Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Πήγα στη σύσκεψη να υπερασπιστώ το δίκιο  των 177 συμβασιούχων του Ε.Α.Π. και έλειπαν οι εκπρόσωποι των Κυβερνήσεων  που ευθύνονται»

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ

Τα ζέοντα προβλήματα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου συζητήθηκαν σήμερα το πρωί στην σύσκεψη που συγκάλεσε η Διοίκηση του Ε.Α.Π. με καλεσμένους τους Αχαιούς βουλευτές.

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος παρέστη στην σύσκεψη και με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει στην Βουλή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ανησυχία έχει προκαλέσει στους 177 συμβασιούχους εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου η εκπνοή της νομοθετικής ρύθμισης στις 30 Ιουνίου που εξασφαλίζει την μέχρι τότε παραμονή στις θέσεις εργασίας τους και τις αμοιβές τους.

Με δεδομένο ότι ένας επιτυχημένος θεσμός, όπως το Ε.Α.Π., δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς διοικητικό προσωπικό, που επί σειρά ετών, έχει συμβάλει στην ανάπτυξη και εδραίωση του, εκφράζονται φόβοι, από υπαλλήλους, ότι εφόσον δεν γίνει νομοθετική ρύθμιση και οδηγηθούμε σε προκήρυξη μέσω του ΑΣΕΠ, τότε το Ε.Α.Π. κινδυνεύει με κατάρρευση, λόγω του μακρού χρόνου της αξιολόγησης της διαδικασίας του διορισμού και της εκμάθησης του αντικειμένου.

Επίσης, κινδυνεύει, να μείνει ακέφαλο, αφού η διοίκηση έκανε γνωστή την πρόθεσή της, σε μια τέτοια δραματική εξέλιξη να παραιτηθεί ο Πρόεδρος Β.. Καρδάσης από κοινού με το Αντιπρόεδρο Χρ. Κροντηρά, για αυτό και ζήτησαν από τους Αχαιούς βουλευτές να ταυτισθούν με την πρόταση τους, ώστε να βρεθεί τρόπος για συνέχιση της απασχόλησης.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Ε.Α.Π. δήλωσε, ότι θα αποδεχτούν όποιον άλλο αποτελεσματικό τρόπο για να λυθεί το ζήτημα. Αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο, για τη λειτουργία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου η έλλειψη προσωπικού που έχει αποκτήσει μια πολύτιμη, μετά από 15 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας, εμπειρία.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος και εγώ προσωπικά θα ζητήσουμε με κανόνες από τους αρμόδιους Υπουργούς, να φέρουν νομοθετική διάταξη στην Βουλή, ώστε να λυθεί το μείζον θέμα, αφού πάνω απ’ όλα είναι η ομαλόρυθμη λειτουργία του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και φυσικά το δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλειά».

Μιλώντας αναλυτικότερα ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε:

«Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει περίπου 20.000 προπτυχιακούς φοιτητές και περί τους 15.000 ενεργούς μεταπτυχιακούς. Είναι απολύτως αναγκαία λοιπόν η παρουσία των συγκεκριμένων έμπειρων και εξειδικευμένων εργαζομένων του, προκειμένου να συνεχίσει την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.

Δυστυχώς όσοι είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας αποδεικνύεται, πως «βολεύονται» με χιλιάδες εργαζόμενους «ομήρους». Είναι αυτοί που κουνάνε σήμερα το δάχτυλο και εμφανίζονται ως δήθεν μεταρρυθμιστές, ως δήθεν θιασώτες της αξιοκρατίας…

Είναι αυτοί που τους διόρισαν χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς διαγωνισμούς, χωρίς κριτήρια….

Είναι αυτοί που όπως σήμερα κρύβονται….

Είναι αυτοί που πρέπει σήμερα να βγουν από την «κρυψώνα» τους και ξεκάθαρα να τοποθετηθούν.

Να απολυθούν οι συμβασιούχοι του ΕΑΠ, όπως ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου; Εάν συμφωνούν με τον Αρχηγό τους οι κρυπτόμενοι πολιτικοί , τότε πρέπει να απαντήσουν: Εάν απολυθούν οι 117 από τους 225 εργαζόμενους, τότε πως θα έχουμε αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία του ΕΑΠ;

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες ξεκάθαρα απαντάμε: Είμαστε κατά της απομάκρυνσης τους, γιατί χωρίς τους εργαζόμενους του, το Ε.Α.Π. κινδυνεύει με “κατάρρευση”».

Ολοκληρώνοντας τις «κρυστάλλινες» θέσεις του ο Αχαιός Ανεξάρτητος Βουλευτής τόνισε:

«Επειδή το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι σε μέγεθος το τρίτο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας και η αναλογία του προσωπικού, είναι πάρα πολύ μικρή σε σχέση με τον αριθμό των φοιτητών του, πρέπει αμέσως οι συναρμόδιοι υπουργοί Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να καταθέσουν στη Βουλή σχετική νομοθετική διάταξη ώστε και μετά τις 30 Ιουνίου να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος.

Μαζί με τους άξιους καθηγητές του ιδρύματος και τους συνεργαζόμενους διδάσκοντες, οφείλουμε να θωρακίσουμε την ακαδημαϊκή υπόσταση του ΕΑΠ και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την επιβίωση του, μέσα στον ανταγωνισμό, των ιδιωτικών ΑΕΙ, που έρχεται ολοταχώς και στην ανώτατη εκπαίδευση.

Τέλος, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ανιδιοτελή προσπάθεια, που καταβάλλει η διοίκηση Καρδάση – Κροντηρά ,μια προσπάθεια που ανέτρεψε την δύναμη της αδράνειας και της απραξίας, που επικρατούσε για πολλά χρόνια με δυναμικές πρωτοβουλίες και σκληρή δουλειά, για την ανύψωση του ιδρύματος.

Προπαντός χαίρομαι γιατί με τις αποφάσεις της ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο την ανεμπόδιστη υποδοχή όλων των πολιτών που επιθυμούν να σπουδάσουν με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αφού ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός επιτρέπει και ενισχύει την λειτουργία ενός τέτοιου ανοιχτού ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος