Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:3350/272/9-2-2017

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

 

Διαβάζοντας οι πολίτες την ανάρτηση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη στην προσωπική σελίδα στο “facebook”, αρκετοί πολίτες ζήτησαν από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος , να έρθουν στο φως, προκειμένου να δοθούν τεκμηριωμένες απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται σε κάθε Έλληνα φορολογούμενο, αυτές οι καταγγελίες μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η ανάρτηση έχει ως εξής : «

Επειδή σήμερα στην επιτροπή δεοντολογίας αποκαλύφθηκαν πολλά συγκεκριμένα στοιχεία για τα οποία μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη ότι "κρύφτηκα " πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, έκανα δηλώσεις στους δημοσιογράφους της Βουλής τις οποίες όμως δε βλέπω να γράφονται στα ειδησεογραφικά Σαιτ είμαι αναγκασμένος να τα πω και εδώ γιατί οι συνεδριάσεις της επιτροπής αυτής δεν μαγνητοσκοπούνται

Σήμερα λοιπόν είπα τα εξής περιληπτικά

1) αρνούμαι να αρθεί η ασυλία μου γιατί

διαπίστωσα συγκεκριμένες παρανομίες τις οποίες έκανε ο κύριος Γεωργιάδης και τις οποίες διαβίβασα (μαζί και με στοιχεία για άλλους ) στον εισαγγελέα άλλες το Δεκέμβριο του 2015 ,άλλες το Φλεβάρη και το ΜΑΗ του 2016 και άλλες από τον Οκτώβριο Νοέμβριο του 2016. Ενώ λοιπόν έχουν κατατεθεί αυτά, η εισαγγελία ακόμα τα ψάχνει χωρίς να έχει απαγγείλει κατηγορίες(!!!!) και την ίδια στιγμή ο κύριος Γεωργιάδης μου κάνει μήνυση για συκοφαντία και σε ΕΝΑ ΜΗΝΑ έρχεται η δικογραφία στη Βουλή για να συζητηθεί η άρση ασυλίας !!!!!!!!

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ .ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ !

“2)Έδειξα στην επιτροπή έγγραφο από το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο μου ήρθε στο γραφείο ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ σε κλειστό φάκελο και το οποίο περιείχε 23 ονόματα με υπαρκτά πρόσωπα για τα οποία δίπλα στο όνομα υπήρχε το χρονικό διάστημα που δούλεψαν στο Κεελπνο (ΟΛΑ με ημερομηνία έναρξης και λήξης σύμβασης την περίοδο που υπουργός ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης) και ΠΟΙΟΣ πρότεινε να προσληφτεί .Στις 15 από αυτές τις προσλήψεις δίπλα ήταν το όνομα Θεοδωράτος (διευθυντής του υπουργικού Γραφείου του Γεωργιάδη ) ,στη μια πρόσληψη το όνομα της κυρίας Μανωλίδου και στις υπόλοιπες 6 το όνομα του Άδωνη Γεωργιάδη .Οι άνθρωποι αυτοί προσλήφθηκαν στο Κεελπνο και τοποθετήθηκαν οι μισοί στο Υπουργείο Υγείας ως “διοικητικοί” και κάποιοι για “δουλειά πεδίου” σε δομές λέει του ΚΕΕΛΠΝΟ .Από τον πρόχειρο έλεγχο που κάναμε σε δυο τρεις από αυτούς ,πριν τα στείλουμε στον εισαγγελέα διαπιστώθηκε ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι δούλευαν στο γραφείο τύπου του κυρίου Γεωργιάδη και μάλιστα μια κυρία με σπουδές αερόμπικ και βιβλιοθηκονομίας παρουσιαζόταν σε δημοσιεύματα της εποχής ως ΑΜΙΣΘΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣ του Γραφείου τύπου του Άδωνη !!!!!!

Με λίγα λόγια τακτοποίησε ρουσφέτια και συνεργάτες με μηνιάτικο από το Κεελπνο που μάλλον δεν πάτησαν ποτέ τουλάχιστον κάποιοι και ΟΛΟΙ τελείωσαν τη σύμβαση εργασίας τους στις 31/5//2014 ημέρα που έφυγε από υπουργός Υγείας ο κύριος Γεωργιάδης!!!!! πρόεδρο επίρρωση δε αυτών που έδειξα ανέφερα δημοσιεύματα και ηχητικά ντοκουμέντα τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό και ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ…

3) Ανάμεσα στα άλλα στοιχεία που έστειλα στον εισαγγελέα για διερεύνηση ήταν η έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους όπου φαίνεται οτι μέσα στη διαφημιστική δαπάνη του Κεελπνο για το έτος 2014 υπήρχε και πληρωμή σε εταιρεία (Κισσανδρακης μεντια) 100.000 ευρω που ήταν συνέταιρος του κυρίου Γεωργιάδη σε ΑΕ που είχαν ιδρύσει την προηγούμενη δεκαετία !!!!

4) είπα ότι ήδη παίρνουν το δρόμο για τον εισαγγελέα διάφορα ΣΟΒΑΡΑ στοιχεία για τα δελτία τιμών φαρμάκων του 2012-13-14 όπου διατάξεις που προστέθηκαν στις υπουργικές αποφάσεις οδήγησαν σε αύξηση της τιμής συγκεκριμένων φαρμάκων (και της νοβαρτις και άλλων) παρά την αντίθετη εισήγηση της επιτροπής του ΕΟΦ ……Μπροστά σε αυτά τα ευρήματα, οι μέχρι τώρα ανακαλύψεις αποτελούν παιδικές οδοντόκρεμες.

ΥΓ Μάζεψε τριάντα υπογραφές Γεωργιάδη και φέρε τις στην ολομέλεια της Βουλής για να με πας με το νόμο περί ευθύνης υπουργών για άρση ασυλίας ,καθώς αυτά που ανακάλυψα ήταν στα πλαίσια του υπουργικού μου έργου που με εξέλεξε η λαϊκή βούληση και μου εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός: να βελτιώσω το δημόσιο σύστημα υγείας που καταστρέψατε και να ξεβρομίσω το χώρο .

Και που σαι σε αυτή τη συνεδρίαση θα υπάρχει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ και όχι τήρηση πρακτικών χωρίς μαγνητοσκόπηση….. Τα ίδια και περισσότερα θα πω καθώς η έρευνα συνεχίζεται».

Τα ερωτήματα που γεννώνται και καλείστε να απαντήσετε είναι :

1. Ποιες είναι οι παρανομίες που διαπιστώσατε και στείλατε στην Δικαιοσύνη ;

- Να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα

2. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τι απαντά στην Βουλή των Ελλήνων για την καθυστέρηση της διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς ;

3. Το έγγραφο που επικαλείστε διασταυρώσατε εάν είναι έγκυρο (σε επιστολόχαρτο του κ. Γεωργιάδη, με υπογραφές κλπ)

- Να κατατεθεί το σχετικό έγγραφο

4. Ποια είναι τα δελτία τιμών φαρμάκων που αναφέρεστε , ποιοι υπουργοί τα έχουν υπογράψει

- Να κατατεθεί ο σχετικός πίνακας με τα δελτία τιμών φαρμάκων

5. Όντως είναι φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρείας που αναφέρετε (Novartis) ;

- Να κατατεθεί ο σχετικός πίνακας με τα φάρμακα

Τέλος, να κατατεθεί η έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους που αναφέρετε στην ανάρτηση σας.

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος