Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:5234/26.04.17

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Στις 28 Μαρτίου 2017 ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε στο Σώμα την αποστολή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης προς την Βουλή δικογραφίας που αφορούσε τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση, γνωστή πλέον, του «Παναθηναϊκάκια».

Έχει μεσολαβήσει διάστημα ενός μηνός και έως σήμερα δεν ενημερωθήκαμε για τις αυτονόητες ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν αναφορικά με μια δικογραφία με τόσο σοβαρό περιεχόμενο.

Συνοπτικά να αναφέρω ότι η εν λόγω δικογραφία, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως σήμερα, αναγνωρίζει ότι στο περίφημο ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο τον Δεκέμβριο του 2014, υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι η φωνή που ακούγεται είναι η φωνή του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Είναι η φωνή που ακούγεται να δίνει «εντολή»-οδηγία προς ένα πρόσωπο ώστε να μεταφέρει στον «ψηλό τον Παναθηναϊκάκια» το μήνυμα να έχει συγκριμένη συμπεριφορά προς τους «επόμενους τρεις που θα πάνε».

Με βάση την δικογραφία που έχει φτάσει στην Βουλή ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά αγνώστων για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών. Με βάση αυτό, προκύπτει ως πιθανό συμπέρασμα ότι αναγνώρισε η Εισαγγελία ότι είναι γνήσια η φωνή του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά στο ηχητικό και ταυτόχρονα ότι κάποιος παρακολουθούσε παρανόμως το τηλέφωνο του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

με τα ανωτέρω ως δεδομένα, πραγματικά απορούμε πώς έως σήμερα δεν έχει προχωρήσει με τάχιστους ρυθμούς η απαραίτητη δράση της Κυβέρνησης ώστε να εξεταστεί σε βάθος η υπόθεση. Είμαστε όλοι γνώστες σωρείας υποθέσεων του παρελθόντος όπου οι δικογραφίες κατά πολιτικών προσώπων «ξεχνιόντουσαν» στα συρτάρια και ουδέποτε εξεταζόντουσαν. Καταστάσεις που αύξησαν σημαντικά την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και που οδήγησαν σημαντικό μέρος του Ελληνικού λαού να πιστεύει ότι «όλοι ίδιοι είναι» και ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ανατριχιάζω στην σκέψη ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση ενδεχομένως να έχουν συμβεί τα ακόλουθα:

1. Συγκεκριμένοι άνθρωποι, κακόβουλοι, παρακολουθούσαν το τηλέφωνο (τουλάχιστον) του Πρωθυπουργού της χώρας, εφόσον και εάν πράγματι επρόκειτο για την φωνή του, γνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό όλα τα μυστικά που επικοινωνεί ο Πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του. Μια γνώση που μπορεί να καταστήσει τον ανώτατο άρχοντα της πολιτικής ηγεσίας έρμαιο εκβιασμού από κακόβουλους τρίτους. Και μάλιστα εντός της περιόδου των Μνημονίων όπου εξαιρετικά δυσμενείς καταστάσεις επιβλήθηκαν με διαφόρους τρόπους στον Ελληνικό λαό.

2. Ο πρώην Πρωθυπουργός, θα μπορούσε να προκύψει, ότι έδωσε εντολή σε δικαστικούς λειτουργούς να έχουν συγκεκριμένη συμπεριφορά σε υπόδικους, παρεμβαίνοντας εξωθεσμικά και παρανόμως στην λειτουργία της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Θυμίζω ότι από τα έως τώρα γεγονότα, όπως «αποκρυπτογραφούνται» από την δικογραφία που ήρθε στην Βουλή και από άλλα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί, πιθανώς η φωνή που ακούγεται είναι του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά ο οποίος συνομιλεί με τον Εισαγγελέα Γεράκη (όπως ενόρκως δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο εκδότης των Παραπολιτικών κ. Κουρτάκης). Συγκεκριμένα ο κ. Κουρτάκης, κατά την συνεδρίαση της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 ανέφερε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα (απόσπασμα από τα Πρακτικά της Βουλής):

«ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ (Μάρτυς): Το γνωρίζω, όπως γνωρίζω πολύ καλά την πολύ στενή σχέση του πρώην Πρωθυπουργού με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, και «ψηλό παναθηναϊκάκια».

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Αναφέρετε, παρακαλώ, ό,τι πληροφορίες έχετε για το θέμα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ (Μάρτυς): Στην απέναντι άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρισκόταν ο στενός φίλος και κουμπάρος του κ.Ντογιάκου , ο κ.Γεράνης.

Και λίγο πιο κάτω διαβάζουμε μεταξύ άλλων στα πρακτικά :

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Θα πάω σε ένα άλλο ζήτημα, το οποίο θεωρώ μείζον. Θα πάω σε ένα απομαγνητοφωνημένο κείμενο από δική σας εκπομπή στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM, στις 3 Φεβρουαρίου αυτού του έτους.

Λοιπόν, αναφέρει ο μάρτυρας στην εκπομπή του: «Τώρα δεν είμαστε σοβαροί. Ζητάει ο Πρωθυπουργός από δικαστή να προφυλακίσει άνθρωπο. Αν μιλάμε για παραδικαστικό, το παραδικαστικό έλαβε σάρκα και οστά επί της προηγούμενης κυβερνήσεως». Αναφέρεστε προφανώς -επιβεβαιώστε παρακαλώ- σε ηχητικό απόσπασμα που κατέθεσα στη Βουλή, που αφορούσε την εντολή του πρώην Πρωθυπουργού για τις προφυλακίσεις Βουλευτών. Σε αυτό δεν αναφέρεστε;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ (Μάρτυς): Ακριβώς.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Και λέτε ότι το παραδικαστικό έλαβε σάρκα και οστά.

Και πάω εδώ, για να δω τι λέει ο μάρτυρας, για να μας το εξηγήσει, να το κάνει σαφές αυτό που λέει. Κουρτάκης: «Δέχομαι ως αληθές ότι μου τηλεφώνησε ο πρώην Πρωθυπουργός και μου ζήτησε να κατεβάσω την ανάρτηση με το ηχητικό από το site ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Τι εννοείτε; Σας πήρε εσάς τηλέφωνο ο πρώην Πρωθυπουργός και σας είπε «σβήστε την ανάρτηση από το site»;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ (Μάρτυς): Είχε ανατεθεί στο site ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.gr ένα ηχητικό, το οποίο έχετε προσκομίσει...

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Στη Βουλή, ναι. Είχε κατατεθεί, είναι επίσημα στα Πρακτικά της Βουλής.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ (Μάρτυς): Επικοινώνησε μαζί μου ο κ. Σαμαράς, τότε Πρωθυπουργός, και μου είπε να κατέβει από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς πήρε εσάς τηλέφωνο τον δημοσιογράφο; Ο Πρωθυπουργός της χώρας πήρε τον δημοσιογράφο τηλέφωνο;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ (Μάρτυς): Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ναι.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Και σας ζήτησε να σβήσετε την ανάρτηση;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ (Μάρτυς): Μάλιστα.

3. Δικαστικοί λειτουργοί, όπως εκ των ανωτέρω συνάγεται, λειτουργούν με όρους Παραδικαστικού Κυκλώματος και επηρεάζεται η κρίση τους από τρίτους, εξωθεσμικούς παράγοντες της Δικαιοσύνης.

Επειδή, η Ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης αποτελεί θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας.

Επειδή, το ενδεχόμενο να παρακολουθείτο το τηλέφωνο του Πρωθυπουργού της χώρας, είτε από «φίλους», είτε από εχθρούς, είναι ένα γεγονός πρώτιστης σημασίας για την λειτουργία του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος.

Επειδή, το ενδεχόμενο ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας να παρεμβαίνει απροκάλυπτα στην λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι γεγονός απαράδεκτο και καταδικαστέο από το σύνολο της Κοινωνίας.

Επειδή ,το ενδεχόμενο να διασύρεται αδίκως ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας με μια δικογραφία που τελικά μπορεί να μην τον αφορά, αν η φωνή στο ηχητικό δεν είναι δική του αλλά προϊόν συρραφής/μίμησης.

Ερωτάστε κ. Πρωθυπουργέ και κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης :

1. Πότε σκοπεύει η Κυβέρνηση να προχωρήσει τις διαδικασίες εξέτασης της επίμαχης Δικογραφίας που έχει φτάσει στην Βουλή και αφορά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά;

2. Τι ενέργειες έχουν γίνει ώστε να διαπιστωθεί εάν πραγματικά το τηλέφωνο του πρώην Πρωθυπουργού παρακολουθείτο, για ποιο διάστημα έγινε η παρακολούθηση, με ποιον τρόπο, σε ποιο τηλέφωνο (σταθερό στο Μαξίμου, κινητό τηλέφωνο);

3. Πώς συνδέεται η υπόθεση ενδεχόμενης παρακολούθησης του τηλεφώνου του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος