Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:3830/310 /1-3-2017

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

 

Τροπολογία για τη ρύθμιση της αμοιβής των μελών του ΕΣΡ προωθήθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα, προκειμένου να πάρει τέλος η «λευκή απεργία» της ανεξάρτητης αρχής, που κρατάει πίσω τη διαδικασία για τις άδειες, αλλά και το έργο της αρχής συνολικά. Με τον τρόπο αυτόν, δίνεται απάντηση και σε ψιθύρους που ακούγονται το τελευταίο διάστημα, ότι δήθεν η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο ΕΣΡ για να μην προχωρήσει την αδειοδοτική διαδικασία για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις «ευρωπαϊκές πολιτικές κομμάτων και ιδρυμάτων», ρυθμίζεται η αμοιβή των συνταξιούχων μελών των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων αρχών, προκειμένου να αρθούν τα αντικίνητρα για τη στελέχωσή τους. Η τροπολογία τροποποιεί το αρ. 13 του Ν. 2703/1999 ως εξής:

«Στους συνταξιούχους που υπηρετούν σε θέσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με οποιαδήποτε σχέση, καθώς και σε θέσεις προέδρου, αντιπροέδρου και μελών των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων αρχών και της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, δύναται να καταβάλλεται ειδική κατ' αποκοπήν μηνιαία αποζημίωση λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων των θέσεων αυτών, για την κάλυψη πραγματικών δαπανών στις οποίες υποβάλλονται κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους».

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα ορίζεται το ύψος της αποζημίωσης.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω , ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1ον Με βάση την τροπολογία, οι συνταξιούχοι αυτών των φορέων θα απολαμβάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης;

2ον Για όλους τους άλλους συνταξιούχους που θέλουν να προσφέρουν και ως εργαζόμενοι, βάζουμε εμπόδια και δυσβάσταχτες έως και αποτρεπτικές κρατήσεις και γι’ αυτούς δίνουμε bonus;

3ον Ποια έξοδα έχουν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη του ΕΣΡ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους;

- Να κατατεθεί αναλυτικός πίνακας με τα έξοδα.

 

4ον Τελικά πόσα θα πληρώνει ο λαός για κάθε Ανεξάρτητον της Αρχής του ΕΣΡ;

5ον Κύριε Υπουργέ της Ενημέρωσης αληθεύει η πληροφορία που δημοσίευσε η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στην σελίδα 4 στη στήλη του «Μικροπολιτικού» ότι «Το ζήτημα είχε τεθεί έγκαιρα στην κυβέρνηση και μάλιστα τα μέλη του ΕΣΡ την περασμένη Δευτέρα έκαναν ¨λευκή απεργία¨ και δεν πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της ημέρας. Εν τέλει ο κίνδυνος απορρύθμισης που προκαλεί η εφαρμογή του άρθρου 2ο του Νόμου 4387/2016 (προβλέπει αναστολή κύριας και επικουρικής σύνταξης σε συνταξιούχους που απασχολούνται στη γενική κυβέρνηση και στις ανεξάρτητες Αρχές) αποφεύχθηκε με τροπολογία σε τρέχον νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Με την –ευνοϊκή, μια φορά, τη λες- ρύθμιση όλοι εκείνοι οι συνταξιούχοι που επηρεάζονται από την επίμαχη διάταξη του νόμου θα εξαιρούνται. Διαφορετικά λέγεται ότι οι παραιτήσεις θα έπεφταν βροχηδόν».

6ον Αληθεύει ότι υπάρχουν σ’ όλα τα Υπουργεία παρόμοια αιτήματα προνομιούχων διορισμένων σε υψηλά-καίρια πόστα συνταξιούχων, οι οποίοι ζητούν την ίδια μεταχείριση με το ΕΣΡ;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος