Loading...
 Start Page

Α.Π. 1739/04-12-17

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα. Η απόφαση των εισαγγελέων να ελέγξουν εξονυχιστικά όλα τα δάνεια για να διαπιστώσουν ποια από αυτά δόθηκαν χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις, οδηγεί στο φυσικό τους δικαστή εκατοντάδες κορυφαία τραπεζικά στελέχη, χρυσοπληρωμένα πρόσωπα που είχαν την Διοίκηση των συστημικών τραπεζώνεπιχειρηματίες, βιομήχανους, εφοπλιστές και βέβαια τους ολιγάρχες νταβατζήδες που συνδέονταν με τα κόμματα εξουσίας, που είχαν αρπάξει τη μερίδα του λέοντος από τα θαλασσοδάνεια.

Η απόφαση των δικαστών ήταν αναμενόμενη, με δεδομένο τον όγκο καταγγελιών και ενόρκων καταθέσεων που βρίσκονται στα χέρια τους για θαλασσοδάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ καθώς και με βάση τα πρακτικά και τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς, όπως πληροφορηθήκαμε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, φέρονται να είναι πεπεισμένοι, πάντα με βάση τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους, ότι συντελέστηκε πρωτοφανές πλιάτσικο με τα λεγόμενα πολιτικά δάνεια των κομμάτων, αλλά και τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, με ανυπολόγιστη την ζημιά του Δημοσίου.

Επειδή, η παραγγελία είναι διαφορετική για κάθε κατηγορία και κάθε περίπτωση σύμβασης.

Επειδή, ταυτόχρονα αφορά στον έλεγχο του συνόλου των χορηγήσεων (!) σε πλειάδα μεγάλων και μεσαίων ομίλων, ανάμεσά τους και κάποιοι που συγκαταλέγονται στην «αφρόκρεμα» της ελληνικής πολιτικής ζωής και της επιχειρηματικότητας.

Επειδή, η συνολική δανειακή έκθεση όλων των διαπλεκομένων της ελίτ του τόπου ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 7,7 δις. ευρώ!

Έχετε καθήκον και υποχρέωση, αφού αναζητήσετε τις σχετικές πληροφορίες, να απαντήσετε στη Βουλή των Ελλήνων στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Καθώς υλοποιείται, ήδη, η απόφαση για εξονυχιστικούς ελέγχους των δανειακών συμβάσεων, πως απάντησαν οι διοικήσεις των ανακφαλαιοποιημένων Τραπεζών στην ανωτέρω εισαγγελική παραγγελία με την οποία τους εζητήθη να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην προανάκριση που φέρεται να διεξάγεται προς διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων που διώκονται αυτεπαγγέλτως και δη του ενδεχόμενου τέλεσης απιστίας σε βαθμό κακουργήματος;

2. Αληθεύει ότι με την παγερή αδιαφορία σας έχουν την άνεση οι Τραπεζίτες να… τρέχουν με «βήμα χελώνας» την οφειλόμενη έρευνα και να μην έχουν απαντήσει μέχρι σήμερα στα ερωτήματα, όπως εάν τηρήθηκε το ισχύον θεσμικό και νομικό πλαίσιο κατά τη χορήγηση και την παρακολούθηση των δανείων, εάν υπήρξαν οι προβλεπόμενες εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα των τραπεζών και εάν λήφθηκαν οι προβλεπόμενες κατά περίπτωση εξασφαλίσεις; Εάν όμως δεν είναι έτσι, τότε πείτε μας από τις έρευνες των τραπεζών που έχουν γίνει μέχρι τώρα τι έχει προκύψει, βαρύνονται ή όχι τραπεζικά στελέχη με μη σύννομες πράξεις χορήγησης μεγάλων δανείων και σε ποια πρόσωπα των Δ.Σ. των τραπεζών, που ενέχονται σε τέτοιας έκτασης οικονομικά εγκλήματα εις βάρος του Δημοσίου και του λαού, έχουν ασκηθεί πειθαρχικοί έλεγχοι, με ποια αποτελέσματα, αν όχι, γιατί;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος