Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:3333 9/02/17

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

 

 

Το Πανελλαδικό Σωματείο Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΑ.ΣΩ.Π.Υ.ΣΥ.Π.), με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό – την οποία σας επισυνάπτουμε - είχε προειδοποιήσει για τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους . Συγκεκριμένα οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας ζητούν την μονιμοποίηση ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος στέκεται αρωγός στο δίκαιο αίτημά τους , αφού το ζήτημα αφορά 4000 πυροσβέστες, οι μισοί από τους οποίους δικαιούνται βάσει νόμου την μονιμοποίησή τους και οι υπόλοιποι την ανανέωση των συμβάσεών τους. Το ζήτημα «έχει κολλήσει», καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν προχωρούσε στην έκδοση ΦΕΚ, υποστηρίζοντας πως οι αποφάσεις είναι ελλιπείς!!!

Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών και δασοπυροσβεστών από όλη την Ελλάδα, που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012, έληξε σήμερα και ζητούν τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, με νόμο του 2011.

Επειδή, ο Ν.3938/2011 προβλέπει ρητά την μονιμοποίηση των 2.090 Π.Π.Υ. σε μόνιμους πυροσβέστες την Παρασκευή 10/02/2017.

Επειδή, η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναφέρει τα εξής:

«Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Για την διασφάλιση της εργασίας, που θα παρέχουν μέχρι τη μονιμοποίηση θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με τη σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

 

Κατόπιν των ανωτέρω , το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος σας καλεί να απαντήσετε ξεκάθαρα:

- Πότε θα καταθέσετε διάταξη στη Βουλή ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την εργασία τους οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης μέχρι την μονιμοποίησή τους;

 

- Θα καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις στο Πυροσβεστικό σώμα, με τη μονιμοποίηση όλων των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και των συμβασιούχων πυροσβεστών;

Συνημμένα : Η επιστολή του ΠΑ.ΣΩ.Π.Υ.ΣΥ.Π. με ΑΡ.ΠΡΩΤ.:294ΜΕΓΑΡΑ: 05/02/2017.

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

ΠΑΝΕΛ.ΣΩΜ.ΠΕΝΤ.ΥΠΟΧΡ.&ΣΥΜΒ. ΠΥΡ. (ΠΑ.ΣΩ.Π.Υ.ΣΥ.Π.)

www.pyrosvestes.grmail:[email protected]: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 293 - ΜΕΓΑΡΑ: 05/02/2017

ΠΡΟΣ:

Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.

κ. Καπέλιο Βασίλειο

Κοιν.:

1) Ελληνικό Κοινοβούλιο

2) ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: «Μονιμοποίηση Π.Π.Υ.».

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

 

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα , με χορήγηση αντιγράφων της αλληλογραφίας που είχατε με τα αρμόδια Υπουργεία, για το θέμα μονιμοποίησης των Π.Π.Υ.

Επίσης στο υπ’ αριθ. ΔΙΠΛΑΔ/φ/ΕΠ 13/1/116/3059.8/02.02.2017 του Υπουργείου Ανασυγκρότησης αναφέρεται περιορισμός 1 προς 4 για πρόσληψη στο δημόσιο καθώς και θέμα ΠΥΣ. Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την μη αναγραφή των συναδέλφων στο μη τακτικό προσωπικό αντί στο τακτικό προσωπικό.

Ποιος ευθύνεται αξιότιμε κ. Αρχηγέ; Θα αναζητηθούν ευθύνες και να αποδοθούν; Αν δεν το γνωρίζατε κ. Αρχηγέ, γιατί βγάλατε διαταγή για την κάλυψη θέσεων αεροδρομίου με Π.Π.Υ. και μετά το πήρατε πίσω; Γιατί τέλη Ιανουαρίου, μετά από 4 μήνες περίπου, δεν συνεδρίασε η Επιτροπή Μεταθέσεων Π.Π.Υ. Ειπώθηκε ότι δεν έγινε η συνεδρίαση γιατί περιμένατε να δείτε τι θα γίνει με την μονιμοποίηση.

 

Ο κάθε σωστά σκεπτόμενος άνθρωπος θα καταλάβαινε ότι κάτι δεν πάει καλά ….΄

Μαζέψτε, αξιότιμε κ. Αρχηγέ, άμεσα το θέμα, να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι όπως ορίζεται εκ του νόμου και οφείλετε. Είστε ο εργοδότης μας, η κεφαλή του προσωπικού του Π.Σ., τηρείστε τα δέοντα. Άμεση μονιμοποίηση των συναδέλφων και απόδοση ευθυνών.

Στις 03/02 το απόγευμα που σας επισκεφθήκαμε στο Α.Π.Σ. απρογραμμάτιστα με συναδέλφους Προέδρους Σωματείων ανά την Ελλάδα, δεν είχατε καν 5 λεπτά χρόνο για την μονιμοποίηση των συναδέλφων μας, γιατί είχατε σύσκεψη, ούτε και μετά γινόταν προφανώς. Αν δεν επείγει να μας βλέπατε τώρα πότε θα έπρεπε αξιότιμε κ. Αρχηγέ; Ευελπιστούμε τουλάχιστον η σύσκεψη και αυτές που θα ακολουθήσουν να επιλύσουν το πρόβλημα που έχετε δημιουργήσει και παίζετε με τις ζωές και τις οικογένειες των συναδέλφων. Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας.

Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.

 

Με τιμή

 

για το Δ.Σ. του Σωματείου

-Ο- -Ο-

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παπαντώνης Κωνσταντίνος Καρπούζης Φραγκίσκος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος