Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Από αμέλεια ή σκόπιμα ήταν κρυμμένη η κούτα  με αποδεικτικά στοιχεία για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών;»

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών καθηκόντων του, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αναζητά τους υπευθύνους μιας ξεχασμένης ή κρυμμένης «κούτας» με ανακριτικό υλικό για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών!

Τέσσερις, συνολικά, κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις έκανε τις τελευταίες μέρες ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής,, όλες ιδιαίτερης σημασίας!

Η πρώτη ερώτηση, που προαναφέραμε, απευθύνεται προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Μια κούτα, με ιδιαίτερα μεγάλης αξίας αποδεικτικά στοιχεία για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, βρέθηκε σκονισμένη και εγκαταλελειμμένη κάτω από γραφείο πρώην επιστημονικού συμβούλου στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, που στεγάζεται δίπλα από το κτίριο του Εφετείου….

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία αυτά είχαν κατασχεθεί από το σπίτι του Θωμά Λιακουνάκου και είναι ανυπολόγιστης αποδεικτικής αξίας και σημασίας για τον τρόπο που διακινούνται- και διατραπεζικά βέβαια- οι μίζες των εξοπλιστικών.

Μάλλον πρόκειται για τα στοιχεία που «έψαχνε» η ανακρίτρια κ. Ζαμανίκα και κατήγγειλε ότι δεν της δόθηκαν εγκαίρως για να θεμελιώσει και άλλες διώξεις εναντίον του Θ. Λιακουνάκου, αλλά και κατηγορίες για πρώην υπουργό.

Έκπληκτα τα νέα μέλη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, τα οποία αντικατέστησαν τους εισαγγελείς που επί χρόνια ερευνούσαν τις υποθέσεις, εντόπισαν τα στοιχεία μετά την τοποθέτηση ως επικεφαλής της Εισαγγελίας της κυρίας Ελένης Τουλουπάκη. Τώρα, όλοι αναρωτιούνται αν πράγματι τα στοιχεία ξεχάστηκαν ή αν κάποιο αόρατο χέρι τα «έκρυψε» σε εκείνο το σκονισμένο γραφείο, μη μπορώντας έτσι ή αλλιώς να τα απομακρύνει, αφού έχει «βρωμίσει η δουλειά»!

Τα ερωτήματα του Νίκου Νικολόπουλου προς τον Σταύρο Κοντονή, είναι τα ακόλουθα:

1. Ζητήσατε την παραδειγματική τιμωρία των «ξεχασιάριδων»; Εάν ναι, παραπέμψατε τους υπόπτους για απάτη και απιστία του Δημοσίου που επέφερε τεράστια οικονομική απώλεια στα κρατικά ταμεία;

2. Διετάχθη ΕΔΕ, οι αρμόδιες δικαστικές επιθεωρήσεις έχουν ασχοληθεί, εάν ναι, υπάρχουν σχετικές εντολές, μήπως και πορίσματα; Να κατατεθούν.

«Δικαιολογείται ο πολυτελής βίος του Εισαγγελέα;»

Και η δεύτερη ερώτηση του Αχαιού πολιτικού κατατέθηκε προς τον ίδιο Υπουργό και αφορά εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος έχει καταγγελθεί ότι διάγει πολυτελή βίο! Ειδικότερα, φήμες που δεν έχουν διαψευσθεί, κάνουν λόγο για πλούσιο λειτουργό, που διαθέτει τζίπ μεγάλης αξίας, μηχανή υψηλού κυβισμού, σκάφος και εξοχικό και γενικότερα διάγει προκλητικό βίο και έχει αυξημένα έξοδα, γιατί, όπως λέγεται, είναι άστατη η προσωπική του ζωή.

Στην ερώτησή του ο Νίκος Νικολόπουλος παραθέτει και συνομιλία δημοσιογράφου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και ο τελευταίος φέρεται να υποστηρίζει ότι «θα πρόκειται για θαύμα εφάμιλλο του γάμου της Κανά, αφού ο συγκεκριμένος εισαγγελέας μπορεί να πολλαπλασιάζει τα έσοδά του, για να ανταποκριθεί στην πολυτελή ζωή του, όπως ο Χριστός πολλαπλασίαζε τα καρβέλια και τις μπουκάλες του οίνου για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των καλεσμένων στον γάμο»!

Ο ανεξάρτητος βουλευτής απευθύνει τα τέσσερα παρακάτω ερωτήματα στον Υπουργό Δικαιοσύνης:

1. Έχετε αξιοποιήσει αναλόγως το δημοσίευμα για να διακριβωθεί αν ευσταθούν ή όχι οι φήμες;

2. Ειδικότερα, δόθηκε εντολή να ερευνηθεί το «πόθεν έσχες» του γνωστού, σε Αναπληρωτή Υπουργό και δημοσιογράφο, εισαγγελικού λειτουργού;

3. Ποιες συγκεκριμένες, πρωτοβουλίες έχετε αναλάβει σε πειθαρχικό επίπεδο; Έχει προκύψει πόρισμα; Αν ναι, τι αναφέρει;

4. Αν δεν έχετε δώσει ακόμη τις σχετικές εντολές, γιατί συμβαίνει αυτό;

«Να μην σβήσουν τα ίχνη και οι ευθύνες της «αμαρτωλής» επιτροπής «70Α»»!

Η επόμενη ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου κατατέθηκε προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης και σχετίζεται με την τεράστια ζημιά που υπέστη το Δημόσιο από αποφάσεις της «αμαρτωλής» επιτροπής «70Α».

Ήδη, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για την εν λόγω επιτροπή, η οποία σημειωτέον έχει καταργηθεί, αφήνοντας πίσω της πολλές εκκρεμείς υποθέσεις.

Τα ερωτήματα του ανεξάρτητου βουλευτή είναι συγκεκριμένα:

1. Ολοκληρώθηκε η έρευνα; Παρακαλείσθε να ενημερώσετε την Βουλή για το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης και της περαιτέρω δικές σας ενέργειες.

2. Θα στείλετε στην Δικαιοσύνη τους επίορκους λειτουργούς;

- Να κατατεθεί σχετική αλληλογραφία.

3. Γιατί επέδειξαν ανοχή τα ηγετικά κλιμάκια και έτσι επέτρεψαν να υποστεί τεράστια ζημία το δημόσιο;

4. Ο Διευθυντής της ΑΑΔΕ έστειλε στο πειθαρχικό τους υπογράφοντες τις χαριστικές πράξεις της 70 Α;

- Να κατατεθεί η εντολή για την διενέργεια ΕΔΕ.

«Ήταν ενήμερη η ΕΛ.ΑΣ για τις μετακινήσεις του Παπαδήμου;»

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος, διατυπώνει κρίσιμα ερωτήματα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για να διακριβωθεί τι δεν πήγε καλά και έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Τα ερωτήματα είναι τα ακόλουθα:

1. Πράγματι έχει εκδοθεί εντολή από τα «Επίσημα» της ΕΛ.ΑΣ. που ζητά από τους αστυνομικούς των βουλευτών να παρουσιάζουν αναλυτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα για τις μετακινήσεις των πολιτικών;

- Να κατατεθεί η σχετική εντολή.

2. Για τους οκτώ αστυνομικούς του εξωκοινοβουλευτικού πρώην Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου ισχύει η ανωτέρω εντολή;

- Να κατατεθεί.

3. Την συγκεκριμένη εβδομάδα της τρομοκρατικής επίθεσης οι αστυνομικοί φρουροί του πρώην Πρωθυπουργού είχαν αποστείλει συγκεκριμένο πρόγραμμα με τις μετακινήσεις του Λουκά Παπαδήμου;

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος