Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Δεν ακούσαμε δικαστές να μιλάνε για τα δικά τους… “άπλυτα”»!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ξιφούλκησε κατά πολλών μεγαλοπαραγόντων του δημόσιου βίου, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση», που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Κέλλυ Κοντογεώργη.

Με πειστική επιχειρηματολογία και αδιάσειστα στοιχεία, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής κατέδειξε ότι η κακοδαιμονία του τόπου οφείλεται εν πολλοίς στην αποσάθρωση των θεσμών και στον κλονισμό βασικών πυλώνων της Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι προτίθεται να καταθέσει ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ζητά την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για ένα σύνολο παραδικαστικών κυκλωμάτων, που έχουν πλήξει εξώφθαλμα το δημόσιο συμφέρον!

Ειδικότερα ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε:

«Υπάρχει άλυτο πρόβλημα παραδικαστικών κυκλωμάτων στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Χαλκιδική και την Πάτρα και σε πολλά άλλα δικαστήρια. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι δικαστές έχουν εκδιωχθεί γιατί είχαν γίνει υπηρέτες συμφερόντων και όχι της Πολιτείας και του δικαίου. Αλλά ελάχιστοι. Νέοι, ιδιαίτερα, δικαστές νομίζουν ότι είναι ...Πάπες ή Πάππισες από έδρας. Ο τρόπος προς “ανώνυμους” διαδίκους ή ενοχλητικούς δημοσιογράφους, είναι ιταμός.

Δικαστικές αποφάσεις, όπως αυτή π.χ. που αφορά ξενοδοχεία παράνομα στη Χαλκιδική και αλλού, είναι κατάπτυστες.

Υπάρχουν δικαστές που φέρονται προς επώνυμους δουλικά και δικαστικές αποφάσεις υπέρ επωνύμων χειρότερες και από κατάπτυστες. Ιδιαίτερα στα κτηματικά, στα οποία πολλοί δικαστές έχουν αναπτύξει έντονα εγκληματική δραστηριότητα με απόκτηση περιουσιών κλπ

Είναι γεγονός ότι θεωρητικά μπορεί κανείς να προσφύγει στους ανώτατους βαθμούς.

Πριν μερικά χρόνια στον Άρειο Πάγο την ίδια υπόθεση οι ανώνυμοι δημοσιογράφοι την έχαναν, οι ΔΟΛιοι την κέρδιζαν. Το ίδιο και πολίτες.

Είναι σίγουρα καλόπιστη η πλειοψηφία των δικαστών. Αλλά έχει τεράστια αδυναμία να επιβληθεί και σε μια ευάριθμη μειοψηφία διεφθαρμένων, αφού τα αποδεικτικά μέσα της διαφθοράς μπλοκάρονται».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής στις δικαστικές ενώσεις, τις οποίες κατακεραύνωσε, λέγοντας:

«Δεν ενοχλήθηκε ποτέ η θεσμική ευαισθησία των λειτουργών της Δικαιοσύνης, όταν συνάδελφοί τους διορίζονταν επικεφαλής στις δήθεν ανεξάρτητες αρχές και έκαναν επί 10ετίες τα στραβά μάτια, επιτρέποντας έτσι σε κάποιους να πλουτίζουν αθέμιτα, εξοντώνοντας τους ανταγωνιστές τους, εξολοθρεύοντας ελληνικές επιχειρήσεις και καταληστεύοντας, ανενόχλητοι, φορολογούμενους και καταναλωτές.

Δεν ακούστηκε ποτέ κανένα "θεσμικό κατηγορώ" για τον απόλυτο εξευτελισμό της Δικαιοσύνης, την ώρα που εν ενεργεία Εισαγγελείς και Δικαστές βλέπουν καθημερινά τα παιδιά και τους λοιπούς συγγενείς τους να δικηγορούν μπροστά στα μάτια τους, στις αίθουσες των δικαστηρίων όλης της Ελλάδας, υπέρ τραπεζών, εργολάβων, νταβατζήδων και μιντιαρχών.

 

Δεν ντράπηκαν οι ενώσεις για το γεγονός ότι, για να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της χώρας, οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, χρειάστηκε να μεσολαβήσει μια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για να αναγκαστούν έτσι οι Εισαγγελείς να πράξουν με καθυστέρηση 10ετιών το αυτονόητο, που όμως είχαν την υποχρέωση να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα, από μόνοι τους, εδώ και πολλά χρόνια, αντί να κωφεύουν την ώρα που τα εγκλήματα του ελληνικού banking, όχι μόνο διαπράττονταν προκλητικά μπροστά στα μάτια τους, αλλά και τους καταγγέλλονταν εγγράφως από βουλευτές, συλλογικότητες και απλούς πολίτες».

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος έβαλε στο στόχαστρό του τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και αναρωτήθηκε αν έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για τη διαδρομή «μαύρου χρήματος», ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που σχετίζεται με προμήθειες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι χρήζει «φρεσκαρίσματος» η δικαστική διερεύνηση για τη σύμβαση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Από το 2006 η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει σχηματίσει δικογραφία για την απευθείας ανάθεση του ανωτέρω έργου από την Κυβέρνηση Σημίτη και ακόμη εκκρεμεί!

Τέλος, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής υπερασπίσθηκε την τοποθέτηση της κ. Βασιλικής Θάνου στο νομικό επιτελείο του Πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας:

«Ενοχλεί κάποιους σήμερα η Βασιλική Θάνου στο γραφείο του Τσίπρα, αλλά δεν ενόχλησαν ποτέ τόσα χρόνια οι δεκάδες ανώτεροι και ανώτατοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, που στελέχωναν κομματικούς και κρατικούς μηχανισμούς και που, ενίοτε, φορούσαν - και φορούν ακόμη και σήμερα - υπουργικά κοστούμια».

Ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν ιδιαίτερα καυστικός, όταν μνημόνευσε τον πρώην Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο, υπογραμμίζοντας:

«Ενώ ο Ν. 4117/2013 προβλέπει σαν «Επιδιαιτητή» «Σύμβουλο Επικρατείας», που προκύπτει μετά από κλήρωση, σε «Διαιτησίες» της αμαρτωλής σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ ορίστηκε σαν «Επιδιαιτητής» ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣτΕ και πρώην πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμένος, ορισμός που δεν γνωρίζουμε αν είναι νόμιμος ή όχι».

Τέλος, όπως είπε, θεωρεί ότι είναι τεράστιο, σκάνδαλο οι υπέρογκες αμοιβές των «Διαιτητών» και των «Επιδιαιτητών», ακόμη και των «γραμματέων» τους, που φθάνουν τις πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανά «Διαιτησία».

 

 

Το βίντεο της εκπομπής «Πρωινή Ανάγνωση από το Κανάλι της Βουλής με την Κέλλη Κοντογιώργη

Διαιτησίες Πικραμένου υπέρ εργολάβων στοιχίζουν εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο

https://youtu.be/B7noWoIwmKs

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος