Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Να μην βλέπουν ως… εκκρεμές την εθνική γραμμή  για το Σκοπιανό!

Οι τάσεις υποχωρητικής μετατόπισης της εθνικής γραμμής στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, προκάλεσαν την σθεναρή αντίδραση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, έδωσε το στίγμα της δικής του ξεκάθαρης θέσης.

Αρχικά είπε: «H λύση του εθνικού θέματος με το όνομα των Σκοπίων, εδώ και μερικές μέρες γίνεται δυστυχώς, εμπορεύσιμο μικροκομματικό «είδος» που εκτίθεται αβασάνιστα και επιπόλαια στα δημοσιογραφικά «ράφια».

Και αυτό, μόνο θλίψη και μελαγχολία προκαλεί σε εκείνους που αναγνωρίζουν την μείζονα εθνική σημασία του θέματος και πιστεύουν πως οι δημόσιες αναφορές για κομματική εκμετάλλευση δεν συμβαδίζουν με τη λεπτή φύση του προβλήματος, που χρειάζεται επιδέξιους αλλά και αποφασιστικούς χειρισμούς».

Ακολούθως, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής υπογράμμισε τους κινδύνους, που ανακύπτουν από εκδηλωθείσες διχαστικές πολιτικές συμπεριφορές:

«Η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα, εμφανιζόμενη διχασμένη και ανταλλάσσοντας «πυρά», μάλλον δεν καταλαβαίνει πως βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, όταν δίνει την εντύπωση ότι η εθνική γραμμή είναι ένα εκκρεμές που εξυπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες. Είναι πραγματικά ακατανόητο και απογοητευτικό ότι η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου, πάνω στην «εθνική γραμμή Βουκουρεστίου» (ότι δεν δέχεται τη λέξη «Μακεδονία») έχει τύχει τόσης - και τόσο - φτηνής λοιδορίας και κομματικής εκμετάλλευσης.

Πέρα από τον υπουργό Άμυνας, την τήρηση της ισχύουσας εθνικής γραμμής μέχρι τώρα, στηρίζουν ξεκάθαρα μόνο η Χρυσή Αυγή και φυσικά, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα. Όλοι οι άλλοι συμμετέχουν σ’ ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, με μόνο μέλημά τους να βάλουν… τρικλοποδιά στον αντίπαλο και να αποκομίσουν κομματικά οφέλη. Και το πράττουν με περίσσιο θράσος…»

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Νίκος Νικολόπουλος στην… πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει εγκλωβισμένος μεταξύ των… συνιστωσών του. Από τη μία βουλευτές όπως ο Κυρίτσης που λέει ότι «κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα η ονομασία της ΠΓΔΜ» και από την άλλη οι βορειοελλαδίτες βουλευτές που καταφανώς έχουν άλλη άποψη. Και στη ΝΔ όμως, φαίνεται πως σε άλλο μήκος κύματος εκπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε άλλο η Ντόρα Μπακογιάννη. Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, φαίνεται πως ανέλαβε τη «βρωμοδουλειά» και έκανε λόγο για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα προηγείται του ονόματος “Μακεδονία”, ερχόμενος όμως σε σύγκρουση με το σιωπηλό πατριωτικό, ΠΑΣΟΚ».

Καταλήγοντας, ο ανεξάρτητος βουλευτής, επισήμανε:

«Η αλήθεια όμως είναι μία και δεν δέχεται παρερμηνείες: Για το ζήτημα υπάρχει επίσημη εθνική γραμμή που δεν έχει αλλάξει. Και για να αλλάξει, προϋποθέτει αλλαγή των όρων του ζητήματος και απαιτείται σύμπλευση των πολιτικών δυνάμεων. Μέχρι τότε, η εθνική γραμμή είναι αδιαπραγμάτευτη!

Γι’ αυτό και ελπίζω, όταν φτάσει η κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης, όχι μόνο να μην υπάρχει η ζέουσα ατμόσφαιρα των ημερών που διανύουμε, αλλά να υπάρχει ενιαία, καθαρή και ξάστερη γραμμή που θα πρέπει να υπηρετήσει η κυβέρνηση. Εννοείται, γραμμή που δεν θα αποτελεί παρα(υπο)χώρηση…»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος