Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα οι πρωταγωνιστές  του μεγάλου σκανδάλου των προ-Ολυμπιακών Έργων στον Ο.Λ.Π. Ο Εισαγγελέας Εφετών καθίζει όλα τα καλά παιδιά στο σκαμνί

Έπρεπε να περάσουν 16 ολόκληρα χρόνια για να φτάσουν ενώπιο της Δικαιοσύνης… αμαρτωλά έργα στο λιμάνι του Πειραιά εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, επί κυβερνήσεως Σημίτη, με εμπλεκομένους την τότε διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και υπευθύνους κατασκευαστικών εταιρειών, ζημιώνοντας τον τότε κρατικό οργανισμό και κατά συνέπεια το Δημόσιο.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας στην υπ’ αριθ. 6433/15-06-2017 Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, με θέμα: «Διώξεις σε 40 για απιστία και απάτη για τα προ-Ολυμπιακά έργα στον ΟΛΠ», ενημέρωσε την Βουλή ότι η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ήδη περαιωμένη στην ως άνω Εισαγγελία, καθόσον έχει εκδοθεί το υπ' αριθ. 70/2017 αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά.

Με το βούλευμα αυτό παραπέμπονται στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά δέκα πέντε (15) συνολικά κατηγορούμενοι, οι οποίοι κατηγορούνται για:

) Απιστία περί την Υπηρεσία κατ' εξακολούθηση με ιδιαίτερα τεχνάσματα από την οποία η ελάττωση της περιουσίας του ΟΛΠ είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ανώτερης συνολικά των 150.000 ευρώ (ο 1ος & 3ος από αυτούς), 2) Απάτη κατ' εξακολούθηση σε βάρος του ΟΛΠ και του Ελληνικού Δημοσίου, κατά την οποία η προξενηθείσα ζημιά υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 150.000 ευρώ και το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (ο 1ος, 2ος & 3ος) από αυτούς, 3) Άμεση συνέργεια σε απιστία περί την υπηρεσία κατ' εξακολούθηση με ιδιαίτερα τεχνάσματα από τα οποία η ελάττωση της περιουσίας του ΟΛΠ και του Ελληνικού Δημοσίου, είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 150.000 ευρώ, το δε αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (20ς). Επιπλέον, τέσσερις (4) εκ των κατηγορουμένων μέλη της Επιτροπής παραλαβής των εκτελεσθέντων έργων του ΟΛΠ., κατηγορούνται για απάτη σε βάρος του ΟΛΠ και του Ελληνικού Δημοσίου και η προξενηθείσα ζημιά υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 150.000 ευρώ και το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας

Οι λοιποί οκτώ (8) εκ των ανωτέρω κατηγορούμενοι,, οι οποίοι φέρουν την ιδιότητα των εργολάβων Δημοσίων έργων, πολιτικών εκπροσώπων και Διευθυνόντων Συμβούλων εργοληπτριών εταιριών, κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στο προαναφερόμενο αδίκημα της απιστίας σε βάρος του ΟΛΠ, και του Ελληνικού Δημοσίου με προκληθείσα ζημιά είτε το συνολικό ποσό άνω των 150.000 ευρώ, είτε το ποσό άνω των 30.000 ευρώ.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είπε:

«Μπορεί από την εποχή του Αρχιερέα της διαπλοκής Σημίτη να πέρασαν πολλά χρόνια, ο Ελληνικός λαός όμως ακόμα πληρώνει και ποιος ξέρει πόσα χρόνια ακόμα, τα σκάνδαλα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συνολικά επτά κατασκευαστικές εταιρείες μοιράστηκαν τα 43 από τα συνολικά 83 μικρά έργα στο λιμάνι του Πειραιά κατά την περίοδο 2001-2003, με την… πατέντα των πρόχειρων διαγωνισμών και των μηδαμινών εκπτώσεων, μόλις 1% ή 2%, όταν εκείνη την περίοδο οι εκπτώσεις σε δημόσια έργα ανέρχονταν στο 22%.

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δεν πρόκειται να το βουλώσουμε μέχρις ότου η Πολιτεία πάρει πίσω τα κλεμμένα από την σάπια και διεφθαρμένη ελίτ της ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΟΚΡΑΤΙΑΣ και των συνεργατών της, όπως άλλωστε ανάγλυφα προκύπτει από το πόρισμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η Προϊστάμενη Αρχή, μέσω του προέδρου Δ.Σ. και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΠ ΑΕ, ενέκρινε τις ενέργειες και με τις σχετικές αποφάσεις της ανέθεσε την εκτέλεση των έργων με την ενιαία έκπτωση του 2%, με αποτέλεσμα τη ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος