Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:5467/8.5.2017

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

 

Την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας εξαιτίας της κάθε λογής εγκληματικότητας, περιέγραψε ανάγλυφα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των κομμάτων αλλά και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη και ανώτατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κ. Καμίνης στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στο τεράστιο, όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα δημόσιας χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών, προσθέτοντας ότι η «μικρή» εγκληματικότητα (διαρρήξεις, επαιτεία, κλοπές) έχει επιστρέψει στην πόλη. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η περίμετρος του Πεδίου του Άρεως τελεί κάθε βράδυ υπό καθεστώς κατοχής κάθε λογής εγκληματικών στοιχείων και μελών εγκληματικών οργανώσεων που προωθούν την πορνεία όχι μόνο γυναικών κάθε εθνικότητας αλλά και 12χρονων και 13χρονων παιδιών, ενώ η διακίνηση ναρκωτικών είναι το… μικρότερο κακό.

«Η εγκληματικότητα με το εμπόριο της λευκής σαρκός κάθε ηλικίας έχει πλέον μεταφερθεί και στην Πατησίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων. Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στο πρόβλημα των αστέγων αποκαλύπτοντας ότι το 60% και πλέον όσων ανθρώπων διαβιούν στους δρόμους είναι, είτε χρήστες ναρκωτικών ουσιών είτε άτομα με σοβαρά ψυχικά νοσήματα που έχουν φύγει από ψυχιατρικές δομές οι οποίες λόγω της κρίσης έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους.

Αναφερόμενος στο παραεμπόριο, τόνισε ότι αυτό έχει ανακάμψει σε σημεία όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ δηλαδή), όπου χρησιμοποιείται το πανεπιστημιακό άσυλο που παρέχει καταφύγιο σε όσους δραστηριοποιούνται. Δεν παρέλειψε όμως να προσθέσει ότι το πανεπιστημιακό άσυλο αποτελεί πεδίο δραστηριοποίησης πλήθους εγκληματιών είτε στην πορνεία είτε στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο φαινόμενο των καταλήψεων: «Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν υπό κατάληψη από διάφορες ομάδες τουλάχιστον 20 κτίρια στα οποία φιλοξενούνται πρόσφυγες με συνθήκες υγιεινής ανύπαρκτες που δημιουργούν σοβαρότατο ζήτημα δημόσιας υγείας».

Για το θέμα των Εξαρχείων χαρακτήρισε την κατάσταση ως «προϊόν» όσμωσης της πολιτικής ανυπακοής, τονίζοντας βέβαια ότι η είσοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή είναι πολύ δύσκολη. «Έχει φουσκώσει το πράγμα και έχει κατακλύσει την πόλη. Η πραγματικότητα είναι ζοφερή», επεσήμανε ο κ. Καμίνης καταλήγοντας απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των κομμάτων: «Θέλω να θέσω όλα αυτά υπόψη των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ζητώ να με καλέσετε να μιλήσω ενώπιον των βουλευτών. Η ασφάλεια όλων των πολιτών είναι συνταγματικό δικαίωμα. Η ελευθερία όλων μας δεν απειλείται από το κράτος αλλά από ιδιώτες».

Και ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων προσπάθησε να περιγράψει την αλγεινή κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ελλάδας, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κατερίνα Κνήτου έκανε αναφορά στην κυβερνητική προσπάθεια αλλαγών με τον νέο «Καλλικράτη», ενώ χαρακτήρισε την Αθήνα ως μία από τρεις ασφαλέστερες πόλεις της Ευρώπης!

Μάλιστα, έφθασε στο σημείο να επιρρίψει ευθύνες μόνο στον δήμο για την όποια αρνητική εικόνα υπάρχει, ενώ κατηγόρησε τον κ. Καμίνη ότι με αυτά που λέει για τους αστέγους «περιθωριοποιεί μια κατηγορία ανθρώπων»! Ούτε όμως βρήκε κάτι κακό να συμβαίνει στο πεδίο του Άρεως, υποστηρίζοντας ότι η Περιφέρεια έχει κάνει σημαντικά έργα εκεί. Για τα Εξάρχεια, η κα Κνήτου υποστήριξε ότι η περιοχή αστυνομοκρατείται! «Δεν είναι τόσο ζοφερή όσο παρουσιάζεται η κατάσταση», κατέληξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή η περίμετρος του Πεδίου του Άρεως τελεί κάθε βράδυ υπό καθεστώς κατοχής κάθε λογής εγκληματικών οργανώσεων που προωθούν την πορνεία όχι μόνο γυναικών κάθε εθνικότητας αλλά και 12χρονων και 13χρονων παιδιών.

Επειδή, από την παρούσα δύναμη των 27.500 αστυνομικών το 1/4ο βρίσκεται στα γραφεία( επιτελεία όλων των επιπέδων ) ήτοι μείον 6.875 , υπόλοιπο 20.500 άτομα περίπου .. έξω , δίπλα στον πολίτη . Και το σοκ συνεχίζεται : 3.500 τουλάχιστον βρίσκονται να φυλάνε επίσημους ( από δημοσιογράφους έως δικαστικούς , επιχειρηματίες , βουλευτές υπουργούς κτλ ) , 700 περίπου άτομα τουλάχιστον , βρίσκονται κάθε μέρα σε αναρρωτική άδεια ή ελεύθερο υπηρεσίας , 400 άτομα περίπου «είναι εκτός » ( ΕΥΠ , εξωτερικό – πρεσβείες , αστυνομικοί σύνδεσμοι , χρόνια προσκολλημένοι σε πολιτικά πρόσωπα , συνδικαλιστικές αποστολές κ.α ) , υπόλοιπο παρούσας και διαθέσιμης για αστυνόμευση δύναμης , 15.900 άτομα . Τα 15.900 αυτά άτομα εκτελούν υπηρεσία σε τρεις 8αωρες βάρδιες ( 8αωρο και σχολάνε βάσει νόμου ) , άρα , 5.300 περίπου άτομα σε κάθε βάρδια αστυνομεύουν όλοι την Ελλάδα

Επειδή, από την πλευρά του, τέλος, ο γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης προσπάθησε να δικαιολογήσει την κατάσταση, επικαλούμενος την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ., προσθέτοντας ότι τα προβλήματα αυτά τα αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία εδώ και 20 χρόνια. Υποστήριξε δε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2015 παρουσιάζεται εικόνα βελτίωσης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Αθήνα ως έναν από τους ασφαλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς της Ευρώπης!

Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται να απαντήσουν στα κάτωθι ο αρμόδιοι υπουργοί:

 Ποιες είναι οι ενέργειες που προτίθεστε να αναλάβετε και σε ποιον χρονικό ορίζοντα, προκειμένου να περιοριστεί το κύμα ειδεχθούς εγκληματικότητας που πλήττει την περιοχή του Πεδίου του Άρεως;

 Με ποιους φορείς και με ποια κριτήρια θα καταστρωθεί σχέδιο δράσης για την εξομάλυνση των συνθηκών διαβίωσης για τους κατοίκους των περιοχών του κέντρου της Αττικής που πλήττονται ιδιαιτέρως από τις αντικοινωνικές ενέργειες των εγκληματικών κυκλωμάτων ;

 Αντιλαμβάνεσθε ότι το πλήθος των αλλαγών, που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση στους ποινικούς νόμους της χώρας έχουν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, οι εγκληματικές οργανώσεις να εκμεταλλεύονται ανηλίκους για τη διάπραξη των εγκλημάτων τους και ότι η κατάργηση της φυλάκισης των ανηλίκων έχει φέρει τα παιδιά στην πρώτη γραμμή της εγκληματικότητας;

 Αποτελεί επιλογή της Κυβέρνησης η ελεύθερη δράση των εγκληματικών οργανώσεων που προωθούν την πορνεία ακόμα και ανηλίκων παιδιών καθώς και τα ναρκωτικά ή πιστεύετε στην τήρηση των νόμων και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος;

 Αληθεύει ότι η Ελλάδα αστυνομεύεται στο εσωτερικό της κάθε στιγμή από 5.300 άτομα περίπου, σε κάθε βάρδια, τα οποία καλούνται να καλύψουν και τις ανάγκες που δημιούργησαν οι τουλάχιστον 6000 κενές οργανικές θέσεις που δημιουργήθηκαν λόγο μνημονίου;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος