Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Η μεροληπτική… ουδετερότητα του κ. Στ. Κοντονή  και το «μοσχοσάπουνο»… στα χέρια του!

ΔΗΚΤΙΚΟΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ – «ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ»…

«Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την μεροληπτική…. ουδετερότητα ενός Υπουργού όταν «στριμώχνεται» σ’ ένα θέμα και δεν θέλει, επί της ουσίας, ν’ απαντήσει».

Με το ανωτέρω σχόλιο «υποδέχθηκε» ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος την απάντηση που έλαβε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή σε ερώτησή του που αναφερόταν σε «α λα καρτ» αποφάσεις της Δικαιοσύνης, διαμετρικά αντίθετες μεταξύ τους, για τα ίδια, όμως, αδικήματα!

Ο Νίκος Νικολόπουλος είχε πάρει αφορμή από την απόφαση του Μ.Ο.Δ. Θεσσαλονίκης σε βάρος δύο μοναχών, που καταδικάσθηκαν σε 20 χρόνια κάθειρξης, χωρίς η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Υπενθυμίζουμε ένα από τα ερωτήματά του προς τον Υπουργό:

- Πως γίνεται στην ίδια χώρα, με τους ίδιους νόμους, για το αδίκημα άλλοι να αθωώνονται, άλλοι να μην δικάζονται και άλλοι να φυλακίζονται και όλες αυτές οι αντικρουόμενες δικαστικές αποφάσεις να είναι σύμφωνες με το κοινό περί δικαίου αίσθημα;

Ο Σταύρος Κοντονής έβαλε «κασέτα» αντί να δώσει ουσιαστική απάντηση:

«Σας επισημαίνουμε, για πολλοστή φορά, ότι οι δικαστικές αρχές ασκούν το έργο τους με ανεξαρτησία και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση των πληροφοριών και στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους και τυχόν αξιοποίησή τους για την έναρξη και εξέλιξη μιας ποινικής υπόθεσης.

Τα ελληνικά δικαστήρια αποτελούν τον θεματοφύλακα της εφαρμογής του Συντάγματος. Η ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων εναπόκειται στα καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδια δικαστήρια, στη βάση των πραγματικών περιστατικών και νομικών δεδομένων της εκάστοτε υπόθεσης.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή του αρ. 26 Σ., όπου κατοχυρώνεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρεμβαίνει στο έργο απονομής της δικαιοσύνης».

Αναφερόμενος στην (μη) απάντηση, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής υπογράμμισε όσα αναφέρονται στον πρόλογο του κειμένου και συνέχισε:

«Είναι βολικό να οχυρωνόμαστε πίσω από την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης όταν κάποια θέματα κάνουν «τζιζ». Περίμενα να προσεγγίσει διαφορετικά το ζήτημα ο κ. Κοντονής και γι’ αυτό με απογοητεύει η «ένδυσή» του με τον μανδύα του Πόντιου Πιλάτου και μ’ ένα μοσχοσάπουνο στα χέρια…

Η ανεξαρτησία της άσκησης των δικαστικών καθηκόντων, δεν σημαίνει ότι η κοινωνία είναι υποχρεωμένη να δέχεται, ενίοτε, αλλοπρόσαλλες αποφάσεις. Αυτό το θέμα έθεσα στον κ. Υπουργό. Παρέθεσα περιστατικά ατιμωρησίας αναρχικών και αντιεξουσιαστών, για ρίψη μολότοφ και τα αντιπαρέβαλα με τα ήσσονος σημασίας επεισόδια που έγιναν στις Καρυές για τα οποία καταδικάσθηκαν δυο μοναχοί σε 20 χρόνια κάθειρξης χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα! Μα, ποιοι ήταν; Οι δύο ληστές με τους οποίους συσταυρώθηκε ο Χριστός;

Υπάρχει πρόβλημα. Σε πανομοιότυπες ή παρεμφερείς δικαστικές υποθέσεις, όπως οι ρίψεις μολότοφ, η αντιμετώπιση διαφέρει. Οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές «θωπεύονται», ενώ οι μοναχοί εξοντώθηκαν. Τι δεν καταλαβαίνει ο κ. Κοντονής; Δεν αντιλαμβάνεται ότι το αίσθημα δικαιοσύνης, ευθυκρισίας, ισονομίας και ισότητας των πολιτών ενώπιον των δικαστικών αρχών, πάει περίπατο με διαμετρικά αντίθετες αποφάσεις;

Συμφωνούμε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Αλλά, ας μας συγχωρήσει ο κ. Υπουργός, για τις περιπτώσεις που είναι ασύδοτη, ανέλεγκτη, «τυφλή» και άδικη. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, θα στηλιτεύουμε την μεροληπτική… ουδετερότητα του κ. Κοντονή…»

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος