Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:3212/7.2.2017

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Είναι γεγονός ότι πλείστοι όσοι βουλευτές -δικηγόροι υπερασπίζονται στη Δικαιοσύνη υποθέσεις πολύ σοβαρών παραβάσεων του νόμου γιατί αυτό επιτρέπεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, όπως και επιτρέπεται να γίνεται αυτή η υπεράσπιση και έναντι αστρονομικών αμοιβών, κάτι σύνηθες σε σοβαρά οικονομικά σκάνδαλα.

Είναι επίσης καθήκον των βουλευτών να υπερασπίζονται με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα της εκλογικής τους περιφέρειας και γι’ αυτό άλλωστε εκλέγονται ανά περιφέρεια.

Φυσικά καθήκον τους είναι, προπαντός και κυρίως, η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και η γενικότερη υπεράσπιση συμφερόντων πολιτών με νόμιμο τρόπο.

Με υπερβολική για τα δεδομένα της Ελλάδας ανοχή –αυτή είναι η άποψη των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών- επιτράπηκε σε δικαστικούς λειτουργούς και καθηγητές κρατικών πανεπιστημίων να καταλαμβάνουν θέσεις ελεγχομένων από την εξουσία θέσεων και μάλιστα έναντι αδράς αμοιβής, παρότι σχηματίζεται η εντύπωση ότι είναι δυνατόν η λειτουργία τους ,κατά την ενεργό υπηρεσία να προσαρμόζεται ανάλογα για να τους χαρισθεί η θέση την οποία καταλαμβάνουν μετά την συνταξιοδότηση ή προκειμένου για καθηγητές κρατικών πανεπιστημίων παράλληλα με τα πανεπιστημιακά καθήκοντά τους.

Έτσι π.χ. βλέπουμε συχνά-πυκνά καθηγητές κρατικών πανεπιστημίων να βρίσκονται στο πλευρό πολυεθνικών εταιρειών ως υπερασπιστές τους χωρίς η επιτροπή Ανταγωνισμού να διακρίνει, όπως θα έπρεπε ,αθέμιτο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα όταν καθηγητές κρατικών πανεπιστημίων διδάσκουν και στη Σχολή Δικαστών και σχηματίζεται η εντύπωση ουσιαστικής επιρροής στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Το σκάνδαλο του "Ερυθρού Σταυρού" εξελισσόταν πολλά χρόνια διότι ο Ανδρέας Μαρτίνης και οι περί αυτόν, όπως αποκαλύφθηκε, απολάμβαναν την προστασία της πολιτικής εξουσίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ντοκουμέντο" ο πρώην πρόεδρος του "Ερυθρού Σταυρού" Ανδρέας Μαρτίνης θυμήθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και επίσημα στη Δικαιοσύνη κατονομάζει πολιτικά στελέχη πρώην Υπουργούς και νυν βουλευτές και ευθύνες γύρω από την μεγάλη οικονομική ζημία ,η οποία ουσιαστικά κατέστρεψε τον "Ερυθρό Σταυρό" και το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Την οριστική ταφόπλακα στο Ίδρυμα που έπρεπε σήμερα να έχει μέγιστη οικονομική δύναμη και να πρωτοστατεί έβαλε η είσοδος στο Ίδρυμα του Ανδρέα Βγενόπουλου μέσω δανεισμού, ο οποίος ουσιαστικά ήταν θηλιά στον "Ερυθρό Σταυρό" και δεν θα μπορούσε να μπει χωρίς πολιτικές πλάτες.

Το σκάνδαλο του Ερυθρού Σταυρού όμως άρχισε πριν πολλά χρόνια και ουσιαστικά ήταν το ροκάνισμα των ιερών περιουσιών που άφησαν στο ιδρυμα αυτό άνθρωποι που ήθελαν να βοηθηθούν απο τις μεγάλες αυτές περιουσίες φτωχοί και ανήμποροι.

Χαρακτηριστικά η εβραϊκής καταγωγής Κορίν Αελιόν σε επιστολή της έγραψε;

"Λένε για μας ότι συγκεντρώνουμε χρήματα και τα κρατούμε μεταξύ μας.Εγώ αφήνω όλη την περιουσία για να δημιουργηθεί ένα δωμάτιο στο νοσοκομείο του "Ερυθρού Σταυρού" για να νοσηλεύονται εκεί δωρεάν όσοι δεν έχουν οικονομική δυνατότητα και στο δωμάτιο αυτό να δοθεί το όνομά μου για να θυμούνται ότι άφησα γι’ αυτόν τον ιερό σκοπό όλη την περιουσία μου".

Το ίδιο έκαναν και πλείστοι άλλοι πλούσιοι.

Όμως, ενώ ο σκοπός των διαθηκών που είναι η τελευταία βούληση του διαθέτη είναι ακλόνητος η Διοίκηση Μαρτίνη κατάφερε και έσπασε σειρά τέτοιων διαθηκών, αρχής γενομένης από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 με τις κυβερνήσεις Α.Παπανδρέου και Κ.Σημίτη.

Το "σπάσιμο" των διαθηκών, δηλαδή η αλλαγή σκοπού και η διάθεση των χρημάτων σε αλλότρια χρήση και όχι σε εκείνη που όρισε η διαθήκη, έγινε με δικαστικές αποφάσεις.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης τώρα από τη φυλακή αποφάσισε να μιλήσει για τις ευθύνες και άλλων προσώπων σχετικά με την οικονομική καταστροφή του Ερυθρού Σταυρού.

Επειδή, αναμφισβήτητα, η αλλαγή σκοπού των διαθηκών και η διάθεσή τους σε άλλους σκοπούς μείωσε την περιουσία του Ερυθρού Σταυρού και άνοιξε κερκόπορτα για την ρευστοποίησή της και την ¨αξιοποίησή" της σε εμπορικές δραστηριότητες (Ερρίκος Ντυνάν κλπ) που οδήγησαν τον "Ερυθρό Σταυρό" στην αγκαλιά του Βγενόπουλου.

Επειδή μια από τις πρώτες δικαστικές αποφάσεις που άνοιξαν αυτή την κερκόπορτα φέρει και την υπογραφή του σημερινού συνταξιούχου δικαστικού και προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη.

Επειδή ο Δημήτρης Κυριτσάκης προεδρεύει μιας επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία κατά τη δική μας έρευνα και αξιολόγηση έχει ουσιαστικά πενιχρά αποτελέσματα που δεν ωφελούν το δημόσιο και πρέπει να διερευνηθεί μήπως «βολεύουν» καρτέλ.

Επειδή σε αυτή την Επιτροπή, όπως μας καταγγέλλουν, αλωνίζουν εδώ και χρόνια δικηγορικά γραφεία που σχετίζονταν με πολλούς τρόπους παλαιότερα με την Επιτροπή, όπως π.χ. το γραφείο του πρώην προέδρου της.

Επειδή κανείς δεν μπορεί να δεχθεί καταγγελίες που μιλούν για τα χειρότερα, αλλά πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος η ενδεχόμενη διαπλοκή των πρώην και των νυν, όπως η αντιμετώπιση των ΜΜΕ γι’ αυτή την παρουσία πρώην στην νυν επιτροπή ως συνηγόρων πολυεθνικών καρτέλ.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί :

1.Είναι θεμιτή από πλευράς Ανταγωνισμού η υπεράσπιση πολυεθνικών εταιρειών με συνηγόρους καθηγητές κρατικών πανεπιστημίων ή στενών συγγενών δικαστικών λειτουργών ή καθηγητές της Σχολής Δικαστών σε παράλληλα διπλά και τριπλά καθήκοντα καθηγητή κρατικού πανεπιστημίου, καθηγητή σχολής δικαστών και ελευθέρου δικηγόρου με παρουσία και σε σωρεία κρατικών επιτροπών;

2.Η δικαστική έρευνα για την καταστροφή του Ερυθρού Σταυρού θα περιλάβει και τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε η ιερή και ακλόνητη τελευταία βούληση των πλουσίων διαθετών με δικαστικές αποφάσεις ,οι οποίες βγήκαν σχεδόν αποκλειστικά για τον Ερυθρό Σταυρό και σταμάτησαν να εκδίδονται όταν ανώτατοι δικαστές "πήραν χαμπάρι" ότι θα έκαναν φτερά τεράστιες ιερές περιουσίες, απαραίτητες για την επιβίωση του Ερυθρού Σταυρού ,χωρίς βέβαια να προλάβουν την καταστροφή;

3.Θα αναζητήσετε ενδεχόμενη διαπλοκή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από την παρουσία πρώην στελεχών της (π.χ. προέδρου της) ως συνηγόρων εκείνων που υποτίθεται ότι κυνηγούσαν ως στελέχη της Επιτροπής;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος