Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:81/4-1-2016

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Η νέα δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτίνια Ράτζι, ουσιαστικά έβαλε τέλος στη διεκδίκηση των Ολυμ¬πιακών αγώνων του 2024 από την «αιώνια πόλη», δηλώνοντας ότι η διοργάνωση θα έθαβε την ιτα¬λική πρωτεύουσα κάτω από βουνά χρέους και τό¬νους τσιμέντου.

Η απόφαση αυτή θεωρείται ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, κα¬θώς ήδη η Βοστώνη και το Αμβούργο έχουν απο¬συρθεί από την κούρσα ενώ οι «αθάνατοι» πασχί¬ζουν να πείσουν πιθανές διοργανώτριες πόλεις ότι αξίζει να αναλάβουν τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Βοστώνη αποσύρθηκε εξαιτίας οικονομικών ανησυχιών, ενώ οι κάτοικοι του Αμβούργου τάχ¬θηκαν ενάντια στην υποψηφιότητα, σε δημοψή¬φισμα.

Πλέον, στη διεκδίκηση παραμένουν το Παρίσι, το Λος Άντζελες και η Βουδαπέστη. Μέχρι νεοτέρας...

Τι δείχνουν όλα αυτά; Δείχνουν ότι στην εποχή της κρίσης, αλλά και του μεγάλου φόβου της τρομο-κρατίας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν ένα «μέγεθος» που για τους περισσότερους σωρεύει περισσότερα δεινά από οφέλη. Δείχνουν επίσης ότι οι διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πιθανόν να αποτελέσουν «προνόμιο» μόνο λίγων και ισχυρών κρατών, κάτι όμως που θα σημάνει το τέλος της «παγκόσμιας ακτινοβολίας» τους.

Επειδή όμως κάθε κρίση εμπεριέχει και κάποια ευ¬καιρία, η κρίση του «Ολυμπισμού» αποτελεί ίσως μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, να διεκδι¬κήσει με σχέδιο και σοβαρότητα τη μόνιμη τέλε¬ση των Αγώνων στην Ελλάδα. Κατ' αρχήν, η γενέ¬τειρα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η μόνη που έχει το ηθικό δικαίωμα να αξιώσει κάτι τέτοιο και η θέση της στον χάρτη ως σταυροδρόμι ανατολής - δύσης, βορά - νότου, που δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των υπερδυνάμεων του πλανήτη, είναι ιδα¬νική. Επιπλέον, η μόνιμη τέλεση των Αγώνων στην Ελλάδα δεν θα αποτελέσει μία φαραωνική επέν¬δυση για μία φιέστα μόνο των 20 ημερών, αλλά θα είναι οικονομικά προσοδοφόρα για όλους, αφού θα επαναλαμβάνεται σταθερά ανά 4 χρόνια. Και επιπλέον, τα παγκοσμία brand (φίρμες), μάλλον δεν θα είχαν καμία αντίρρηση να επενδύσουν και να εκμεταλλευτούν τον «ελληνικό μύθο». Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε όλα τα άλλα πλε¬ονεκτήματα που κάτι τέτοιο θα είχε για τον τόπο μας, αυξάνοντας κατακόρυφα έως και την γεωπολιτική ισχύ του.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:

- Θέλει και μπορεί η πολιτική ηγεσία να οργανώσει και να «κουβαλήσει» αυτό το όραμα, καταθέτοντας επίσημα το αίτημα-πρόταση προς την παγκόσμια κοινότητα και ανοίγοντας τη συζήτηση σε όλα τα επίπεδα;

 

- Ο Πρωθυπουργός θέλει και μπορεί μετά τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή που πρώτος έριξε την ιδέα και τον σπόρο, να σηκώσει το θέμα στην υφήλιο συγκεντρώνοντας συμμαχίες και συμπαραστάτες, που όπως αποδείχτηκε και τον περασμένο Ιούλιο σε εκδήλωση του ιδρύματος Άσπεν στο Κολοράντο (παρουσία και της Κριστίν Λαγκάρντ) ήδη υπάρχουν και είναι έτοιμοι να μας στηρίξουν;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος