Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:5551/10/05/17

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

 

Αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους των Οικολογικών Οργανώσεων της Αιγιάλειας, μετά το περιστατικό υπαρεαλίευσης που κατεγράφη στον Κορινθιακό Κόλπο, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, για την παντελή έλλειψη μέτρων από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

Γρι -γρι ημέρας, για άλλους ακόμα και 10 στον αριθμό, έδρασαν ανενόχλητα, ψαρεύοντας ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 16 τόνους ψαριού, το λεγόμενο «καρούνι ή ντάσκα» που πωλείται ως παλαμίδα και θεωρείται β’ κατηγορίας τονοειδές.

Κάτω από τη μύτη των αρχών, που τώρα πια διερευνούν τι ακριβώς συνέβη, κάποιοι οι οποίοι κατατάσσονται στη λεγόμενη «πειρατική αλιεία», εντόπισαν τα ψάρια και εκμεταλλευόμενοι το ότι ο Κορινθιακός είναι κλειστό θαλάσσιο κανάλι, τα έπιασαν σε σημείο κοντά στο Γαλαξίδι, απ’ όπου φορτώθηκαν εν κρυπτώ για να μεταφερθούν πιθανά σε κάποια εργοστασιακή μονάδα, ή στο εξωτερικό, όπως στην Ιταλία. Ιδιοκτήτης ταβέρνας καταμαρτύρησε ότι τα πωλούσαν 2 ευρώ το κιλό αντί για 8-9 που είναι η αξία τους και πως ύστερα, ένα φορτηγό τα πήρε για να πουληθούν σε ιχθυόσκαλα.

Ο οικολόγος και μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού κ. Κώστας Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε την περίπτωση πολύ σοβαρή, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να γίνεται στην Αιγιάλεια, στην Κορινθία, στην Ιτέα κ.ά, χωρίς κανείς να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της θαλάσσιας καταστροφής.

«Πρόκειται για μέλη κυκλώματος, που χρησιμοποιώντας σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, ακόμα και δορυφόρο, εντοπίζουν τα ψάρια εγκλωβισμένα στον Κορινθιακό και χτυπάνε αλύπητα», λέει, για να ζητήσει δημόσια την παρέμβαση της δικαιοσύνης, ώστε να δοθεί το στίγμα των πειρατών από το υπουργείο ναυτιλίας, αλλά και τη ρητή απαγόρευση αλιείας με βιντζότρατα μηχανότρατα και συρόμενα αλιευτικά, για την καταπολέμηση της υπεραλίευσης.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάσθε:

1. Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης σε πιο στάδιο βρίσκεται η Εισαγγελική έρευνα;

2. Η Δικαιοσύνη ζήτησε πληροφορίες και εξηγήσεις από τους Λιμενικούς που, όπως καταγγέλλεται, κλείνουν τα μάτια στη λεγόμενη πειρατική αλιεία καθώς επίσης ο Αιτωλοκαρνάνας Υπουργός Ναυτιλίας διέταξε ΕΔΕ για να αποκλεισθεί η συμμετοχή λιμενικών και άλλων αρμοδίων υπαλλήλων στην εγκληματική οργάνωση που προκαλεί τόσο μεγάλη θαλάσσια καταστροφή και τέτοιας έκτασης φοροδιαφυγή;

3. Ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τις αρμόδιες ΔΟΥ και το ΣΔΟΕ να ασχοληθούν με τους λαθρέμπορους πειρατές;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος