Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Δικογραφίες «σέρνονται», η Δικαιοσύνη πάσχει από “ρευματικά”  και δεν τραβά στις ανηφοριές της Βόρειας Ζακύνθου και λόγω… “τύφλωσης”  δεν βλέπει την ασύδοτη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στο Λαγανά,  εκεί που η Ελλάδα δυσφημείται παγκοσμίως από τον τραγικό θάνατο».

Ο πρώην Ζακύνθου και μετέπειτα Αττικής δεν είχε «ανεπαίσχυντα τέλη»

γιατί η φιλαργυρία τον οδήγησε και πέρασε τα γεράματά του στη φυλακή…

 

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος παρεχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου «Stigma FM», στον δημοσιογράφο Σπ. Λυβιέρη, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών και με θέμα: «Ποια είναι η χρονική πορεία της μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών με εμπλοκή και στελεχών των τοπικών αρχών (λιμενικό, αστυνομία, εκκλησία) που αποκαλύφθηκε το 2011 στην περιοχή της Ζακύνθου;».

Ο μαχητικός βουλευτής κατ’ αρχήν έθεσε το πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του παρέμβασης λέγοντας: «Δεν είναι κρυφό ότι σε δικαστικά συρτάρια πανελλαδικώς είναι καταχωνιασμένες εκατοντάδες δικογραφίες, που σχετίζονται με μεγάλα σκάνδαλα. Όλως περιέργως πολλές από αυτές τις υποθέσεις δεν ανασύρονται και δεν επικαιροποιούνται, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις έχει επέλθει παραγραφή. Υπάρχουν δικαστές που ο τρόπος προς «ανωνύμους» διαδίκους ή ενοχλητικούς δημοσιογράφους, είναι ιταμός, ενώ προς «επωνύμους» «δουλικός», ενώ συχνά καταγγέλλεται ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις υπέρ επωνύμων χειρότερες και από κατάπτυστες.

Στο ίδιο πνεύμα, πολλά θρυλούνται και πολλά έχουν πραγματικά συμβεί στη Ζάκυνθο γύρω από την παγκόσμιας φήμης και αξίας περιοχή του "ναυαγίου". Κάποιοι προβάλλονται ως ιδιοκτήτες μιας έκτασης τεράστιας, χιλιάδων στρεμμάτων και επικαλούνται τίτλους βγαλμένους μέσα από τα λασπόνερα της Βενετίας της εποχής των Δόγηδων, στους οποίους δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει την υπογραφή του ούτε ο φερόμενος ως υπογράφων "Δόγης" ,εάν ζούσε».

Ο Νίκος Νικολόπουλος απεκάλυψε ότι με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ζητά την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των σκανδάλων στην Ελληνική Δικαιοσύνη και αιτιολόγησε ως εξής την πρωτοβουλία του: «Γνωρίζουμε όλοι ότι, μέχρι και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ήταν «μνημειώδεις» οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των κομμάτων εξουσίας, για «χοντρά» κομματικά παιχνίδια στην Δικαιοσύνη ενώ, ταυτόχρονα, έχουν δημοσιευθεί πολλά αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για την ύπαρξη παραδικαστικών κυκλωμάτων, αλλά, δυστυχώς, μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις οι υποθέσεις αυτές έφθασαν μέχρι τέλους και τιμωρήθηκαν οι πρωταγωνιστές τους.

Δεν είναι κρυφό ότι, σε δικαστικά συρτάρια, είναι καταχωνιασμένες εκατοντάδες δικογραφίες που σχετίζονται με μεγάλα σκάνδαλα και, όλως περιέργως, πολλές από αυτές τις υποθέσεις δεν ανασύρονται και δεν επικαιροποιούνται, ενώ, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, έχει επέλθει η παραγραφή».

Ο ασυμβίβαστος Αχαιός βουλευτής επίσης είπε ότι στην συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή θα αναφερθεί και σε όσα πολλά θρυλούνται και πολλά έχουν πραγματικά συμβεί γύρω από τους λόγους και τους όρους επένδυσης και μάλιστα σε μια νησίδα προστατευόμενη και μη οικοδομήσιμη ,ούτε σε ένα μέτρο, όταν μάλιστα στο προσκήνιο εμφανίστηκαν διάφοροι διεκδικητές της έκτασης και έκτοτε άρχισαν να αποκαλύπτονται μέθοδοι βγαλμένοι από την γνωστή πατέντα διαφθοράς της εποχής του βαθέως ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και του Σημίτη.

Τότε που η Πεντέλη κάηκε και δεν έμεινε πελεκούδι. Τότε που τα δάκρυα ενός Υπουργού θα γίνονταν νερό για να ποτιστούν οι αναδασώσεις ,αλλά στη θέση των δένδρων ξεφύτρωσαν οικοδομικά τετράγωνα συνεταιρισμών και ιδιωτών και τα παιχνίδια επιτηδείων γύρω από τη Μονή Πεντέλης. Τι συνέβη στην πραγματικότητα; Πολλά και απανωτά εγκλήματα πλουτισμού και ξεπλύματος χρήματος μέσω ακινήτων. Τα συμβαίνοντα στη Ζάκυνθο και στην προαναφερόμενη περιοχή έχουν περίπου την ίδια τεχνοτροπία της Πεντέλης.

Δικογραφίες πολύ σοβαρές έχουν σχηματιστεί και όπως καταγγέλλεται, προσδιορίζονται πολιτικά και από την ανάμειξη σοβαρού πολιτικού στελέχους του πάλε ποτέ γνωστού ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτές «σέρνονται» χρόνια, γιατί η Δικαιοσύνη εκτός από τυφλή, εκτός από κουφή, είναι προφανώς και κουτσή και δεν "τραβάει" στις ανηφόρες της Βόρειας Ζακύνθου ,μιας περιοχής που στοιχειώνεται εδώ και 30 χρόνια από την εισέτι ανεξιχνίαστη δολοφονία με τη μέθοδο της "ηλίασης" δυο νεαρών παιδιών από την Θεσσαλονίκη, τα οποία προφανώς άθελα τους έγιναν μάρτυρες εγκλημάτων στην περιοχή του «ναυαγίου».

Κάποιοι ελάχιστοι, φερόμενοι ως παρανομούντες επίορκοι δρουν στη περιοχή αυτή με αποτέλεσμα, εκτός όλων των άλλων, να φτιάχνουν την άθλια φήμη μιας περιοχής στην οποία θα βρει κανείς στο δρόμο ,κάτω από τη μύτη των αρχών, κάθε είδους ναρκωτικού που σχεδόν βρίσκεται στα χέρια μπράβων, οι οποίοι είναι "μπροστινοί" ανθρώπων με λευκά κολάρα και διαμονή μακριά από το νησί.

Η κατάσταση δεν δημιουργήθηκε σε μια νύχτα και δεν αιφνιδίασε τις αρχές. Αντίθετα στελέχη των αρχών συνεργάστηκαν με το αζημίωτο στο «χτίσιμο» και πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας θρυλείται ότι κάτω από τις χρυσοποίκιλτες στολές τους και τα επενδεδυμένα με ολόλευκα μάρμαρα Πεντέλης παλάτια τους, έκρυψαν καλά μυστικά φοβερά και ευθύνες αδυσώπητες, με δύναμη που άντλησαν από το κέντρο και από εποχές βρόμικες, τις οποίες θεωρούν ότι έπνιξε η λήθη και θάμπωσαν τα αξιώματα.

Ολοκληρώνοντας, ο Νίκος Νικολόπουλος την ραδιοφωνική του παρέμβασή του, τόνισε:

«Η παράλειψη έρευνας συγκεκριμένων στοιχείων δεν προστατεύεται από την συνταγματική ανεξαρτησία των δικαστών γι’ αυτό και ζητώ να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις στα εξής τέσσερα ερωτήματα:

1. Ποια είναι η χρονική πορεία της μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών με εμπλοκή και στελεχών των τοπικών αρχών (λιμενικό, αστυνομία, εκκλησία) που αποκαλύφθηκε το 2011 στην περιοχή της Ζακύνθου;

2. Σε ποιο στάδιο απονομής δικαιοσύνης βρίσκεται τώρα η υπόθεση αυτή;

3 Οι περίφημες μαγνητοταινίες, στις οποίες στέλεχος της Εκκλησίας ζητεί 2,5 εκατομμύρια ευρώ και μία βίλα με το κλειδί στο χέρι για να συνεργαστεί στην "οικοπεδοποίηση" της έκτασης που προαναφέρουμε στην περιοχή του "ναυαγίου", έχουν αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής έρευνας και εκτίμησης;

4.Εχει εξιχνιασθεί ο θάνατος των δυο νεαρών εκ Θεσσαλονίκης στην ίδια περιοχή το καλοκαίρι του 1987;».

(Το ηχητικό της συνέντευξης του Νίκου Νικολόπουλο στο stigma fm

http://stigmafm.gr/ekpompes/spiros-liveris-grigoris-mpastas/1804-nikos-nikolopoylos-proedros-christianodhmokratikoy-kommatos-ellados,-anexarthtos-boyleyths.html )

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος