιος… επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στη Δυτική Αττική.

Αξιοποιεί την τεράστια οικονομική ρευστότητα που απέκτησε από διάφορες δραστηριότητες τα προηγούμενα χρόνια και εν μέσω οικονομικής κρίσης δανείζει με υπέρογκο τίμημα συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη για ρευστό.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γιου γνωστής οικογένειας των Αθηνών που αναγκάστηκε να πουλήσει στον συγκεκριμένο επιχειρηματία την πολυτελέστατη βίλα του στην Εκάλη στην τιμή της αντικειμενικής αξίας και όχι της εμπορικής η οποία έχει μειωθεί δραματικά στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα...

Η δυόροφη βίλα που ανήκε στον ίδιο έκτασης 1.468 τετραγωνικών μέτρων, πουλήθηκε στην αντικειμενική του αξία ήτοι 2.668.623 ευρώ.

Η πληρωμή του ποσού έγινε στην έδρα της εταιρείας του επιχειρηματία με οκτώ επιταγές συγκεκριμένου υποκαταστήματος τράπεζας.

Σε ότι αφορά τη Novartis αναγκάσθηκε η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία να παραδεχθεί ότι χρησιμοποιούσε τροφοδότη λογαριασμό για να πληρώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες (έτσι το λένε τώρα…) επαγγελματιών υγείας στην Ελλάδα .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Novartis δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 150 χώρες. Οι απευθείας χρηματοδοτήσεις συγκεκριμένων δράσεων είναι μια συνήθης πρακτική στο πλαίσιο της υποστήριξης μικρότερων αγορών.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, η κεντρική χρηματοδότηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων περιλάμβανε και απευθείας πληρωμές προς τρίτους…

Επίσης «Το Μαξίμου Ακούει;» ασχολήθηκε εκτενώς με το συνεχιζόμενο «πάρτι» κακοδιαχείρισης στον «Αθήνα 9,84» και επί Δημαρχίας Καμίνη. Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποκάλυψε σπατάλη και αδικαιολόγητες δαπάνες σε ημέτερους.

Ειδικότερα, σε έλεγχο, που διενεργήθηκε από σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφορούσε τη διαχειριστική περίοδο του 2011, προκύπτει ότι το συνολικό ποσό που σπαταλήθηκε σε μη νόμιμες ή εκτός σκοπού δραστηριότητες -και μόνο για ένα χρόνο- ξεπερνά τα 2,21 εκατ. ευρώ, αποδεικνύοντας ότι στον δημοτικό ραδιοσταθμό το «πάρτι» της σπατάλης συνεχίστηκε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αποκάλυψε την καταβολή μισθών ακόμη και 4.000 ευρώ το μήνα σε δημοσιογράφο, για τον οποίο το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΡΑ παραδέχθηκε ότι «δεν έχει καμία παρουσία στον σταθμό»!

Τέλος, η εκπομπή καταπιάσθηκε με τα «έργα και τις ημέρες» της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αναφέρθηκαν κραυγαλέες περιπτώσεις «περίεργων» χειρισμών και διευκολύνσεων διαφόρων καρτέλ και έγινε κουβέντα για την τελευταία συνεδρίαση, που αναβλήθηκε για τις 26 Απριλίου.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε ότι κάνει εντύπωση το γεγονός πως ο πρόεδρος της επιτροπής ανακοίνωσε ότι κάθε εργολαβική εταιρεία θα έχει το δικαίωμα στην συνεδρίαση αυτή να επικαλείται εμπιστευτικότητα και να κάνει προσωπική συνέντευξη με την Επιτροπή Ανταγωνισμού βγάζοντας όλος τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους από την αίθουσα.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος