Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:5556/533/10/05/17

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

 

Στην πιο πρόσφατη σχετική εμφάνισή του, σε συνέδριο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ο Γ. Στουρνάρας, ως διοικητής πλέον της Τράπεζας της Ελλάδος, εξέφρασε την ανησυχία του για την πτώση της φαρμακευτικής δαπάνης και των δαπανών υγείας. Για τον ανύποπτο ακροατή είναι μάλλον έκπληξη ο οπαδός των περικοπών και της λιτότητας Στουρνάρας να ανησυχεί που η φαρμακευτική δαπάνη έπεσε ραγδαία το 2011. Φυσικά κανένας από τους φαρμακοβιομήχανους δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει μαζί του, αλλά πολλοί επιστήμονες στο περιθώριο του συνεδρίου χαρακτήρισαν την τοποθέτησή του απρόσκεπτη έκθεση, ψιθυρίζοντας ότι «δεν μπορεί ο γενικός κόφτης Στουρνάρας να κόπτεται μόνο για τη δαπάνη του φαρμάκου, αλλά όχι για το μεροκάματο ή τη σύνταξη των Ελλήνων, χωρίς μάλιστα να βάζει κριτήρια εξορθολογισμού της δαπάνης. Είναι σαν να δίνει την ευλογία του και να ανοίγει τον δρόμο για δουλειές της συζύγου του με φαρμακευτικές εταιρείες».

Επειδή πρέπει να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τις παρουσίες του επί δεκαετίες διορισμένου σε κρατικές θέσεις με παχυλούς μισθούς Γιάννη Στουρνάρα, παρατίθενται αυτές όπως τις κατέγραψε η δημοσιογραφική έρευνα:

«17 Φεβρουαρίου 2010

Είναι προεδρεύων ομιλητής σε στρογγυλό τραπέζι στο 7ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Marketing που αφορούσε τις «Μακροοικονομικές τάσεις στον χώρο του φαρμάκου τα επόμενα χρόνια». Ήταν ομιλητής και σε άλλες δύο συζητήσεις, μη φαρμακευτικού περιεχομένου, του Forum που -όπως δήλωσε στο Documento ο Γιάννης Κυριόπουλος- ανήκει στη Mindwork Business Solutions. Στις 23 Ιουνίου 2010 ήταν ομιλητής στη 2η συνάντηση του Forum, που διεξήχθη στο Ναύπλιο, όπως και στην 5η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Ξυλόκαστρο σης 2-4 Αυγούστου 2012.

20 Νοεμβρίου 2010

Είναι ομιλητής στην 3η συνάντηση του Forum για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς, με θέμα: «Μετά τον τελευταίο νόμο: Ανοιχτά ζητήματα στην κοινωνική ασφάλιση».

15-18 Δεκεμβρίου 2010

Ήταν μέλος της επιστημονικής επιτροπής του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΕΣΔΥ, που έγινε στο Χίλτον και αφορούσε «Πολιτικές ελέγχου και αξιολόγησης στον υγειονομικό τομέα».

1η Φεβρουαρίου 2011

Είναι πρόεδρος του στρογγυλού τραπεζιού «Φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα, οικονομικές παράμετροι και προβλήματα στην πράξη», σε συνέδριο που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

14-17 Δεκεμβρίου 2011

Ήταν μέλος της επιστημονικής επιτροπής του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΣΔΥ, που έλαβε χώρα στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, με θέμα: «Η υγεία και οι υπηρεσίες υγείας μετά το μνημόνιο». Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία C&C International -στην οποία τότε εργαζόταν ως Business Development &i Communications director η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, κ. Νικολοπούλου- του ζεύγους Γριβέα - Βάτσικα, για το οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές σχετικά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ.

15 Δεκεμβρίου 2012

Συμμετέχει σε στρογγυλό τραπέζι του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΣΔΥ, που αφορούσε την «Οικονομία και υγεία σε κρίση: Αδιέξοδα και υπερβάσεις». Συντονιστές του τραπεζιού είναι ο Γιάννης Κυριόπουλος -τότε κοσμήτορας της ΕΣΔΥ- και η γνωστή δημοσιογράφος Ελλη Στάη.

15 Φεβρουαρίου 2017

Ο κ Στουρνάρας ήταν ομιλητής σε εκδήλωση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) με θέμα: «Μακροοικονομικές εξελίξεις και η συμβολή των επενδύσεων της έρευνας και της καινοτομίας του φαρμακευτικού κλάδου στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο».

23 Φεβρουαρίου 2017

Σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη ενίσχυσης της ιδιωτικής ασφάλισης «που μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τον δημόσιο πυλώνα ασφάλισης».

30 Μαρτίου 2017

Απηύθυνε χαιρετισμό στο Forum Economist First Insurance που έλαβε χώρα στο Athenaeum Intercontinental, με θέμα:

«Η μεταμόρφωση της Ελλάδος και ο ρόλος του τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης: θεματοφύλακες του μέλλοντος;». Στην ομιλία του ο διοικητής της ΤτΕ έκρινε «σχετικά γενναιόδωρες» τις συνταξιοδοτικές παροχές στην Ελλάδα».

Αυτά εγράφησαν στις 9-04-2017 από τους δημοσιογράφους Κώστα βαξεβάνη και Βασίλη Ανδριανόπουλο στην εφημερίδα Documento που δημιουργούν τα εξής εύλογα ερωτήματα:

1. Έχετε ενημερώσει τον διοικητή κ. Ντράγκι και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Κ.Τ. για το μεγάλο «έρωτα» του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για το φάρμακο και την παρουσία του στα συνέδρια των φαρμακευτικών εταιριών που διοργάνωνε η σύζυγός του Λίνα;

2. Είναι βάσιμη η σκληρή κρίση για τον Γ. Στουρνάρα που έγινε- όπως γράφουν οι ρεπόρτερ της εφημερίδας Documento- από πολλούς επιστήμονες στο περιθώριο του συνεδρίου, που χαρακτήρισαν την τοποθέτησή του απρόσκεπτη έκθεση, ψιθυρίζοντας ότι «δεν μπορεί ο γενικός κόφτης Στουρνάρας να κόπτεται μόνο για τη δαπάνη του φαρμάκου, αλλά όχι για το μεροκάματο ή τη σύνταξη των Ελλήνων, χωρίς μάλιστα να βάζει κριτήρια εξορθολογισμού της δαπάνης. Είναι σαν αν δίνει την ευλογία του και να ανοίγει τον δρόμο για δουλειές της συζύγου του με φαμρακευτικές εταιρείες»; Μάλιστα προχώρησαν ακόμα και σε διερεύνηση οι οικονομικοί εισαγγελείς και η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς; Είναι σαν να δίνει την ευλογίατου και να ανοίγει τον δρόμο για δουλειές της συζύγου του με φαρμακευτικές εταιρείες;

3. Ο Γ. Στουρνάρας συμμετέχει σε συνέδρια και φόρουμ για το φάρμακο επειδή έχει τέτοια ειδίκευση;

4. Αληθεύει ότι σε κάποιες μάλιστα από τις διοργανώσεις η Λ. Νικολοπούλου φαίνεται να έχει προχωρήσει σε χρήση του brand nameeHealth, το οποίο ήταν σήμα του ελληνικού κράτους και συγκεκριμένα του υπουργείου Υγείας και πως διάφορα πρόσωπα τα οποία έχουν επιστημονικούς τίτλους αλλά αποδεδειγμένα αποτέλεσαν εκλεκτούς της Novartis, συμμετέχουν στις διοργανώσεις της κυρία Στουρνάρα που χρηματοδοτούν αφειδώς οι φαρμακευτικές;

5. Μέσω της εταιρείας της η κυρία Στουρνάρα είχε αναλάβει για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου, ο οποίος δεν είναι λοιμώδες νόσημα, ώστε να εκπονείται τέτοιο έργο από το ΚΕΕΛΠΝΟ;

6. Ελέγχεται δηλαδή αν η σύμβαση 1,5 εκατ. ευρώ με το ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε μόνο και μόνο για να εισπράξει η κυρία Στουρνάρα;

7. Μήπως υπήρξε αποτέλεσμα στην έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων; Να κατατεθεί το πόρισμα.

8. Μήπως υπήρξε αποτέλεσμα στην έρευνα της εισαγγελέας κατά της διαφθοράς; Να κατατεθεί το πόρισμα.

9. Μήπως υπήρξε αποτέλεσμα στην έρευνα του πορίσματος του ΚΕΦΟΜΕΠ; Να κατατεθεί το πόρισμα.

10. Μήπως υπήρξε αποτέλεσμα στην έρευνα του πορίσματος των οικονομικών επιθεωρητών; Να κατατεθεί το πόρισμα.

11. Μήπως υπήρξε αποτέλεσμα στην έρευνα του πορίσματος των επιθεωρητών Υγείας; Να κατατεθεί το πόρισμα.

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος