Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Το “πετσόκομμα” των συντάξεων χηρείας  δεν θα σώσει την οικονομία»!

«Δεν σώζεται η οικονομία επειδή τιμωρεί η Κυβέρνηση τις χήρες», είπε κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του ο Νίκος Νικολόπουλος στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης απευθυνόμενος στις χαροκαμένες ηρωίδες που δίνουν μόνες τον αγώνα της επιβίωσης και της ανατροφής των ορφανών τους.

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής ήταν ο μόνος Βουλευτής, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, αφού είναι και ο μόνος από την Αχαΐα, που έμπρακτα με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις έχει στηρίξει τον αγώνα τους.

«Αδυνατώ να αντιληφθώ τη σκοπιμότητα της κυβερνητικής άρνησης να αποδώσει το δίκιο που αναλογεί στους συνταξιούχους, αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας και ταυτόχρονα μου είναι αδιανόητο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μην δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει την αδικία του νόμου Κατρούγκαλου» πρόσθεσε ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής.

Με βάση την ανωτέρω δήλωση καταδεικνύεται ότι ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος υιοθετεί πλήρως αίτημα, που διεκδικούν οι φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων για την κατάργηση του άρθρου 12 του Ν. 4307/2016, που αφορά στις συντάξεις χηρείας.

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, εξειδίκευσε ως εξής την θέση του: «Η ισχύς του επίμαχου άρθρου το οποίο έχει οδηγήσει σε απόγνωση πολλές χήρες σε όλη τη χώρα. Απορώ, λοιπόν, με την αδιαφορία της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης καθώς και την άρνησή τους να αποκαταστήσουν μια αδικία και έτσι είμαι υποχρεωμένος να στηλιτεύσω το γεγονός ότι, όταν επιδεικνύουν κοινωνική ευαισθησία, αυτό γίνεται «αλά καρτ», δηλαδή μόνο για να υπηρετούν δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι το εν λόγω άρθρο χρήζει άμεσης τροποποίησης γιατί παραβαίνει την αρχή της ανταποδοτικότητας των εισφορών και την αρχή της ισονομίας και για τούτο προχώρησα και σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση».

ΓΙΑΤΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ;

Πέραν των ανωτέρω ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος προχώρησε σε γραπτή δήλωση και αναφέρεται σε εύλογες απορίες, για τις οποίες οφείλουν οι Υπουργοί να δώσουν επιτέλους απάντηση και λύση:

«Τα κυρίαρχα ερωτήματα που περιμένω ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας να απαντήσει στην Βουλή είναι : αν ζούσε ο/η σύζυγος δεν θα έπαιρνε την αναλογούσα σύνταξη; Η σύνταξη δεν είναι ανταποδοτική και συνταγματικά κατοχυρωμένη; Τι θα γίνουν οι εισφορές των 25, 30 και 35 χρόνων ασφάλισης; Πόσο λογικό είναι να δικαιούται σύνταξη κάποιος/α που είναι 55 ετών και 1 ημέρα και να μην δικαιούται κάποιος/α άλλος/η που είναι 55 ετών παρά 1 ημέρα; Πόσο λογικό είναι μία χήρα άνω των 55 ετών, με τα ελάχιστα απαιτούμενα χρόνια γάμου, να δικαιούται σύνταξης και μία άλλη μικρότερη των 55 ετών που ήταν παντρεμένη, πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να μην δικαιούται;

Πόσο εύκολο είναι να βρουν εργασία μεσήλικες όταν δεν βρίσκουν νεαρά άτομα με περγαμηνές; Ακόμα και αν βρεθεί εργασία, θ' αποκτήσει ποτέ ο/η σύζυγος δικαίωμα σύνταξης ή θα «κλαπούν» για δεύτερη φορά οι ασφαλιστικές/συνταξιοδοτικές εισφορές;

Θα σωθεί άραγε η οικονομία μ' ένα μέτρο, που θα έχει μικρό δημοσιονομικό όφελος κι αυτό από το 2020 και μετά; Κανείς δεν σκέφτηκε ότι το μέτρο αυτό κτυπά το θεσμό της οικογένειας και ότι θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα όταν θα σταματήσει να δίδεται η «κουτσουρεμένη» σύνταξη (μειωμένη πλέον στο 50% από το 70%), που έτσι κι αλλιώς μετά βίας θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες σίτισης, θέρμανσης και ηλεκτρισμού; Πως μπορεί να επιζήσει κάποιος με μηδενικό εισόδημα; Κανείς δεν σκέφτηκε ότι αν έχουν στεγαστικό δάνειο με μηδενικό εισόδημα θα χάσουν ακόμη και το σπίτι τους;»

Καταλήγοντας, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής υπογραμμίζει: «Πιστεύω ότι οι ηρωίδες χήρες οφείλουν να δουν ως κεκτημένο δικαίωμά τους την δικαίωσή τους και να εντείνουν τον αγώνα τους στον οποίο θα εξακολουθήσουν να έχουν την ολόθερμη συμπαράσταση και την δική μου και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος».

 

 

 

 

==================================================================

Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΠΔΕ και τον Δήμο Πατρέων. Συνδιοργανωτές ήταν : Σύλλογος Συζύγων Θανόντων (ΑΞ.Ι.Α.), Δικηγορικός Σύλλογος Πάτρας, Ένωση Γυναικών Πάτρας, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ένωση Αξιωματικών Ναυτικού, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, Πανελλήνιος Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Σύνδεσμος Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος (Παράρτημα Πάτρας)

Την εκδήλωση στήριξαν : Ιατρικός Σύλλογος, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων «Άγιος Μηνάς», Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, Σύλλογος ΕΤΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών, Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών και Περιχώρων, Σύλλογος Τριτέκνων, Σύλλογος υπαλλήλων ΥΕΘΑ / ΓΕΣ Ν. Αχαίας και Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΠΔ. Πατρέων.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος