Loading...
 Start Page
«Ν’ αφήνουν τις υπόγειες διεργασίες και να κοιτάξουν την Πάτρα και την Περιφέρεια»!

Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ… «ΑΓΡΙΕΣ» ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

 

Συζητείται σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Υγείας, η οποία ουσιαστικά αποτελεί αίτημα προκειμένου να διεκδικήσει η χώρα μας μετεγκατάσταση της έδρας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας φαρμάκων από το Λονδίνο στην Πάτρα.

Η μετεγκατάσταση είναι επιβεβλημένη μετά την αποχώρηση της Αγγλίας από την Ε.Ε.

Ο Νίκος Νικολόπουλος προσέρχεται στη Βουλή με… άγριες διαθέσεις, διότι παρασκηνιακά συζητείται, η διεκδίκηση της έδρας ν’ αφορά την υδροκέφαλη Αθήνα!

Συγκεκριμένα, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής πρόκειται να πει, αναπτύσσοντας την ερώτησή του:

«Στο σχεδιασμό για την τελική επιλογή της πόλης που θα προταθεί πρέπει να «παίξει» το αρμόδιο υπουργείο, που δεν είναι άλλο από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας.

Βλέπουμε όμως ότι το ρόλο αυτό τουλάχιστον εμφανώς τον «παίζει» πρωτεύοντα ρόλο αποκλειστικά το υπουργείο εξωτερικών και ειδικότερα ο κ. Κατρούγκαλος ο οποίος με απάντηση του στην Βουλή σε σχετική ερώτηση μου πριν περίπου ένα μήνα, έκανε γνωστό ότι έχει ήδη "καταλήξει" στην επιλογή που θα προτείνει και αυτή είναι ο Πειραιάς ή η Αθήνα.

Με ποια διαδικασία επελέγη, κανένας δεν ξέρει... Έκανε κάποια ανοικτή διαδικασία ο κ. Κατρούγκαλος;

Ενημέρωσε, μήπως, εγκαίρως τους Περιφερειάρχες της χώρας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους; Τίποτε από αυτά δεν συνέβη...

Ο κ. Κατρούγκαλος από ό,τι έχει ανακοινωθεί διαβουλεύεται από το Γενάρη με την Περιφέρεια Αττικής, μη λαμβάνοντας υπόψη τις άλλες 12 ισότιμες Περιφέρειες της χώρας... Είναι αυτό δίκαιο;

Που είναι η περίφημη ισότιμη και δίκαιη Περιφερειακή Ανάπτυξη της χώρας που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση;»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, αφού καταγγείλει την επιλεκτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης, θα επιχειρηματολογήσει υπέρ της Πάτρας:

«Μια περιοχή που την ξέχασαν ολοσχερώς ο «εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη» τόσο επί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και επί Σύριζα σήμερα, είναι η Πάτρα και ευρύτερα ο νομός Αχαΐας, καθώς έκλεισαν, το ένα μετά το άλλο τα εργοστάσια της περιοχής.

Μιλούμε για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που κινδυνεύει να μην είναι ούτε καν αυτό, αφού συνεχώς "κατρακυλάει" πληθυσμιακά.

Η άλλοτε κραταιά βιομηχανική περιοχή της Δυτικής Ελλάδας σήμερα έχει καταντήσει ένα απέραντο γκέτο ανέργων και υποαπασχολουμένων.

Τα στοιχεία προκαλούν θλίψη και μελαγχολία.

 

Στην Πάτρα έκλεισαν: Η «Πειραϊκή – Πατραϊκή», η οποία απασχολούσε 4.000 εργαζόμενους. Η χαρτοβιομηχανία «Λαδόπουλου» με 1.200 εργαζόμενους. Το εργοστάσιο ελαστικών της πολυεθνικής «Πιρέλι», με 500 εργαζόμενους. Η καλτσοβιομηχανία «Μάντισον», με 250 εργαζόμενους. Το εργοστάσιο οινοποιίας «ΒΕΣΟ», με 300 εργαζόμενους. Το εργοστάσιο ιματισμού «Ντρέσκο» με 200 εργαζόμενους. Το εργοστάσιο ζυμαρικών «ΜΙΣΚΟ», με 150 εργαζόμενους. Η χαρτοποιία «Delica», με 70 εργαζόμενους.

Η πόλη της Πάτρας λοιπόν, μπορεί λόγω μεγέθους, ύπαρξης μεγάλου Πανεπιστημίου αλλά και γεωγραφικής θέσεως με διεθνές λιμάνι που είναι η θαλάσσια πύλη της χώρας προς τη Δύση, να γίνει η νέα «βάση» ενός τέτοιου ευρωπαϊκου φορέα. Μια τέτοια προοπτική θα έδινε ανάσα ανάπτυξης σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Με την ευκαιρία, ο Νίκος Νικολόπουλος θα στείλει και το μήνυμά του στην Ε.Ε.

«Ας μην λησμονούμε ότι αν δεν υποστηριχτεί η Ελλάδα και ιδίως η περιφέρεια της με τέτοιου είδους ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ από την ΕΕ, τότε είναι ξεκάθαρο ότι η συγκέντρωση όλων των ευρωπαϊκών φορέων στο πλούσιο ευρωπαϊκό Βορρά, θα επιβεβαιώσει τις «Κασσάνδρες» περί σκόπιμης στρατηγικής για την διατήρηση της εξάρτησης και της καχεξίας των χωρών του Νότου και ιδίως της Ελλάδας, η οποία τελεί υπό 7 συνεχή χρόνια σε καθεστώς κρίσης και αποεπένδυσης.

Η ΕΕ λοιπόν πρέπει πρώτη να αποδείξει ότι πιστεύει στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια κι ότι πασχίζει για την ισομερή ανάπτυξη Βορά-Νότου. Ποια λοιπόν είναι η καλύτερη απόδειξη από το να ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ εμπράκτως πρώτα η ίδια σε μια μεγάλη πόλη του Νότου και δη της πολύπαθης Ελλάδας: την Πάτρα, η οποία ακόμη δεν έχει συνέλθει από την αποβιομηχανοποίηση των προηγούμενων δεκαετιών και η οποία μπορεί να εξελιχθεί στο επίκεντρο της Βιομηχανίας Φαρμάκου της Ευρώπης».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος