Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Δεν θα δώσω την ψήφο μου στο Νομοσχέδιο Γαβρόγλου» 111 σελίδες για ένα φλύαρο Νομοσχέδιο που αφαιρεί επαγγελματικά δικαιώματα και τακτοποιεί δια της πλαγίας, απαιτήσεις της ελίτ και βολεύει «ολιγογράμματους» δια της εκλογής.

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος έδωσε το παρόν στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο επιστημονικός και επαγγελματικός ενιαίος φορέας οργάνωσης και εκπροσώπησης των Μηχανικών του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.) με θέμα: «Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που βρίσκεται σε διαβούλευση σε σχέση με την ομαδοποίηση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων».

Μετά την συνάντηση ο ανεξάρτητος βουλευτής ερωτηθείς από τα ΜΜΕ για το εάν ψηφίσει τις διατάξεις που εμπεριέχουν ρυθμίσεις για την Ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα κ.ά. απάντησε:

«Διαβάζοντάς το, κατάλαβα ότι ήταν φτιαγμένο από την… Τρόικα και από κάποιους ¨συμβούλους¨ που έβαλαν, πολύ μα πολύ σάλτσα…

Για παράδειγμα η ¨αποστολή¨ των ΑΕΙ, γεμίζει… δύο σελίδες στόχους, ενώ είναι κοινός τόπος πως γίνεται, διεθνώς, η αναπαραγωγή του επιστημονικού και ερευνητικού δυναμικού μιας χώρας.

Συμπερίληψη δε της αποστολής, είναι η ¨διαμόρφωση υπεύθυνων πολιτών¨, δηλαδή όπως είναι ακριβώς, η αποστολή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η σύγχυση όμως μάλλον είναι σκόπιμη… Αλλιώς, πως είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται οι παρατρεχάμενοι και οι σύμβουλοι και οι δήθεν «σοφοί» του κ. Γαβρόγλου ότι φτιάχνουν αυτοί το ¨πρόβλημα¨ του χωρισμού σε πανεπιστημιακό και τεχνολογικό κλάδο;

Έγραψαν 111 σελίδες για να κάνουν πλαγίως τα ανομολόγητα για εκλογές καθηγητών και οργάνων των «καπελωμένων» από τον Υπουργό ¨αυτοδιοίκητων¨ κατ’ όνομα ΑΕΙ.

¨Τυρβάζει¨ περί πολλών ή και πράττει τα αντίθετα από όσα επανειλημμένα είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου στις συναντήσεις που είχε με τους θεσμικούς εκπροσώπους για τα επαγγελματικά δικαιώματα».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ακόμα τόνισε:

«Οι κυβερνήσεις παρότι μετά το 1983 επέφεραν σημαντικές αλλαγές στη δομή και λειτουργία της Ανώτατης (τριτοβάθμιας) Εκπαίδευσης, εντούτοις για τα επαγγελματικά δικαιώματα διατήρησαν σχεδόν ανέπαφο το νομοθετικό πλαίσιο όπως αυτό ίσχυε προ του 1977.

Για παράδειγμα, από το 1930 κάλυπτε μόνο τους Μηχανικούς των Πολυτεχνείων και κρατούσε το επάγγελμα «κλειστό». Αυτός ο αποκλεισμός από το επάγγελμα των Μηχανικών Πτυχιούχων των Τ.Ε.Ι. που ιδρύθηκαν μετά το 1983 ή ακόμη και νεότερες ειδικότητες Μηχανικών των Πολυτεχνικών Σχολών και αντιστοίχως των Λογιστών κ.ο.κ. είναι απαράδεκτος

Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές ¨ρύθμιση επαγγελματικών δικαιωμάτων, που ¨ ¨κόβει εισιτήρια¨, φέρνει ψήφους αλλά διαχρονικά στο τέλος «υπονομεύονταν» και ακυρώνονταν στην πράξη όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες από ενέργειες της συντεχνιακής λειτουργίας.

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουμε πως αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση της Πολιτείας να εκδώσει επαγγελματικά δικαιώματα που αντιστοιχούν στα προγράμματα σπουδών όλων των τμημάτων ΤΕΙ.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος θεωρεί ότι ο Υπουργός Παιδείας προκλητικά εκχωρεί τις αρμοδιότητες της πολιτείας και μάλιστα στα χέρια και τις διαθέσεις των ανταγωνιστών των πτυχιούχων τεχνικής εκπαίδευσης».

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε λέγοντας:

«Το Νομοσχέδιο που φέρνει ο κ. Γαβρόγλου έχει αποσπασματικές ρυθμίσεις, οι οποίες απορρυθμίζουν και υποβαθμίζουν τα Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι με την αλλοίωση του σκοπού τους, μέσω του «δούρειου ίππου των διετών προγραμμάτων». Γι’ αυτό και επαναλαμβάνω είναι γραμμένο στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου των δανειστών για τη μείωση των Α.Ε.Ι σε 20 σε όλη την χώρα (Σχέδιο ΑΘΗΝΑ ΙΙ)

Λυπάμαι, αλλά δυστυχώς στο σχέδιο περιλαμβάνονται απίστευτες ρουσφετολογικές ρυθμίσεις, όπως η «βάφτιση» των 5ετών προπτυχιακών σε Μάστερ οι οποίες, παρότι δεν τεκμηριώνονται ακαδημαϊκά, προωθούνται προκειμένου να κατευναστούν οι συντεχνίες που αντιδρούν στην επαγγελματική κατοχύρωση των πτυχιούχων Τ.Ε.Ι από το 1994 μέχρι σήμερα, χωρίς να εξασφαλίζεται η άμεση κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Επειδή όμως και για τα περισσότερα άρθρα, υπάρχει καθολική αντίδραση της Ακαδημαϊκής κοινότητας όπως εκφράστηκε με την ομόφωνη απόφαση της τελευταίας συνόδου των Πρυτάνεων.

Για όλους αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους λοιπόν το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ζητά να αποσυρθεί όλο το Νομοσχέδιο Γαβρόγλου και σας ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται να δώσω την ψήφο μου».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος