Loading...
 Start Page
Έστειλε τα βάσανα των μεριοδιούχων της Αχαϊκής Τράπεζας στη Βουλή!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΙΑΣ

Με επιστολή του προς τους υποψηφίους Προέδρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο ανεξάρτητος βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος εκφράζει τις ευχές του για τον προσωπικό εκλογικό τους αγώνα και ταυτόχρονα τους ενημέρωσε για την τελευταία κοινοβουλευτική του παρέμβαση που αφορά την ανάκτηση των κεφαλαίων που διέθεσαν και κατέθεσαν ως συνεταίροι-μερισματούχοι στην ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ,τόσο το Επιμελητήριο όσο και τα χιλιάδες μέλη του.

Η επιστολή και η ερώτηση του κ. Νίκου Νικολόπουλου έχουν ως εξής:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητέ μου

Αφού εν πρώτοις σας ευχηθώ καλή επιτυχία σας ενημερώνω, ότι τα όσα απάντησε σχετικά με την ΑΧΑΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμελητήριο για όλους» Παναγιώτης Κρίκης στο ερώτημα που έθεσε σε συνέντευξη τύπου του πρώτου, ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρβουνιάρης, έγιναν αντικείμενο «ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ».

Εκφράζω τη βεβαιότητα ότι το περιεχόμενο της ερώτησής μου σας βρίσκει σύμφωνους, γιατί άπτεται της προάσπισης των συμφερόντων του φορέα και χιλιάδων μελών του-μεριδιούχων της Αχαϊκής Τράπεζας.

Με την ευκαιρία, σας υπενθυμίζω ότι διαχρονικά όλα τα μείζονα προβλήματα του Επιμελητηρίου Αχαΐας έτυχαν κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων εκ μέρους μου. Είμαι δε, στη διάθεσή σας μετά το πέρας των εκλογών για την προώθηση όλων των αιτημάτων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του φορέα σας.

Τέλος, παρακαλώ μεταφέρετε τις ευχές μου για καλό αγώνα στους συνεργάτες σας και γνωστοποιήστε τους –εάν το κρίνετε- την συνημμένη ερώτηση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Π. 1868/05-12-17)

Θέμα: Η παράταξη «Επιμελητήριο για όλους» απαιτεί να πληροφορηθούν

τα μέλη της και όλοι οι φορολογούμενοι “ποιοι ευθύνονται για την «κλοπή»

των μεριδιούχων της Αχαϊκής Τράπεζας

μεταξύ των οποίων είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας”

Περιστοιχισμένος από υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού «Επιμελητήριο για όλους», παρουσίασε, σε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΠΗΝ, ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Παναγιώτης Κρίκης τις βασικές προγραμματικές θέσεις του ταυτόχρονα όμως προχώρησε και σε συγκεκριμένες καταγγελίες που έχουν να κάνουν με το «λουκέτο» της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας της οποίας συνέταιρο -μεριδιούχος- είναι και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Αναφερόμενος ο κ. Π. Κρίκης, ιδιαίτερα στο κλείσιμο της Αχαϊκής Τράπεζας, ξεκαθάρισε ότι ,ως νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, θα υπερασπισθεί τα κεφάλαια του φορέα που χάθηκαν με το «λουκέτο», θα αναζητήσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν αυτές οι απώλειες, ταυτόχρονα δε, θα σταθεί αρωγός στους μικρομεριδιούχους που βρέθηκαν στην ίδια δεινή θέση και τέλος θα παρακολουθεί την διαδικασία της διερεύνησης και της απόδοσης των ευθυνών, όπου αυτές πρέπει να αποδοθούν.

Κατόπιν όλων αυτών αρκετοί εκ των μεριδιούχων, μας εζήτησαν να μεταφέρουμε τους προβληματισμούς τους και να θέσουμε τα κατωτέρω ερωτήματα προς εσάς τους ερωτώμενους Υπουργούς, προκειμένου να απαντήσετε στη Βουλή:

1ον Τα κεφάλαια της ΑΧΑΪΚΗΣ, που είναι το σύνολο των μερίδων, μετά το «λουκέτο» που έβαλε, με εκείνη την τραγική πολιτική απόφαση της, η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με υπογραφή Γιάννη Στουρνάρα, που «διοχετεύτηκαν»;

2ον Κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η «δολοφονία» των μεριδιούχων, ποιων εταιρειών και διαπλεκόμενων επιχειρηματιών και επιμελητηριακών παραγόντων εξοφλήθηκαν τα δάνεια, ποιοι ρευστοποίησαν σε ύποπτο χρόνο μερίδιά τους και με τη σύμπραξη ποιων και τέλος ποιοι από όσους διετέλεσαν Πρόεδροι στο Επιμελητήριο Αχαΐας, δανειοδοτήθηκαν χωρίς τις αναγκαίες εγγυήσεις;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος