Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:4018/08.03.17

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

Τα πανεπιστήμια ΕΙΝΑΙ χώροι στους οποίους αναπτύσσονται ελεύθερα η ακαδημαϊκή διδασκαλία, η έρευνα, η έκφραση και η διακίνηση ιδεών, είναι χώροι όπου νέες και νέοι σπουδαστές λαμβάνουν γνώσεις και πνευματικά εφόδια με στόχο τη διαμόρφωσή τους σε επιστήμονες με μόρφωση και ηθική προσωπικότητα. Τα πανεπιστήμια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ χώροι διδασκαλίας βίας και τρόπων καταστροφής της δημόσιας περιουσίας, δεν είναι χώροι φιλοξενίας και νομικής κάλυψης τραμπούκων, κακοποιών, εμπόρων ναρκωτικών και λαθρεμπόρων.

ΠΑΡΟΤΙ αυτά είναι αυτονόητα για κάθε πολίτη με σώας τα φρένας στον σύγχρονο κόσμο μας, δεν είναι, δυστυχώς, σήμερα καθόλου περιττό να επισημαίνονται στην Ελλάδα.

Είναι, αντιθέτως, επιβεβλημένο να τεθούν επί τάπητος. Ώστε να καταστεί δυνατόν κάποια στιγμή στην Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία να επιστρέψει στην κοινωνία της χώρας μας ακέραια στη μεγάλη αποστολή τους, με αποκαταστημένη την τιμή τους, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Διότι σήμερα, εξαιτίας της παρατεινόμενης χοντροκομμένης φαρσοκωμωδίας του «πανεπιστημιακού ασύλου» τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι αυτό που πρέπει να είναι.

ΕΔΩ και πολλά χρόνια καμία απολύτως κρατική εξουσία δεν εμποδίζει την επιστημονική έρευνα, την ελεύθερη ακαδημα¬ϊκή διδασκαλία την έκφραση και τη διακίνηση ιδεών στα ελληνικά πανεπιστήμια. Παρ’ όλα αυτά, συμβαίνει κατά διε¬θνή πρωτοτυπία να ισχύει στη Ελλάδα, με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων και των πολιτικών κομμάτων, κάτι το φρικτό: Να καλύπτονται από «πανεπιστημιακό άσυλο», ακό¬μα και να κατοικούν (!) μέσα σε πανεπιστημιακά κτίρια, ποικίλων κατηγοριών ομάδες αντικοινωνικών στοιχείων, δήθεν «αναρχικών» και «αντεξουσιαστών», ακόμα και κοινών κακοποιών. Τα άτομα αυτά, με την ανοχή ή και τη συνεργα¬σία τους με ακραία στοιχεία κάποιων κομματικών Νεολαιών, τρομοκρατούν ή και δέρνουν καθηγητές -όπως και προ ολίγων ημερών συνέβη αυτό στο Πάντειο, καταστρέφουν γραφεία και τεχνικό εξοπλισμό και, επιπλέον, εξορμούν από πανεπι¬στημιακούς χώρους για να στήσουν μάχες» με την Αστυνομία, για να προκαλέσουν φθορές σε δρόμους, καταστήματα και αυτοκίνητα, φτάνοντας έως και σε πυρπολήσεις λεωφορείων της γραμμής τελευταίως! Κι όταν αυτές οι εξορμήσεις τους λήξουν, οι ταραχοποιοί επιστρέφουν ανεμπόδιστα στην α¬σφάλεια των χώρων του «πανεπιστημιακού ασύλου»!

ΓΝΩΣΤΑ αυτά, αλλά κ. Υπουργέ μεγάλο ερώτημα είναι:

1ον Για πόσον καιρό ακόμα θα παραμένει η Κυβέρνηση της χώρας να δώσει ένα τέλος σε αυτή την αθλιότητα;

2ον Για πόσον καιρό θα διατηρείται με παιδαριώδη, ασυνάρτητα ή και δόλια επιχειρήματα, ως «δημοκρατική κατάκτηση», αυτό το αίσχος, που φέρνει απελπισία σε δάσκαλους και σπουδαστές και, επιπλέον, διασύρει την πανεπιστημιακή κοινότητα της Ελλάδας σε Ευρώπη και ΗΠΑ, όπου αυτό το «άσυλο» θεωρείται απλώς αδιανόητο;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλο

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος