Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΦΩΝΑΞΑ “Ο ΣΟΥΡΛΑΣ ΑΚΟΥΕΙ;”  ΚΑΙ Ο ΣΟΥΡΛΑΣ ΑΙΔΗΜΟΝΩΣ ΕΣΙΩΠΑ…

«Στην Εξεταστική δεν κατέθεσε ο Γ. Σούρλας που ήξερα…»

Παραξένεψε πολλούς η «στρογγυλή» στάση του πρώην Υπουργού Γιώργου Σούρλα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας και δημοσιογράφοι απευθύνθηκαν στο Νίκο Νικολόπουλο, ζητώντας το σχόλιο του. Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής τοποθετήθηκε ως εξής:

«Ομολογώ ότι αποτέλεσα για μένα οδυνηρή έκπληξη η κατάθεση του κ. Σούρλα στην Εξεταστική Επιτροπή. Άλλον Σούρλα γνώριζα κι άλλος Σούρλας απαντούσε στα μέλη της Επιτροπής. Σαν να είχε μπροστά του ένα πικρό ποτήρι και δεν ήθελε να πιει απ’ αυτό… Η Εξεταστική τον κάλεσε να μιλήσει για όσα γνωρίζει για τα εξεταζόμενα σκάνδαλα, τα οποία και ο ίδιος είχε πολεμήσει με μαχητικό και ασυμβίβαστο τρόπο στο παρελθόν. Όμως, εφανίστηκε… αγνώριστος. Απαντούσε γενικόλογα και κατά την άποψή μου δεν είχε την προθυμία να συνεισφέρει στην εξεταζόμενη υπόθεση τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, εμφανίζοντας μία ανεξήγητη θεσμολαγνεία... Πως αλλιώς, να ερμηνεύσω την άποψή του ότι «είναι δουλειά της Επιτροπής το ψάξιμο»; Και του ιδίου, η δουλειά και η ευθύνη απέναντι στην λεηλατημένη πατρίδα, ποια είναι;»

Ακόμα, ο κ. Νικολόπουλος πρόσθεσε την βεβαιότητά του πως ο κ. Σούρλας «έζησε πολλά και ξέρει πολλά, αλλά προτίμησε να τα κρατήσει για τον εαυτό του». «Αναγκάστηκα να φωνάξω: Ο ΣΟΥΡΛΑΣ ΑΚΟΥΕΙ; στην… απόγνωση και την απογοήτευσή μου για έναν σεβάσμιο πολιτικό που αλλιώς γνώριζα και αλλιώς είδα».

Ερωτώμενος σχετικά με τις αιτίες της «μεταμόρφωσης» του πρώην υπουργού, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε: «Δεν γνωρίζω, ούτε θέλω να υπαινιχθώ κάτι. Ρωτήστε τον ίδιο. Εγώ εκείνο που ξέρω είναι πως ο Σούρλας που ήρθε στην Επιτροπή δεν ήταν ο Σούρλας που κόντρα σε όλους πολέμησε να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο Κοσκωτά, ο «κουτσονόμος», το «Μαρίκειο Ίδρυμα», κλπ… Δεν ήταν ο Σούρλας που έλεγε πως είχε αποπεμφθεί από τον Μητσοτάκη από Υπουργός, επειδή δεν «συνεμορφώθει προς τας υποδείξεις», ούτε ο Σούρλας που συνάντησα τον Ιούνιο του 2013 και τον ενημέρωσα για τις επανειλημμένες ερωτήσεις και κοινοβουλευτικές αναφορές σχετικά με το λαθρεμπόριο και την νοθεία καυσίμων, προτείνοντας να καταθέσει και εκείνος ως Γ.Γ. Διαφάνειας όσα επί πλέον στοιχεία διαθέτει επειδή χρόνια πάλευε τα φαινόμενα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Σας παραθέτω το ανακοινωθέν μετά την συνάντηση μας…»

Και ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε, σημειώνοντας: «Μακάρι τις… ληστείες στα φάρμακα στα εμβόλια, στις προμήθειες των νοσοκομείων, τα λαδώματα και τις κλεψιές μέσω του Ερρίκος Ντυνάν να μην τα μάθουμε όταν διαβάσαμε τα απομνημονεύματά του… Γιατί τότε θα είναι αργά. Και όπως αναφέρει το ευαγγελικό ρητό, εν τω Άδη ουκ εστίν μετάνοια».

(http://www.nikosnikolopoulos.gr/?section=8491&language=el_GR εδώ μπορείτε να δείτε σχετικό δελτίο τύπου συνάντησης Ν. Νικολόπουλου με Γ. Σούρλα το 2013)

https://www.youtube.com/watch?v=my0TYHzbqdA το βίντεο της εξέτασης Γ. Σούρλα από τον Νίκο Νικολόπουλο

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος