Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:3455/14-2-2-17

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

 

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» για το μυστικό γεύμα του Γιάννη Στουρνάρα με την Ντόρα Μπακογιάννη στο δώμα της Τραπέζης της Ελλάδας, ‘’ο διοικητής της ΤτΕ αποφάσισε να συγκαλέσει και το «υπουργικό» του συμβούλιο΄΄ όπως , έγραψε πρωτοσέλιδα της η ίδια εφημερίδα αναφερόμενη στη συνάντηση του με τους τραπεζίτες των συστημικών τραπεζών και ΄΄με πρόσχημα τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν στο θέμα των «κόκκινων» δανείων΄΄ και το ρεπορτάζ εν συνεχεία αποκάλυπτε ότι “ η ατζέντα της συζήτησης αναμένεται να είναι αρκετά διευρυμένη… Δεν αποκλείεται, μάλιστα, στο τραπέζι να γίνει έστω και με μερικούς από τους συνδαιτυμόνες του κ. Στουρνάρα συζήτηση και για τα σενάρια που περιλαμβάνουν από εκλογές και δημοψήφισμα έως τη δημιουργία κυβέρνησης τεχνοκρατών, χωρίς να στηθούν κάλπες!

Η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» διαβεβαίωσε τους αναγνώστες ότι έχει αξιόπιστες πληροφορίες και ότι το σχέδιο για μια τέτοια κυβέρνηση, έχει τις ευλογίες των δανειστών και αποτελεί αντικείμενο πολλαπλών διεργασιών, οι οποίες έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα. Το ίδιο δημοσίευμα εξάλλου υπογράμμιζε ότι :

“Στο πλαίσιο αυτό εντασσόταν και η εφ’ όλης της ύλης συνάντηση που είχαν η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος φέρεται ως ένα από τα κατεξοχήν υποστηριζόμενα, στο παρασκήνιο, πρόσωπα για τη θέση του επικεφαλής ενός μεταβατικού σχήματος, στα πρότυπα της κυβέρνησης Παπαδήμου το 2011-2012.”

Τέλος υπενθύμιζε ότι :

“Ο κ. Στουρνάρας είχε την εμπιστοσύνη των δανειστών από την περίοδο που ήταν ακόμη πρόεδρος του ΙΟΒΕ, πριν από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου. Έκτοτε λειτουργούσε ως η «φωνή» τους, κάτι που επισφραγίστηκε με την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά το 2012, τη μεταπήδησή του το 2014 στην Τράπεζα της Ελλάδος και την πολιτική «νομιμοποίησή» του από τον ΣΥΡΙΖΑ.”

Το ανησυχητικό είναι πως ενώ όλα τα ανωτέρω εγράφησαν στις 06-02-2017 και ενώ το δημοσίευμα καταγγέλλει το σχεδιασμό ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Ελλάδος με ένα “πραξικόπημα τεχνοκρατών” που ετοιμάζουν “ξένες δυνάμεις” με ΄΄πρόθυμο ενεργούμενο το διοικητή της ΤτΕ΄΄ ουδεμία κυβερνητική αντίδραση υπήρξε. Για τούτο καλείστε να απαντήσετε στη Βουλή των Ελλήνων:

1. Έχουν βάση όλα τα ανωτέρω και εάν και τότε εσείς τι πράττετε προκειμένου να υπερασπίσετε την λαϊκή κυριαρχία και την λαϊκή ετυμηγορία, εάν όχι γιατί δεν υπήρξε επίσημη διάψευση;

2. Πως τοποθετείσθε σ’ αυτήν την προκλητική συμπεριφορά του αμειβόμενου από το κρατικό κουρβανά της δόλιας πατρίδος επί δεκαετίες με παχυλούς μισθούς και προνόμια του διοικητή της ΤτΕ Ι. Στουρνάρα, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει προκλητικά ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής «όποιον θέλει θα καλεί», ποια απάντηση δίνετε στον Ελληνικό λαό που ερωτά γιατί πρέπει να πληρώνει τον λογαριασμό των γευμάτων και των Δημοσίων Σχέσεων εκείνων που τον οδήγησαν εδώ;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος