Loading...
 Start Page
Ο Στ. Κοντονής δικαιώνει όσους αγνοώντας το όποιου είδους κόστος  επιμένουν να υποστηρίζουν τις απόψεις τους!

«ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΜΕ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ «ΜΗ ΓΑΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ»…»

 

Τη δικαίωση μέσα από την απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απολαμβάνουν οι Ελληνορθόδοξοι πολίτες και μαζί τους ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Χριστιανοδημοκράτης ασυμβίβαστος βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης (Αρ. Πρωτ. 3709/23.02.2017) και ζητούσε να πληροφορηθεί «αν στην δημοκρατική Ελλάδα, που βάσει του Συντάγματος επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική, είναι δυνατόν, να λογοκρίνονται οι Χριστιανικές απόψεις;»

Θυμίζουμε, ότι σε βάρος του Νίκου Νικολόπουλου καθώς σε βάρος Αρχιερέων της Ορθόδοξης εκκλησίας έχουν κατατεθεί μηνύσεις και αγωγές, από την……… διότι είχε σχολιάσει επικριτικά το «γάμο» προσώπων του ίδιου φύλλου.

Στην απάντησή του ο Σταύρος Κοντονής επέλεξε να επικαλεσθεί τα λεγόμενα του εκπροσώπου της Εκκλησίας, που είχε κληθεί να καταθέσει τις απόψεις του στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων.

Στην ουσία, με την απάντησή του ο Υπουργός «προσυπογράφει» τη θέση του εκπροσώπου της Εκκλησίας, ο οποίος είχε αναφέρει επί λέξει:

«Η Εκκλησία δεν έρχεται να διδάξει άρνηση στη ρύθμιση σχέσεων πολιτών μεταξύ τους. Έρχεται, μόνο και μόνο, να υπενθυμίσει το γεγονός ότι έχει τη δική της διδασκαλία από τη θεολογία της, η οποία αντιμετωπίζει το γάμο ως μυστήριο μέγα. Η Εκκλησία της Ελλάδας, λοιπόν, έρχεται να πιστοποιήσει τη διδασκαλία της, έρχεται να καταθέσει τις απόψεις της, και να τονίσει ότι θεωρεί κάποια δεδομένα πράγματα ως οικογένεια, αυτά τα προστατεύει…»

Καταλήγοντας στην απάντησή του με Αρ. Πρωτ. 221/29.05.2017 ο κ. Στ. Κοντονής επισημαίνει:

«Ως εκ τούτου, τόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα, όσο και γενικότερα, οι απόψεις όλων είναι σεβαστές, εισακούγονται και τροφοδοτούν το διάλογο, αρκεί να εκφέρονται πάντα με ευπρέπεια και με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καθώς και να μην παρεκκλίνουν από τις συνταγματικές και νομοθετικές επιταγές».

Ο Νίκος Νικολόπουλος μετά ταύτα δήλωσε:

«”Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ” όμως, ως Ορθόδοξος Χριστιανός και ως μέλος της μεγάλης πολυτεκνικής οικογένειας αρνήθηκα να ψηφίσω αντιχριστιανικούς νόμους είτε αυτούς τους εισήγαγαν στη Βουλή Κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή και o ΣΥΡΙΖΑ… Νόμοι που επιπλέον επιτείνουν το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα, από το οποίο απειλείται το Ελληνικό Έθνος.

Κανένας νόμος δεν μπορεί να αλλάξει το μέγα θαύμα της τεκνοποιίας, με κανένα σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών ακόμα και εάν «γάμο το βαφτίσουν» δεν πρόκειται να προκύψει το Θείο δώρο της παιδοποιίας.

Δικαίωμα όποιου θέλει να διαφωνεί με το ρητό της Γενέσεως ότι : «Ο Θεός έπλασε άρρεν και θήλυ…». Δεν είναι όμως και δικαίωμα πολλών άλλων και ιδιαίτερα των Ορθοδόξων Χριστιανών, να θεωρούν παράταιρο και αφύσικο τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου; Και δεν είναι δικαίωμα ενός πολιτικού εκπροσώπου, που είναι Ορθόδοξος Χριστιανός, να εκφράζει στο δημόσιο βήμα και διάλογο αυτή την άποψη;

Εδώ και πολύ καιρό, χωρίς φόβο και πάθος, έχω υπογραμμίσει την ανάγκη ενός ουσιαστικού και νηφάλιου διαλόγου για όλα αυτά τα ζητήματα. Κυρίως όμως, είναι θέμα αρχής να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες και ψηφοφόροι, τι πιστεύει και τι εκπροσωπεί ο κάθε εντολοδόχος του στην Βουλή.

Πιστεύω ότι ως πολίτης, αλλά και ως πολιτικός, έχω το δικαίωμα να εκφράζω δημοσίως την ομολογία πίστης και την άποψή μου και την ολοκληρωτική διαφωνία μου για τον αποκαλούμενο «γάμο» μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα οποιουδήποτε στην αυτοδιαχείριση και δεν θα πάψω να τονίζω ότι:

«Αλίμονο, εάν ειδικά στην Ελλάδα του 2017 αρχίσουμε να στήνουμε εδώλια για τις απόψεις που δεν ωθούν σε παράνομες πράξεις και δεν προσβάλλουν.

Και ως πολιτικός, του οποίου ο τελικός κριτής είναι πάντα ο λαός, δεν σκοπεύω ποτέ να θολώνω τις απόψεις μου, ούτε να κρύβω τις χριστιανικές πεποιθήσεις μου, όσοι και όποιοι και αν δυσαρεστούνται. Στο κάτω - κάτω, ποιος είπε ότι θέλω να είμαι ευχάριστος σε όλους; Προτιμώ να είμαι ειλικρινής και χρήσιμος στους περισσότερους…

Τέλος και προς τούτο νοιώθω την υποχρέωση να επισημάνω:

«Ο δρόμος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ολισθηρός και μετατρέπει μία ιστορική παράταξη σε όμηρο του περιθωρίου και των πλέον εξεζητημένων απόψεων του. Γι’ αυτό και με βεβαιότητα θα κριθεί από τους πολίτες και ιδιαίτερα εκείνους τους πολίτες που δεν αντέχουν άλλο την οικονομική, κοινωνική και ηθική κατάπτωση…»

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος