Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:3364.10.02.17

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ..ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟ

 

Η χρονική συγκυρία που η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, σύζυγος του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, βρέθηκε σε διάσταση μαζί του και σε… διάσταση από την υποχρέωση να εμφαίνεται στο «Πόθεν Έσχες» η περιουσιακή της κατάσταση, έχει προκαλέσει εύλογα το δημόσιο ενδιαφέρον και τα σχόλια είναι ποικίλα.

Οφείλει, λοιπόν, η συντεταγμένη Πολιτεία να διερευνήσει αν ένα σύνολο συμπτώσεων, πίσω από τις οποίες κυκλοφόρησε «αφανώς» πολύ αδήλωτο χρήμα, οφείλεται σε «διαβολικά» τερτίπια και σε αφέλεια ή αν υπηρετήθηκαν σκοπιμότητες για να αποκρυβεί και να μην φορολογηθεί το ακίνητο.

Το βέβαιο είναι ότι η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη φαίνεται να αποκτά περιουσία μεγάλης αξίας, αμέσως μόλις σταματά να κάνει δήλωση πόθεν έσχες. Το 2006 όταν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει τη Βουλή ότι είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του, η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη αγοράζει ακίνητο σε μία περιοχή μεγάλης οικονομικής αξίας και σε ακίνητο μεγάλης ιστορικής αξίας, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%.

Πρόκειται για ιστορικό κτίριο, αφού σε αυτό έμενε ο Βολταίρος και μάλιστα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι βρίσκεται σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές του Παρισιού, στο έβδομο διαμέρισμα της Γαλλικής πρωτεύουσας (οι τιμές αγοράς – εάν σωστά μας πληροφορούν-κυμαίνονται περίπου από 20.000 έως 28.000 ευρώ το τετραγωνικό). Τα δημοσιεύματα επίσης μας πληροφορούν ότι η κυρία Μητσοτάκη το αγοράζει καταβάλλοντας 1,5 εκατ. ευρώ.

Αμέσως μετά, η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ξεκινά εντυπωσιακή επιχειρηματική δραστηριότητα, δημιουργώντας και άλλη εταιρεία στης οποίας το ΔΣ φιγουράρει ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος ερευνάται για τη λίστα Λαγκάρντ και τη συμμετοχή του στα Panama Papers. Είναι εντυπωσιακό ότι ακόμη και σήμερα που το ζεύγος Κυριάκου-Μαρέβας όχι μόνο δεν είναι σε διάσταση, αλλά που με κάθε τρόπο προβάλλει την κοινή ζωή του μέσα από τα social media, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, όπως διαθρυλείται, εξακολουθεί να μην κάνει δήλωση πόθεν έσχες.

Αξιοπερίεργο είναι επίσης το γεγονός, ότι η μεν κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη δήλωσε ότι η διάσταση διήρκεσε 8 χρόνια, ενώ ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είπε… μόνο πέντε. Είναι αξιοπερίεργη η… ασυμφωνία στον χρόνο της επανένωσης, αλλά είναι και… αθώα;

Με δεδομένο ότι τον Ιούνιο του 2006 ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «σκοπεύει να πάρει διαζύγιο» με το σημείωμά του στη Βουλή, τότε τα πέντε χρόνια σε διάσταση λήγουν τον Ιούνιο του 2011.

Εάν δεν κάνουμε λάθος πέρα από κάθε νομική ερμηνεία, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να έχει καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες και για την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη το 2012, το 2013, το 2014 και το 2015.

Διαβάσαμε όμως ότι και στη φετινή δήλωσή του δεν υπάρχουν πουθενά περιουσιακά στοιχεία της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη.

Και τίθεται το ερώτημα που η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να απαντήσει: Μήπως λοιπόν για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρανομεί; όπως έκανε και ο κ.Σταύρος Ψυχάρης που η δικαιοσύνη για τούτο τον κατέστησε υπόδικο; Αρκετοί ισχυρίζονται εξάλλου ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να «παρανομεί» από το 2006 που δεν κατέθεσε δήλωση πόθεν έσχες, έστω για την εν διαστάσει σύζυγό του με το εξής σκεπτικό:

«Σύμφωνα με τον νόμο 2238/1994 δύο σύζυγοι σε διάσταση μπορούν να υποβάλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις, αν πάρουν σχετική άδεια από την εφορία. Αυτή η πρόβλεψη όμως δεν υπάρχει για τη δήλωση πόθεν έσχες και είναι λογικό. Η φορολογική δήλωση γίνεται για να καταβληθούν φόροι και στην εφορία αρκεί η δήλωση για το μέγεθος των εισοδημάτων προκειμένου να εισπραχθούν φόροι.

Η δήλωση πόθεν έσχες όμως έχει την έννοια της διαπίστωσης αν τα έσοδα είναι νόμιμα.» Αν η ελληνική Βουλή και η Ελληνική Κυβέρνηση κάνουν την παραδοχή ότι οποιοσδήποτε βουλευτής ή υπουργός μπορεί να δηλώνει ότι βρίσκεται σε διάσταση και να μην ελέγχεται έτσι το πόθεν έσχες του ή της συζύγου, τότε θεσμοθετεί και υιοθετεί έναν τρόπο ασφαλούς διακίνησης μαύρου χρήματος.

Μπορεί για παράδειγμα κάποιος επίορκος βουλευτής να δηλώνει πως είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του και να μην είναι έτσι υποχρεωμένος να κάνει δήλωση πόθεν έσχες γι’ αυτή. Όσοι τον χρηματίζουν θα μπορούν να διοχετεύουν το βρόμικο χρήμα σε λογαριασμούς της συζύγου της οποίας το πόθεν έσχες δεν θα ελέγχεται.

Το εντυπωσιακό είναι ότι μετά την επίκληση της διάστασης (;) η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, κάνει σπουδαία επιχειρηματικά ανοίγματα και διαχειρίζεται περιουσία που αποκρύβεται από τη Βουλή.

Ακόμη και με βάση την επιχειρηματολογία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το ενημερωτικό σημείωμά του για τη διάσταση έγινε αποδεκτό από τη Βουλή, υπολείπονται τέσσερα χρόνια, από το 2011 έως το 2015, χωρίς πόθεν έσχες.

Επειδή όμως παρ΄ότι προκαλείται δεν το κάνει, όταν μάλιστα έχει κατηγορηθεί πως πίσω από τη διάσταση κρύβονται άλλα πράγματα δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί δεν πρέπει να πράξουν όσα οι νόμοι ορίζουν. Πρέπει οι αρμόδιοι Υπουργοί να ζητήσουν την συνδρομή των αρχών και των οργάνων ελέγχου και να απαντήσουν στη Βουλή των Ελλήνων εάν έπρεπε έστω για το 2015 να υποβάλει που ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία και με βάση τις δικές του δηλώσεις μαζί με τη σύζυγό του; Γιατί όπως έλεγε και ο Βολταίρος: «Σύμπτωση είναι το γνωστό αποτέλεσμα άγνωστων αιτιών». Αναζητούμε αυτές τις αιτίες των συνεχών συμπτώσεων.

Πρέπει επιπλέον να υπογραμισθεί ότι, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Τουλάχιστον το έτος 2016 και σε αποκλειστική προθεσμία 90 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του, ως Αρχηγού Πολιτικού Κόμματος, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αυτοτελή νομική υποχρέωση να καταθέσει Πόθεν Έσχες στο οποίο όφειλε να συμπεριλάβει τα περιουσιακά στοιχεία και της συζύγου του».

Επίσης επισημαίνεται ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όφειλε να συμπεριλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του στην ετήσια δήλωση του από το 2004 (που ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη βουλευτής) μέχρι το 2015, όπως προβλέπει σαφώς ο νόμος καθώς απαλλάσσει τον υπόχρεο μόνο όταν υπάρχει οριστικό και αμετάκλητο διαζύγιο.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού εν κατακλείδι υπογραμμίζεται ότι : «Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να γίνει Πρωθυπουργός. Και εξ' αυτού του λόγου και μόνο θα όφειλε, από μόνος του, και από τη στιγμή που προέκυψε θέμα με την αγορά ακινήτου αξίας εκατομμυρίων ευρώ, να προχωρήσει στην συνυποβολή Πόθεν Έσχες με την σύζυγό του ή, τουλάχιστον, να καταθέσει το σύνολο των κρίσιμων φορολογικών δηλώσεων στις οποίες καταγράφονται οι σχετικές περιουσιακές μεταβολές της συζύγου του».

Εάν λοιπόν αυτά προβλέπει ο νόμος γιατί ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έστειλε αυτές τις καταγγελίες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου;

Στην ίδια γραμμή εκινήθει και ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δ. Τζανακόπουλος δημοσιοποίησε τα κάτωθι ερωτήματα προς τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς όμως μέχρι να έχουν δοθεί οι οφειλόμενες απαντήσεις, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ούτε από τα συντεταγμένα ούτε από ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας (Οικονομικοί Εισαγγελείς, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΣΔΟΕ, Οικονομικοί Επιθεωρητές, Γενική Γραμματεία κατά της Διαφθοράς κ.α.)

• Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει το πόθεν έσχες της συζύγου του;

• Πόσο κόστισε το ακίνητο που αγόρασε εκείνη στο Παρίσι;

• Από πού προήλθαν τα χρήματα;

Αν είναι αληθές ότι η σύζυγός του είχε εταιρία με τον πρώην σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου το όνομα του οποίου εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ και στα Panama Papers;

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε, ότι ακριβώς πριν ένα χρόνο είχαμε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, που σήμερα καθίσταται… πιο επίκαιρη! Αναφερόμασταν στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και που είχε ως κύριο τίτλο: «Μαρέβα και Παπασταύρου έκαναν μαζί δουλειές» και ήταν ανάλογες οι ερωτήσεις για το σύννομο ή μη της επιχειρηματικής δράσης τους και των φοροδοτικών υποχρεώσεών τους (Επισυνάπτεται η εν λόγω επίκαιρη ερώτηση με Αρ. Πρωτ 516/09-02-2015)

Δεν πρέπει να παραλειφθούν τα όσα είχαν δημοσιεύθεί στο ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Συγκεκριμένα η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ του κ.Ψυχάρη αναφερόταν έντονα στις σχέσεις της κ.Μαρέβα Μητσοτάκη με το ζεύγος Δενδρινού.

Ο Δενδρινός φερόταν μαζί με τον Χριστοφοράκο ως ένας εκ των διαχειριστών των μαύρων ταμείων της ΖΗΜΕΝΣ.

Το ΒΗΜΑ έγραφε:

“… Μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα (στις 28 Μαΐου 2002) στην ίδια περιοχή, η τότε σύζυγος του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι , προβαίνει στην αγορά αγροτεμαχίου οκτώ στρεμμάτων, στο οποίο αργότερα οικοδομεί μια παραδοσιακή εξοχική κατοικία.

Το ζεύγος Μητσοτάκη έχει γείτονες το ζεύγος Δενδρινού και τους ιδιοκτήτες της εξωχώριας εταιρείας Μystras Ηolding, βασικός μέτοχος της οποίας λέγεται ότι είναι ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος κατάγεται από τη φερώνυμη ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου. Η offshore εταιρεία αγοράζει αγροτεμάχιο 5,2 στρεμμάτων, το οποίο είναι όμορο με το αγροτεμάχιο του ζεύγους Δενδρινού. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα συμβόλαια επικυρώνει ο συμβολαιογράφος κ. Στεφανάκος.

Οι δεσμοί που συνέδεαν τον κ. Μητσοτάκη και την πρώην σύζυγό του με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens είναι στενοί.

Ο κ. Μητσοτάκης συνδέεται φιλικά με τον κ. Χριστοφοράκο, όπως και η πρώην σύζυγός του, η οποία εργάζεται στο εν Αθήναις παράρτημα της Deutsche Βank, επικεφαλής του οποίου είναι η κυρία Δενδρινού.

Δύο χρόνια αργότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου 2004, η κυρία Δενδρινού αγοράζει με δάνειο 190.000 ευρώ αγροτεμάχιο στον οικισμό Τριαντάρο (στη θέση Δάφνη). Το συμβόλαιο υπέγραψε και πάλι ο συμβολαιογράφος Αθηνών κ. Στεφανάκος.

Το συμβόλαιο αγοράς αγροτεμαχίου, από την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι (φωτογραφία) στις 28 Μαΐου 2002, οκτώ στρεμμάτων στη θέση Χαλακιά Αγιος Πέτρος του Δήμου Εξωμβούργου, στο οποίο αργότερα οικοδομεί μια παραδοσιακή εξοχική κατοικία

 

 

.Πλήθος επίσης δημοσιευμάτων αναφέρονται σεαγορές ακινήτων και ανέγερση τεραστίων κατοικιών απο τους Μ.Χριστοφοράκο ,Δ.Δενδρινό και μεταξύ άλλων σημειώνονται και τα εξής:

“...Η offshore εταιρεία που το πούλησε λέγεται Mistras Holding Limited με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικέντιου και ΑΦΜ 800300662.

Σύμφωνα με την kontranews το διπλανό οικόπεδο, στην μαγευτική Τήνο, το αγόρασε ο Μιχ. Χριστοφοράκος της Siemens με 810.000 ευρώ. Το παραδιπλανό το πήρε ο Δενδρινός της Siemens με 810.000 και έχτισαν 3 τεράστιες βίλες. . Εν τούτοις η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Κυρ Μητσοτάκη το αγόρασε μόλις 62.486 ευρώ

Πρόκειται για offshore εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τη εφημερίδας στήθηκε από τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, προκειμένου να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα από τις μίζες μέσω της αγοράς οικοπέδων – φιλέτων στα ελληνικά νησιά. Η εν λόγω παράκτια εταιρεία του Αγίου Βικεντίου που φαίνεται πώς λειτουργούσε ως πλυντήριο και αγόρασε μια έκταση φιλέτο στην Τήνο.

Στη συνέχεια το ένα τρίτο της έκτασης μεταβιβάστηκε στο διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens ΕΛΛΑΣ τον γνωστό Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος καταζητείται τώρα από την ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ αγοραστής εμφανίζεται και το επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens, ο Δενδρινός και η σύζυγός του.

Το τρίτο πρόσωπο που εμφανίζεται ως αγοραστής είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δηλαδή η γυναίκα του Κυριάκου Μητσοτάκη! Το σκάνδαλο στη συναλλαγή δεν είναι ότι η σύζυγος ενός πολιτικού αγοράζει μαζί με τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, μια έκταση φιλέτο και μάλιστα από μια σκοτεινή offshore εταιρεία. Αυτό που σοκάρει στην κυριολεξία είναι το τίμημα το οποίο ισχυρίζεται ότι κατέβαλε η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Ο Χριστοφοράκος φαίνεται από τα συμβόλαια ότι κατέβαλε 810.000 ευρώ για το ένα από τα τρία οικόπεδα. Το δεύτερο με τα ίδια χρήματα φαίνεται ότι το «αγόρασε» ο Δενδρινός της Siemens με τη γυναίκα του και κατέβαλλε πάλι 810.000 ευρώ, ενώ το τρίτο οικόπεδο, και τα τρία ίδιας ακριβώς έκτασης, το αγόρασε η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και έδωσε μόνο 62.485 ευρώ!

Αγόρασε δηλαδή ένα ακίνητο που εκτιμάται ότι έχει αξία 1,5 εκατομμύρια ευρώ για πενταροδεκάρες, ή όσο κάνει ένα καλό αυτοκίνητο! Προφανώς κάποιος, ή κάποια αποφάσισαν να κάνουν κάποιο … δώρο στην οικογένεια Μητσοτάκη!...”

Ο Δενδρινός εξεταζόμενος στον ανακριτή αποκαλύπτει τον Χριστοφοράκο ως εξής:

Ανακριτής (σε Δενδρινό): Γνωρίζετε την ύπαρξη της εταιρείας Mistras;

Δενδρινός: «Ναι, τη γνωρίζω. Η Mistras φαίνεται ότι έχει στην κυριότητά της 10 στρέμματα στην Τήνο, που στην πραγματικότητα ανήκουν στον κ. Χριστοφοράκο».

Ο Δενδρινός δυστυχώς σήμερα δεν ζει και μετά την παραπομπή του(και την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό) φαίνεται ότι βρέθηκε στο στόχαστρο πιέσεων.

Ενώ δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας αιφνίδια βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του κάπου στα νότια προάστια.

Κατόπιν τούτων, είναι επιτακτική η ανάγκη να δώσετε, οι συναρμόδιοι …Υπουργοί, απαντήσεις στα κάτωθι εύλογα ερωτήματα:

• Γιατί οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Οικονομικών δεν προχωράτε τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται , όταν υπάρχουν τόσο βαριές και δημόσιες καταγγελίες, από τον Πρωθυπουργό, Υπουργούς και ΜΜΕ;

• Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει στείλει το σχετικό υλικό Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως έπραξε τελευταία με τις περιπτώσεις Σώρρα και Κυριτσάκη; Μήπως έχει διαταχθεί προκαταρτική δικαστική έρευνα;

• Ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε να πληροφορηθεί εάν οι αρμόδιοι οικονομικοί επιθεωρητές, καθώς επίσης το ΚΕΦΟΜΕΠ και λοιπές ελεγκτικές υπηρεσίες ασχολούνται με την αλήθεια των όσων έχουν δηλωθεί προς τις αρμόδιες φορολογικές αρχές, από το ζεύγος Μητσοτάκη και εάν ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι επιβεβλημένοι έλεγχοι, έχει δοθεί εντολή να αρχίσουν;

• Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν σχηματίσει φάκελο με όλες τις καταγγελίες της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, καθώς και όλα τα σχετικά δημοσιεύματα, ώστε να πράξουν ευόρκως το καθήκον τους; Μήπως έχει αναλάβει πρωτοβουλίες η Γενική Γραμματεία κατά της διαφθοράς ή η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς;

• Επίσης το ΚΕΦΟΜΕΠ τι ευρήματα έχει;

• Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν το συγκεκριμένο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του περίφημου ακινήτου της κ. Μαρέβας στα χέρια τους, για να διαπιστώσουν εάν όλα έχουν δηλωθεί και έχουν γίνει όπως προβλέπουν οι νόμοι;

• Τι περισσότερο γνωρίζετε εσείς, δηλαδή ο Πρωθυπουργός και οι συναρμόδιοι Υπουργοί, που επίμονα ζητάτε απαντήσεις από τον Αρχηγό της αντιπολίτευσης και επίσης γιατί δεν απεστάλησαν όλα αυτά τα σχετικά στοιχεία άμεσα στην Δικαιοσύνη, ώστε να αφαιρεθεί ο υπαινιγμός που γίνεται στο δημόσιο διάλογο, πως ενδεχομένως υπάρχουν κρυμμένα χαρτιά τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν για μειώσει την ένταση της αντιπολιτευτικής του κριτικής ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;

• Ποιο είναι το ονοματεπώνυμο και το επάγγελμα του πρώην ιδιοκτήτη -και πωλητή- του συγκεκριμένου ακινήτου του Παρισίου;

• Θα στείλετε ή έχετε στείλει στην Δικαιοσύνη τα όσα είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για τους χρόνους που βρίσκεται σε διάσταση στην εκπομπή της Τατιάνα Στεφανίδου, κάτι που όμως διέψευσε με την πρόσφατη γραπτή δήλωσή της η ίδια η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν ήταν υποχρεωμένος από το νόμο κατά τα έτη αυτά να κάνει κοινό πόθεν έσχες;

• Εάν ισχύει ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να έχει κάνει πόθεν έσχες τότε μήπως οι εισαγγελείς ήδη έχουν διατάξει προκαταρκτική εξέταση, όπως πρόσφατα έκαναν στην περίπτωση του κ . Στ. Ψυχάρη κάτι που οδήγησε στην παραπομπή, για την μη δήλωση πόθεν έσχες;

• Τέλος επειδή πρέπει να ενημερώσετε την Βουλή των Ελλήνων; Ποιές ακριβώς εκκρεμότητες είχε ο Δ. Δενδρινός στη Δικαιοσύνη και αληθεύει ότι καταδικάστηκε για την υπόθεση της siemens;

• Αν ναι για ποιό ακριβώς αδίκημα;

• Ποια ήταν η επίσημη αιτία θανάτου του Δ.Δενδρινού;

• Έχει κλείσει για τις αρμόδιες αρχές ο φάκελος για τον θάνατο Δενδρινού;

- Να κατατεθεί η ιατροδικαστική έκθεση.

Η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη εμφανίζεται να εκπροσωπεί οικονομικά Founds στην Ελλάδα και προκύπτουν ως εκ τούτου τα εξής εύλογα ερωτήματα:

• Ποιες συγκεκριμένες επενδύσεις έκαναν και ποια όργανα του κράτους ήλεγξαν ή θα ελέγξουν τι είδους χρήμα διακινείται καθώς επίσης εάν πληρούνται όλες οι πρόνοιες του Νόμου για την αποφυγή ξεπλύματος μαύρου χρήματος;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος