Loading...
 Start Page
Δύο γύροι Νικολόπουλου, σε Βουλή και εδώλιο, με τον ΔΟΛ!

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 8 ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΝΩ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗ- ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ

Ούτε μία, ούτε δύο. Οκτώ, συνολικά, επίκαιρες ερωτήσεις κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος για μια σειρά από φλέγοντα θέματα, που έχουν απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη. Τρεις ερωτήσεις καλείται ν’ απαντήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και από μία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί Παιδείας, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα διαδραματιζόμενα στον ΔΟΛ, με αφορμή την διαδικασία εκκαθάρισης και την εμπλοκή της Δικαιοσύνης.

Ας σημειωθεί, επίσης, ότι την Πέμπτη εκδικάζεται η αγωγή του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή σε βάρος του ΔΟΛ για ενορχηστρωμένη και αήθη συκοφαντική δυσφήμιση. Ο μαχητικός πολιτικός όμως όχι μόνον δεν εγκατέλειψε τον αγώνα αλλά συνέχισε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια στις τραπεζικές διευκολύνσεις που πιθανόν να ζημιώνουν το δημόσιο. Την ίδια στιγμή ο Νίκος Νικολόπουλος, με τον γνωστό ασυμβίβαστο χαρακτήρα του προσθέτει και τον δικαστικό έλεγχο στην αντιπαράθεσή του με την διαπλοκή και την «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΟΚΡΑΤΙΑ». Με μία σειρά ερωτημάτων που έθεσε στο κοινοβούλιο καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης ν’ απαντήσει για τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του ΔΟΛ κατά την διαδικασία της εκκαθάρισης.

Ειδικότερα ο Νίκος Νικολόπουλος εκ μέρους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος ερωτά:

«Αληθεύει ότι οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και συγκεκριμένα η Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κ. Ε. Τουλουπάκη προχώρησε στα προβλεπόμενα από τον νόμο και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Ντζούρα και ότι θα ελεγχθούν τα κριτήρια με βάση τα οποία ελήφθησαν μια σειρά από αποφάσεις από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία της εκκαθάρισης;»

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΞΑΓΟΜΕΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ NOVARTIS;

Μια από τις άλλες επίκαιρες ερωτήσεις που απευθύνονται στον Υπουργό Δικαιοσύνης, αφορά πολλές υποθέσεις διαφθοράς, που σχετίζονται με τραπεζικό χρήμα, το οποίο διοχετεύτηκε σε επιχειρήσεις ή ιδιώτες χωρίς επαρκείς εμπράγματες διασφαλίσεις. Με την ευκαιρία καλείται ο Υπουργός ν’ απαντήσει και για την πρόοδο (;) των ερευνών, γύρω από τις σκανδαλώδεις πρακτικές της Novartis στην Ελλάδα.

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ; ΖΗΤΗΣΑΝ 3 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Η άλλη επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου προς τον Σταύρο Κοντονή έχει σχέση με δύο «ξεχασμένες» δικογραφίες του υπό αποφυλάκιση πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. «Τι απέγινε με την δικαστική έρευνα που αφορά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία- σύμφωνα με τη Βίκυ Σταμάτη- ζήτησαν από τον άνδρα της 3 εκ. ευρώ για να τον βοηθήσουν στα δικαστικά του μπλεξίματα;» είναι το εύλογο και επίκαιρο ερώτημα του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΑ

Προς τον Πρωθυπουργό, ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για τους πολύτεκνους. Συγκεκριμένα, ρωτάει να πληροφορηθεί:

«Πόσοι τελικά είναι οι χρήστες του τιμολογίου πολυτέκνων ΔΕΗ και εάν σκοπεύετε να προχωρήσετε στην τροποποίηση της Υ.Α, όπως ζητάει η ΑΣΠΕ, ώστε το πολυτεκνικό τιμολόγιο να χορηγείται στην πολύτεκνη οικογένεια όχι μόνο για όσο έχουν 4 προστατευόμενα τέκνα, αλλά να συνεχίζεται αυτό, εφόσον τα τέκνα είναι άνεργα και άγαμα και όχι μεγαλύτερα του 27ου έτους της ηλικίας τους;»

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ;

Ακολούθως, ο ανεξάρτητος βουλευτής απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος ζητάει να δημοσιοποιηθεί ο χρόνος της διενέργειας του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης Φλώρινας.

Πρόκειται για «αμαρτωλή» ιστορία, που σχετίζεται με την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία είχε υπογράψει σύμβαση παραχώρησης του ορυχείου της Βεύης στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ!

ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ!

Η επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Παιδείας έχει σχέση με τη συγγραφή των νέων σχολικών βιβλίων. Ο ανεξάρτητος βουλευτής εκδηλώνει την ανησυχία του επειδή προωθείται η αποδόμηση της ελληνορθόδοξης ταυτότητάς μας. Ειδικότερα, ρωτάει:

«Θα επιτρέψετε την αμφισβήτηση της διαχρονικής συνέχειας του Ελληνισμού και ποιες ακριβώς είναι οι αλλαγές που προτίθεσθε να επιφέρετε και με ποιο σκεπτικό;

Έχετε σκοπό να αφαιρέσετε από τα σχολικά εγχειρίδια ήρωες του Ελληνισμού και μάρτυρες της Ορθοδοξίας κι αν ναι, ποιους και γιατί και ποιες προσθήκες πρόκειται να προστεθούν και με ποιο σκεπτικό;»

ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση και προς την Υπουργό Εργασίας για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, που αφορά στην στήριξη των ατόμων με αναπηρία. Επακριβώς, έχει θέσει ως εξής το ερώτημα, ο ανεξάρτητος βουλευτής:

«Θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα δημοσίων πολιτικών που θα έχει ως στόχο την ουσιαστική στήριξη και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, ανεξάρτητα από την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης και στα «αντίμετρα» θα συμπεριλάβετε μέτρα ευνοϊκά για την ευάλωτη και εμπερίστατη αυτή κοινωνική ομάδα;»

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος