Loading...
 Start Page

Α.Π. 806/30-10-17

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

«Η οικονομική κρίση και η πιθανή πτώχευση της χώρας με ανάγκασαν να βγάλω τα χρήματα από τις τράπεζες. Τα είχα βάλει μέσα στην ντουλάπα…». Αυτά μεταξύ άλλων είχε -σύμφωνα με τον Τύπο- καταθέσει στην αστυνομία προ τριετίας μια γηραιά πρώην εισαγγελέας, καταγγέλλοντας την κλοπή 2.000.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και κοσμημάτων ανυπολόγιστης αξίας από το διαμέρισμά της στο Κολωνάκι. Όσο και να ήθελε κάποιος να συμμεριστεί το δράμα της συνταξιούχου δικαστικού, δεν μπορούσε να αποφύγει τον πειρασμό της εύλογης ερώτησης για το “πόθεν έσχες” της.

Η ανάσυρση αυτής της είδησης από το αστυνομικό αρχείο του όχι και του τόσο μακρινού 2014, που αναδημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες, έχει ξεχωριστή αξία σήμερα καθώς η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί την οργανωμένη προσπάθεια του δικαστικού σώματος να αποφύγει με κάθε νόμιμο τρόπο τον ουσιαστικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των μελών του. Και μάλιστα και για τα χρήματα που, όπως στην περίπτωση της συνταξιούχου, βρίσκονταν κρυμμένα. Ο αν. Υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος είχε δηλώσει στο Documento: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που το ΣτΕ για πρώτη φορά σε χρόνο ρεκόρ καθαρόγραψε την απόφαση», σχολιάζοντας έτσι περιπαιχτικά την πρωτοφανή στα χρονικά, ταχύτητα. Ο εξωκοινοβουλευτικός αν. Υπουργός Δικαιοσύνης επικαλούμενος «φόρτο εργασίας» δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν προσήλθε να αποκριθεί ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων την Δευτέρα 30-10-2017, όπως είχε καθήκον, γιατί ενώ δήλωσε στην εφημερίδα ΣΥΝTΑΚΤΩΝ στις23.10.2017: «Μετά την τελευταία αναστολή που χορήγησε ο Πρόεδρος του ΣτΕ για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες για τους ενεργεία δικαστικούς μόνο, μελετώ και εξετάζω με ποιον τρόπο ή νομοθετική πρωτοβουλία η Κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την ισονομία και την ίση μεταχείριση όλων των πολιτών, ώστε να μην υπάρχουν πληβείοι και πατρίκιοι στην απονομή της Δικαιοσύνης.» ακόμα δεν έχει «ξεδιπλώσει» καμία νομοθετική πρωτοβουλία.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος επαναφέρει σήμερα το θέμα στη Βουλή γιατί πιστεύει πως πρόκειται για μια απόφαση του ΣτΕ που έχει συντεχνιακά χαρακτηριστικά και διότι πιστεύει ότι ο αν. Υπουργός Δικαιοσύνης έχει υποχρέωση να τοποθετηθεί επίσημα στο ναό της Δημοκρατίας- όπως κάνει συχνά πυκνά στα ΜΜΕ- και να κάνει πράξη, όσα δήλωσε, καθώς ΚΑΙ να δώσει το πλαίσιο της νέας υπουργικής απόφασης, που θα κλείσει πόρτες, παράθυρα και χαραμάδες, ώστε και οι δικαστές, όπως και οι βουλευτές και οι λοιποί υπόχρεοι, να μην εξαιρεθούν από την υποχρέωση της ηλεκτρονικής υποβολής τού πόθεν έσχες.

Ερωτάσθε:

1. Πως δικαιολογείτε την τεράστια αντίφαση ανάμεσα στις δημόσιες δηλώσεις σας και την απραξία σας, εν τέλει, γύρω από το «καυτό» αυτό ζήτημα της υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των δικαστικών λειτουργών και, αλήθεια, δεν αντιλαμβάνεσθε ότι η απουσία σας την ώρα του κοινοβουλευτικού ελέγχου παρεξηγείται, αφού αποτελεί προσβολή της Βουλής και δείχνει ότι αγνοείτε το κοινό περί δικαίου αίσθημα, που είναι οργισμένο από την επιλεκτική προστασία του δικαστικού κλάδου και ζητά ισονομία;

2. Πόσοι δικαστές έχουν κάνει πόθεν έσχες και πόσοι όχι τα τελευταία τρία χρόνια;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος