Loading...
 Start Page
Ο Νίκος Νικολόπουλος “δείχνει” πρωταγωνιστές του σκανδάλου Novartis!

ΔΥΟ ΚΑΥΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Το “αμαρτωλό” κουβάρι της Novartis ξετυλίγεται με γοργούς ρυθμούς και ο ρόλος του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου είναι πρωταγωνιστικός σε αυτή την απίστευτη λεηλασία, που απορρέει από τις “φουσκωμένες” τιμές των φαρμάκων της πολυεθνικής εταιρείας.

Πτυχές του σκανδάλου, που βρίσκεται πάλι στην επικαιρότητα, αναδείχθηκαν από τον μαχητικό χριστιανοδημοκράτη βουλευτή, μέσω δύο ερωτήσεων που κατέθεσε πρόσφατα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Στην πρώτη, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Νικολόπουλος αποκαλύπτει:

« Ένα νέο πρόσωπο -κλειδί στην υπόθεση Novartis φαίνεται να ερευνούν τον τελευταίο καιρό οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί, αλλά κι οι πράκτορες του FBI που ασχολούνται με το μεγάλο σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρείας.

Πρόκειται για στέλεχος του υπουργείου Υγείας την περίοδο 2011 – 2012, που ήταν πρώην σύμβουλος του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και συγγενής παλιού υψηλόβαθμου στελέχους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο έμπειρος αυτός πρώην κρατικός υπάλληλος εμφανίζεται ως ένας από τους κύριους συντάκτες του ειδικού «μαθηματικού τύπου» προσδιορισμού – προ πενταετίας, περίπου – της τιμής πώλησης των φαρμάκων στην Ελλάδα.

Με τους Έλληνες δικαστές αλλά και τους ερευνητές στην Αμερική να πιστεύουν ότι από αυτή τη διαδικασία επωφελήθηκε η Novartis, που αύξησε σημαντικά τον τζίρο της. Με δεδομένο, ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις τρεις χώρες αναφοράς για τον καθορισμό των τιμών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα σήμαιναν υψηλότερες για όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Με βάση τα νέα δεδομένα από τις έρευνες και από την ανάλυση δεδομένων – κυρίως e-mails από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εταιρείας - φαίνεται ήδη το εύρος των ύποπτων συναλλαγών με κρατικούς λειτουργούς αλλά και με κυβερνητικά στελέχη».

Εξ ‘ άλλου, στη δεύτερη ερώτηση επισημαίνονται τα εξής:

« Ευρήματα εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς μεσαζόντων – ενδιάμεσων προσώπων, τα οποία οδηγούν με τη σειρά τους σε μεγάλα πολιτικά στελέχη, έχουν εντοπίσει οι αμερικανικές αρχές σε συνεργασία με τους Έλληνες εισαγγελείς εν μέσω καύσωνα στο μεγάλο σκάνδαλο της Novartis. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο εντοπισμός 3,5 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό Γαλλοελβετού, ο οποίος είχε κρίσιμο ρόλο σε διαγωνισμό προμήθειας εξοπλισμού από μεγάλα κρατικά νοσοκομεία για την ανάλυση αίματος, στα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Αν τελικά ευοδωθούν όλα αυτά, θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, αφού τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι ιδιαίτερα σημαντικά και ακόμα και σήμερα εμφανίζονται να έχουν φιλοδοξίες ότι θα παίξουν ρόλο στο μέλλον, με ιδιαίτερο πρόσωπο αιχμής ένα παράγοντα ο οποίος εμφανίζεται από εξωθεσμικούς επικοινωνιολόγους να προαλείφεται ακόμα και για πρωθυπουργός».

Τα κρίσιμα ερωτήματα που συμπεριλαμβάνονται στις δύο καθοριστικές παρεμβάσεις του Νίκου Νικολόπουλου, είναι τα ακόλουθα:

1ον Ποιος εισηγήθηκε και με ποιο σκεπτικό στα τέλη του 2010 και εν συνεχεία από ποιους αποφασίσθηκε το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Τιμών Φαρμάκων της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Εμπορίου (υπουργείο Ανάπτυξης), να υπαχθεί στο Υπουργείο Υγείας;

2ον Στις 7 Δεκεμβρίου 2012 ποιος υπογράφει την υπουργική απόφαση για τη διαδικασία εφαρμογής συστήματος τιμών αναφοράς για την κατάρτιση, αναθεώρηση και συμπλήρωση του καταλόγου συνταγογραφούμενων φαρμάκων; Να κατατεθεί η σχετική εισήγηση.

3ον Ποιος συνέταξε τον ειδικό μαθηματικό τύπο και με ποιους ακόμα το δούλεψε και το έφερε εις πέρας; Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο.

4ον Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 ποιοι διαγωνισμοί προμήθειας εξοπλισμού έγιναν, σε ποια νοσοκομεία και ποιοι είχαν λόγο στις διαδικασίες διεξαγωγής του διαγωνισμού, οι οποίες ήταν «φωτογραφικές» και στημένες;

5ον Έφθασαν στα χέρια της Εισαγγελέως κατά της Διαφοράς, Ελένης Τουλουπάκη οι πολύτιμοι φάκελοι;

6ον Διετάχθη τακτικός φορολογικός έλεγχος για τις 50 ύποπτες εταιρείες, οι οποίες ερευνώνται για διακίνηση «μαύρου» χρήματος;

7ον Για τις 11 από αυτές έχουν ήδη εντοπιστεί ποινικά κολάσιμες πράξεις, αφού φαίνεται να διακινούσαν περιέργως μεγάλα ποσά, δήθεν για επικοινωνιακούς σκοπούς της εταιρείας;

8ον Μεταξύ των 11 εταιρειών, οι οποίες έχουν μπει στο στόχαστρο των ελληνικών αρχών, είναι εταιρείες επικοινωνίας, ταξιδίων, διοργάνωσης συνεδρίων, προβολής εταιρικού προφίλ, αλλά και ΜΜΕ;

9ον Εντοπίσθηκαν πρόσωπα τα οποία δηλώθηκαν ως ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών, ενώ ήταν απλοί υπάλληλοι οι οποίοι αγνοούσαν ότι εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες εταιρειών επικοινωνίας και πολύ περισσότερο, ότι εκείνοι μεσολαβούσαν για τη διακίνηση τόσο μεγάλων ποσών;

10ον Αληθεύει ότι η ελληνική πλευρά σε συνεργασία με παράγοντες της Εισαγγελίας των ΗΠΑ συζητεί το ενδεχόμενο νομοθέτησης ευνοϊκής διάταξης που να επιτρέπει ατιμωρησία στους προστατευόμενους μάρτυρες οι οποίοι αποκαλύπτουν σημαντικά στοιχεία για υποθέσεις, όχι μόνο του δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, εφόσον επηρέασαν τα δημοσιονομικά της χώρας;

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος