Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Να μην ελπίζουν ότι θα έχουν πάντα σύμμαχο το χρόνο ή και κάποιους συνεργούς στην Δικαιοσύνη…

Από το 2011 έχουν παραπεμθεί οι πρωταγωνιστές τραπεζίτες της ΕΘΝΙΚΗΣ που με την υπογραφή τους δόθηκαν περισσότερα από 92 δάνεια εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε ενάμιση χρόνο (!!!) σε δύο άτομα από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας για αγορά ακινήτων, η αντικειμενική αξία των οποίων δεν ξεπερνούσε τα 5.000-7.500 ευρώ, με αποτέλεσμα η τράπεζα να υποστεί τεράστια ζημιά. Τα δε συμβόλαια αγοραπωλησίας ανέγραφαν τιμές πώλησης έως 15.000 ευρώ και ακόμα δικάζονται…

 

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο μαχητικός και ασυμβίβαστος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τονίζει:

 

«Από την μια ο ελληνικός λαός βασανίζεται τα τελευταία 7-8 μνημονιακά χρόνια από ασύλληπτες περικοπές συντάξεων και μισθών, αλλά και από την μη καταβολή δεδουλευμένων και οφειλομένων από τα δημόσια ταμεία και από την άλλη κάποιοι λυσσομανούν για να θεμελιωθεί δια νόμου το ακαταδίωκτο τραπεζικών στελεχών για οικονομικά εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου».

 

Όλοι έχουμε καταλάβει το γιατί φθάσαμε ως εδώ… και το ποιοι τότε και τώρα καλύπτουν αυτούς που τους έκαναν την «βρώμικη» δουλειά για να πλουτίζουν παράνομα τα γνωστά λαμόγια της διεφθαρμένης πολιτικοοικονομικής ελίτ.

 

Στη συγκεκριμένη υπόθεση ανύπαρκτα άτομα, φέρονται ως μέλη κυκλώματος ,τραπεζικών στελεχών και μηχανικών το οποίο τα χρησιμοποιούσε για να υπερεκτιμά την αξία ακινήτων καινα λεηλατεί τα ταμεία της Τράπεζας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα, μάλιστα ορισμένα άτομα εμφάνιζαν τίτλους που στην ουσία είναι ανύπαρκτοι ,για να μπορούν να διευκολύνουν την λεηλασία.

 

Αυτά όλα έγιναν μεταξύ Ιουλίου 2007 και Ιανουαρίου 2009.

 

Και φθάσαμε στο σωτήριο έτος του 2017 και ακόμα να δικασθούν…

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μεταξύ άλλων απαντώντας στην ερώτηση του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή, υποστηρίζει:

 

«Σε απάντηση της υπ’ αριθ. 5468/522/08-05-2017 Ερώτησης & Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων (Α.Κ.Ε.), που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος, με θέμα: «Δάνεια από Εθνική Τράπεζα» και κατά λόγο αρμοδιότητας σας γνωρίζουμε τα εξής:

 

Όπως ενημερωθήκαμε εγγράφως από την Εισαγγελία Εφετών και το Εφετείο Αθηνών, για την αναφερόμενη υπόθεση ασκήθηκε –κατόπιν της από 15-03-2011 έγκλησης της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» -ποινική δίωξη σε βάρος οκτώ (8) κατηγορουμένων για τις αξιόποινες πράξεις: της απάτης και της ηθικής αυτουργίας.

 

Στη συνέχεια, με την υπ’ αριθ. 157/2017 πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, διατάχθηκε περαιτέρω κυρία ανάκριση, προκειμένου να διενεργήσουν οι ανακριτικές πράξεις που διαλαμβάνονται στο συγκεκριμένο βούλευμα. Η δικογραφία από 03-05-2017 διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Επίσης, με το υπ’ αριθ. 480/24-08-2012 έγγραφο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, και με θέμα: «Εντοπισμός κυκλώματος απάτης που δρούσε σε Κατάστημα Τράπεζας στην Ιστιαία-Ευβοίας», σχηματίσθηκε η με ΑΒΜ: Ε12/379 ποινική δικογραφία, που μετά την διενέργεια Προκαταρκτικής Έρευνας, εστάλη στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, την 21/03/2016, για δικές του περαιτέρω ενέργειες.

 

Τέλος, όπως μας ενημέρωσε το Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, η προαναφερόμενη υπ’ αρ. Α.Β.Μ.: Ε12/379 ποινική δικογραφία που τους διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, συσχετίστηκε στην με Α.Β.Μ.: ΟΙΚ.ΜΛ.ΠΕ 651/2013 δικογραφία και εν συνεχεία διαβιβάστηκε με παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης στην ΥΕΔΔΕ Αττικής».

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος