Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:3179 /6/02/17

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

 

«Είναι αναγκαίο να διατυπωθεί η γλώσσα της αλήθειας στην κοινωνία» επαναλαμβάνει πολλές φορές ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλες τόσες ο Πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας απαντά στις υποσχέσεις Μητσοτάκη ότι «τρέφει φρούδες προσδοκίες, που ποτέ δεν θα έρθουν μέσα από οδυνηρές αποφάσεις».

Για να μην αισθάνεται ο κόσμος ότι εξαπατάται, και άρα να τιμωρεί το πολιτικό σύστημα με εκδικητικές επιλογές. Αυτό έγινε, άλλωστε κατά κόρον. Και υπέσκαψε το κύρος της πολιτικής και των πολιτικών.

Για να υιοθετήσει ο πολίτης το σχέδιο εξόδου, ως εθνική υπόθεση και να μην το υποβλέπει σαν κοστούμι φορεμένο ή σαν εργαλείο κλοπής του εθνικού και του ατομικού πλούτου από ξένους δυνάστες.

Επειδή όλα αυτά τα χρόνια ακούσαμε πολλά ψέματα και πολλές μισές αλήθειες. Αυτό δεν μας βοήθησε και πολύ, αλλά ούτε και βοήθησε εκείνους που τα είπαν.

Για αυτούς τους λόγους και σας μεταφέρω αυτούσια επιστολή που έλαβα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Άρτας και ζητάμε την υπεύθυνη απάντηση των αρμοδίων Υπουργών επί των ζητημάτων που θέτουν, ώστε να γνωρίζουν οι απόστρατοι την «ΑΛΗΘΕΙΑ Μητσοτάκη και Τσίπρα»

 

«Σας προωθώ το παρακάτω που δημοσιεύθηκε στο παράρτημα ΕΑΑΣ Άρτας, με το σχόλιο αφού οι κ.κ. ΒΟΛΕΥΤΕΣ της πάλαι ποτέ Δεξιάς (διότι τώρα ούτε οι ίδιοι ξέρουν τι είναι) φέρονται έτσι στους συναδέλφους και ΔΕΝ θέλουν να τους ψηφίσουμε , όπως λένε, προσέξτε στις εκλογές να ΜΗΝ τους ψηφίσει κανείς, να τις χάσουν μήπως και συνέλθουν. Ήρθε πια ο καιρός να γίνει πράξη το "ΔΕΝ είμαστε Δεδομένοι".

Μπράβο στον συνάδελφο κ. Πρόεδρο του Παραρτήματος Άρτας ο οποίος έθεσε προ των ευθυνών του τον (κ?) Βολευτή.

 

Πηγή: http://eaasartas.blogspot.gr/

 

Το Σάββατο 04 Φεβρουαρίου και περί ώρα 11:00, με την ιδιότητα του προέδρου της Ε.Α.Α.Σ./Παρ. Άρτας και συνοδευόμενος από δύο συναδέλφους, συναντήθηκα, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Άρτας, με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, βουλευτή Βασίλη Κικίλια, που είχε επισκεφθεί την περιοχή μας, από την προηγούμενη ημέρα, προκείμενου να συζητήσουμε για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα επιβίωσης, που αντιμετωπίζουν τόσο τα ε.ε. όσο και τα ε.α. στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τις παράνομες, αντισυνταγματικές, επώδυνες, εκ προθέσεως και δυσβάσταχτες μειώσεις που επιβλήθηκαν, στους μισθούς και τις συντάξεις, όπως καθώς και πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει το όλο θέμα το κόμμα που εκπροσωπεί και δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις του ΣτΕ, στην περίπτωση που μελλοντικά επανέλθει στην κυβέρνηση.

 

 

Λίγο μετά την έναρξη της συζήτησης και ενώ βρισκόμουν στο αρχικό στάδιο της ενημέρωσης με διέκοψε λέγοντάς μου:

" Γιατί λες, πως οι μειώσεις, που σας έγιναν, ήταν παράνομες και αντισυνταγματικές;" Του απάντησα λέγοντας του, πως είχα μαζί μου, τις αποφάσεις του ΣτΕ και τον προέτρεψα να τις διαβάσει, τότε σηκώθηκε από την θέση του, εκνευρισμένος και πηγαινοερχόμενος πίσω από το γραφείο, ωρυόμενος άρχισε να μου λέει:

 

"Μη μας ψηφίσεις, δεν την θέλουμε την ψήφο σου, δεν θέλουμε την ψήφο κανενός σας, το κατάλαβες;"

“Τι δεν καταλαβαίνεις; Θα σας κόψουνε κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις.

Και Eμείς το ίδιο θα κάνουμε, όταν γίνουμε κυβέρνηση, θα κόψουμε τους μισθούς και τις συντάξεις.

Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει, δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχει τίποτε, το κατάλαβες;

Τι θέλεις, τι ζητάς;"

Στο σημείο αυτό, σηκώθηκα από την καρέκλα μου και του είπα ότι, ζητάω δικαιοσύνη και ισότιμη αντιμετώπιση και για αρχή μια συγγνώμη και να απολογηθούν γι΄ αυτά που εκ προθέσεως μας έκαναν.

Μου απάντησε λέγοντάς μου:

“Και ο πατέρας μου, είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και του μείωσαν τη σύνταξη, σε όλους έγιναν μειώσεις. Τέλος."

>. Του απάντησα λέγοντάς του ότι, δεν τον φοβάμαι, ότι μπορώ να φωνάξω πιο δυνατά από τον ίδιο, ότι σαν άνθρωπος έχω αρχές και αξίες και ξέρω να σέβομαι τον συνομιλητή μου. Μου απάντησε ειρωνικά, λέγοντάς μου: "Καλά κάνεις."

 

Στη συνέχεια τον ρώτησα να μου πει εάν, ως Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, που είχε διατελέσει κατά την περίοδο, Ιουνίου 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, είχε διαβάσει και εάν γνώριζε, ως όφειλε, τις παρακάτω αποφάσεις του ΣτΕ:

 

 

>. Την 2192/14, που επέβαλε στην τότε συγκυβέρνηση να επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.

>. Την 1128/14, που ακύρωνε και αναγνώρισε, ως αντισυνταγματικό τον ν.4307/14, με τον οποίο, η τότε συγκυβέρνηση, αντί να εφαρμόσει την 2192/14, απόφαση του ΣτΕ, προέβη στη θέσπισή του, με τον οποίο ρυθμιζόταν η καταβολή του 50%, των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών σε 36 μηνιαίες δόσεις.

> . Στο παραπάνω ερώτημα δεν έλαβα καμιά απάντηση και στη συνέχεια, στράφηκε σε ένα από τα μέλη που με συνόδευαν και αφού άκουσε την ερώτησή του, που αφορούσε τις συντάξεις χηρείας, απάντησε ότι υπάρχει πρόβλημα.

>. Στην συνέχεια, με το πρόσχημα της έλλειψης χρόνου, δεν μου επέτρεψε να ολοκληρώσω, αυτά που ήθελα να πω και αποχώρησα.

Για δεοντολογικούς λόγους δεν αναφέρω τις απρεπείς εκφράσεις που χρησιμοποίησε».

 

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί Άμυνας και Οικονομικών:

- Ποια είναι η δική σας θέση στα ανωτέρω ζητήματα που θέτει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος