Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:3329/09/02/17

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

Κι ενώ η γραφειοκρατία κρατάει κλειστό το πολυώροφο ανακαινισµένο κτίριο του «Αγ. Ανδρέα» το οποίο είναι έτοιµο από τις 20 ∆εκεµβρίου, οι συνθήκες που επικρατούν στις πέντε κλινικές που φιλοξενούνται στο προπολεµικό κτίριο του 409 είναι πέραν πάσης περιγραφής. Αυτά τα σοκαριστικά παρατηρεί η δημοσιογράφος Μαρίνα Ριζογιάννη.

Οι εγκαταστάσεις του νοσοκοµείου, όπως αποδεικνύεται και από τα όσα απαθανάτισε ο φακός του Μενέλαου Μιχαλάτου, θυµίζουν βοµβαρδισµένο κτίριο. Είναι απορίας άξιο πώς το ιατρικό νοσηλευτικό, βοηθητικό και άλλο προσωπικό µπορεί να επιτελεί τα καθήκοντά του υπό τις συνθήκες αυτές. Η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» µε το πρωτοσέλιδό της µετέφερε το αίτηµα να δοθεί άµεσα σε λειτουργία το κτίριο του «Αγίου Ανδρέα» προς ανακούφιση των πολιτών, οι οποίοι επί 8 χρόνια αναµένουν την ανακατασκευή του πολυώροφου κτιρίου και τώρα που είναι έτοιµο, η γραφειοκρατία το κρατάει κλειστό.

Ο διοικητής του νοσοκοµείου, Θεόδωρος Σερεµέτης, επισήµανε ότι το νοσοκοµείο ασφυκτιά λόγω των ιώσεων και των πολλών περιστατικών που καλείται να καλύψει. Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και καιρό ζητάει τη σταδιακή παραχώρηση του κτιρίου, ώστε να ξεκινήσει η µεταφορά των κλινικών.

Η Μαρίνα Ριζογιάννη επίσης αποκαλύπτει: Λίγα µέτρα πιο πάνω από το κεντρικό κτίριο του «Αγ. Ανδρέα», στο 409, ασθενείς, γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόµενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπό απάνθρωπες συνθήκες. Ειδικότερα σήµερα, στο 409 στεγάζονται οι κλινικές ΩΡΛ, Οφθαλµολογική, Μαιευτική, Πλαστική Χειρουργική και το Τµήµα Νεογνών. Από επιστηµονικής απόψεως, το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχεται είναι υψηλό, γι’ αυτό και οι πολίτες το προτιµούν, αλλά οι συνθήκες νοσηλείας είναι άκρως αποτρεπτικές.

«Οταν τα πάντα γύρω σου είναι διαλυµένα και έχεις την εντύπωση πως µπαίνεις σ’ ένα εγκαταλελειµµένο κτίριο, είναι δυνατόν να µπορείς να εργαστείς και πολύ περισσότερο να νοσηλευτείς;» διερωτάται ο πρόεδρος του Σωµατείου Εργαζοµένων, Κώστας Πετρόπουλος. Οι τοίχοι είναι γεµάτοι ρωγµές, τα παράθυρα διαλυµένα, οι τουαλέτες σπασµένες, τα στρώµατα σκισµένα, οι τοίχοι γεµάτοι τρύπες, οι κοινόχρηστοι χώροι γεµάτοι σκουπίδια και πολλά άλλα συνθέτουν την εικόνα του νοσοκοµείου της Πάτρας. «Είναι απαράδεκτο να είναι έτοιµο το κτίριο και κάποιοι να το κρατούν κλειστό. Αρκετή υποµονή έκαναν όλοι οι εργαζόµενοι και κυρίως οι πολίτες. Η κατάσταση αυτή πρέπει να τελειώσει τώρα» καταλήγει ο κ. Πετρόπουλος.

Αυτά και πολλά ακόμη καταγγέλλουν με οργή και αγανάκτηση όλοι οι πολίτες και φορείς της Δυτικής Ελλάδος και απαιτούν να απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας:

1. Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει το νέο πολυώροφο ανακαινισμένο κτίριο του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας;

2. Πότε επιτέλους θα μετακομίσουν οι πέντε κλινικές του 409 πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος