Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:43/3.10.2016

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

 

Αν ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές για εσωτερική κατανάλωση ή ως αποδοχή ήττας στο χρονίζον θέμα της υφαλοκρηπίδας και των ΑΟΖ, η ουσία δεν αλλάζει πολύ για την Ελλάδα. Κι αν ισχύει το πρώτο τότε η Τουρκία είναι ακόμη πιο θανάσιμα επικίνδυνη για την ύπαρξη της χώρας μας, αφού πολύ απλά σημαίνει ότι το πολιτικό παιχνίδι μεταξύ των τουρκικών κομμάτων δεν γίνεται με μορφές πολιτικής αντιπαλότητας επί τη βάσει άσκησης οικονομικής, αναπτυξιακής ή άλλων φυσιολογικών, όπως συμβαίνει σε χώρες εν καιρώ ειρήνης, αλλά αντιθέτως διεξάγεται καθαρά σε επίπεδο κομμάτων μιας χώρας, η οποία βρίσκεται ήδη ή πολύ σύντομα ετοιμάζεται να βρεθεί σε συνθήκες ΠΟΛΕΜΟΥ.

Έχοντας πια καταστήσει τον εαυτό του ως Σουλτάνο, το πολίτευμα της Τουρκίας ομοιάζει περισσότερο με εκείνο της απόλυτης μοναρχίας ή ακόμα ορθότερα με κλασσικούς όρους της Τυραννίας, αφού πια ελέγχει ΠΛΗΡΩΣ όλες μα όλες τις εξουσίες (εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική). Με τις εξελίξεις όμως του τελευταίου έτους, ο Τύραννος Ερντογάν επίσης ελέγχει πια πλήρως όλα τα ΜΜΕ, ενώ το καλοκαίρι έκανε σημαντικά βήματα για την πλήρη υποταγή του Στρατού, ο οποίος από το Σύνταγμα της Κεμαλικής Τουρκίας είχε την εποπτεία διατήρησης του «κοσμικού χαρακτήρα» του κράτους. Το πέτυχε σε σημαντικό βαθμό αν και ίσως όχι εντελώς ακόμη. Για όσους στην Ελλάδα μπερδεύονται, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι η «Δημοκρατία» είναι ένας όρος υποκειμενικός σε ότι αφορά τις μουσουλμανικές κοινωνίες. Κι αυτό διότι έρχεται σε αντίθεση με το Ισλάμ, το οποίο δεν είναι απλά μία θρησκεία αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και πολιτικό σύστημα. Για το λόγο αυτό ο Ατατούρκ είχε θέσει το Στρατό υπεύθυνο να επιτελεί την παραπάνω λειτουργία. Είχε προβλέψει δηλαδή ότι θα υπήρχαν προσπάθειες για την επαναφορά του θεοκρατικού μοντέλου διακυβέρνησης όπως αυτή που κάνει ο Ερντογάν σήμερα.

Μιλώντας σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι η χώρα του ζημιώθηκε από την συμφωνία του 1923 που θέτει τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. Υποστήριξε ότι «με τη Συνθήκη της Λωζάνης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;» και κατηγόρησε την ηγεσία του Κεμάλ, ο οποίος το 1923 διαπραγματεύθηκε τη συνθήκη για λογαριασμό της Τουρκίας.

«Όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάννη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς» τόνισε ο κ. Ερντογάν.

Τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ερντογάν «Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη».

Καταλάβαμε καλά; Κατηγορεί ο Ερντογάν, τον σφαγέα Κεμάλ των εκατομμυρίων δολοφονημένων Χριστιανών της Μικράς Ασίας ότι ήταν πολύ μαλακός;;;

Αυτός λοιπόν είναι που παρουσιάζεται ως ο «δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος» μιας χώρας που εγγυάται την ασφάλεια της περιοχής και με τον οποίο διαδοχικές Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν τη ψευδαίσθηση ότι με διπλωματικό τρόπο θα προχωρήσουν σε επίλυση θεμάτων όπως η υφαλοκρηπίδα, οι ΑΟΖ, το Κυπριακό, το Μεταναστευτικό κτλ.

Η απάντηση της Ελληνικής πλευράς ήταν τόσο ασθενική ωσάν να επρόκειτο όχι για την Ελλάδα της οποίας τα σύνορα ευθέως αμφισβητεί ο «καλός γείτονας» αλλά της Σουηδίας!

Αντί λοιπόν το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να «αυταπατάται» συνεχώς ότι η Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας θα λύσει ως δια μαγείας τα θέματα θα πρέπει να αποκτήσει ρεαλιστική προσέγγιση και να αλλάξει πάραυτα το πλαίσιο πολιτικής έναντι της Τουρκίας του Τυράννου Ερντογάν. Ας μην ξεχνούμε ότι την πολιτική προσέγγιση με την Τουρκία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής προοπτικής της, είχε οικοδομήσει ως υπουργός των Εξωτερικών ο μετέπειτα κομιστής των Μνημονίων, ο μοιραίος Γιώργος Παπανδρέου και κατά συνέπεια πρέπει επιτέλους η Ελληνική πλευρά να αξιολογήσει με σοβαρότητα και συνέπεια τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής που επί 17 χρόνια αποτελεί το «ευαγγέλιο» της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Με αποτέλεσμα ΑΡΝΗΤΙΚΟ σε όλα τα επίπεδα και εξασθένηση της χώρας τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά. Όσο για το οικονομικό ισοζύγιο αυτό κι αν είναι ελλειμματικό κατά της Ελλάδας.

Επιτέλους η Ελληνική πλευρά να αποκτήσει αντανακλαστικά ανεξάρτητης χώρας και να μη φέρεται με δουλικότητα και αναξιοπρέπεια, παράγοντες που οι Τούρκοι εκλαμβάνουν ως αδυναμία και γίνονται «αχόρταγοι».

Θα πρέπει δε σε κάθε επίσημο τόνο από το Υπουργείο Εξωτερικών να τονισθεί στον Τύραννο της Άγκυρας ότι δεν διάβασε καλά την μόλις 93χρονη ιστορία του κράτους του, αφού μάλλον του διαφεύγει ότι για να φθάσει στο 1923 έπρεπε πριν να διαβάσει για τις «περίεργες εξαφανίσεις» ολόκληρων λαών όπως οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι, οι Πόντιοι και Μικρασιάτες Έλληνες που ελάμβαναν χώρα από το 1909 έως το 1918 και που ήταν ο βασικός λόγος εμπλοκής του Ελληνικού Στρατού στη Μικρασιατική Εκστρατεία. Θα πρέπει να υπενθυμισθεί στον Τύραννο αυτό ότι για την Ελλάδα η εμπλοκή της ήταν αναπόφευκτη αφού από το 1909 μέχρι την αποβίβαση του Ελληνικού εκστρατευτικού σώματος είχαν θανατωθεί εκατομμύρια άνθρωποι από τα αιμοσταγή καθάρματα των Ταγμάτων Θανάτου αρχικά με εντολές του Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ και κυρίως αργότερα των Νεότουρκων. Το μόνο που έχει να κάνει ο δήθεν θρησκευόμενος Τύραννος είναι να ανατρέξει στα βιβλία απογραφών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να διαβάσει την πληθυσμιακή σύσταση της Ανατολίας και της Ανατολικής Θράκης, μετά να δει τη σημερινή απογραφή και μετά να αναρωτηθεί: αλήθεια που πήγαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Αλήθεια μπορεί ο άνθρωπος του Θεού, ο Πιστός κ. Ερντογάν να απαντήσει που είναι οι Χριστιανοί της Μικράς Ασίας;

Ο «φιλειρηνιστής και σταθεροποιητής» της περιοχής να διαβάσει από τις επίσημες πηγές τους όρους της Συνθήκης της Λωζάννης και μετά να ελέγξει σήμερα στην «αγαπημένη του Ινσταμπούλ» που είναι οι Ρωμιοί, οι οποίοι προβλέπεται να παρέμεναν εκεί.

Να ζητηθεί επισήμως από το Υπουργείο μας των Εξωτερικών αν η Τουρκική Κυβέρνηση θέτει θέμα αμφισβήτησης της Συνθήκης και ακολούθως να πράξει επισήμως εφόσον η Τουρκία την αμφισβητεί.

Να υπενθυμίσει το Υπουργείο των εξωτερικών στον κ. Ερντογάν ότι στην Ίμβρο και στη Τένεδο οφείλουν να αποκαταστήσουν τους Ελληνικούς πληθυσμούς όπως προέβλεπε η Συνθήκη και να διασαφηνίσει τι εννοεί ότι από τα παράλια της Μικράς Ασίας αν φωνάξεις ακούγεσαι απέναντι, διότι ένας μέσος άνθρωπος θα έλεγε ότι «αν γυρίσει ο άνεμος, τότε κι από τα νησιά μας αν φωνάξεις θα ακουστείς στην Μικρά Ασία…»

Ο Ερντογάν με τα ωμά λόγια του κατέστησε ξεκάθαρο ότι η γυμνή, απροκάλυπτη επιθετικότητα και εχθρότητα απέναντι στην Ελλάδα βασίζεται στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι Τούρκοι είτε Κεμαλιστές, είτε Νέο-οθωμανοί επί 93 χρόνια δεν έχουν αποβάλει την ιμπεριαλιστική, κατακτητική, βάρβαρη στόχευση της ύπαρξης τους. Ένας τέτοιος «πολιτισμός» μόνο ένα μέσο καταλαβαίνει να είστε σίγουροι και αυτό το διδάσκει η παγκόσμια πανανθρώπινη ιστορία. Το Μέσο αυτό λέγεται ΔΥΝΑΜΙΣ. Τίποτε άλλο. Αν δεν την έχεις, τότε βρες τη. Αν δεν την έχεις εσύ, τότε βρες σύμμαχους που να την έχουν. Πάντως στην περίπτωση μας πρέπει να γίνει γρήγορα διότι μετά τις εξελίξεις στη Συρία, ήδη ο Ερντογάν μάλλον «βαρέθηκε» και ψάχνει για καυγά. Αν ο στοχοποιημένος, του σκύψει το κεφάλι, τότε κερδίζει ο Τραμπούκος…

Τέλος στον κ. Ερντογάν, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πρέπει να του υπενθυμίσει ότι από τη Συνθήκη της Λωζάννης έχασε μόνο η Ελλάδα. Κι αυτό γιατί με την προηγούμενη Συνθήκη των Σεβρών, η Ελλάδα ήταν «η χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών» έχοντας απελευθερώσει μετά από αιώνες κατοχής τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος και την Ανατολική Θράκη μέχρι τη γραμμή της Τσατάλτζας λίγο έξω από τη Κωνσταντινούπολη. Επίσης η περιοχή της Ιωνίας διοικούνταν από Έλληνα Αρμοστή και θα μπορούσε να προσαρτηθεί στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια, μέσω δημοψηφίσματος.

Οφείλει ο Έλληνας Πρωθυπουργός να θυμίσει στο κ. Ερντογάν πως αυτή των Σεβρών ήταν μια κακή Συνθήκη για τη χώρα του, ενώ αντιθέτως πέραν των παραπάνω με τη Συνθήκη της Λωζάννης συνέβη και το πιο καταστροφικό γεγονός από όλα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά γενικότερα για τον Ελληνισμό, αφού ξεριζώθηκε ο εναπομείναντας Ελληνικός πληθυσμός της Μικρασίας, η Ιστορία του οποίου χρονολογούνταν από το 900 π.Χ.

Αυτά πρέπει να κάνει μια αξιοπρεπή Ελληνική Κυβέρνηση έναντι των ψεμάτων, των ανοικτών προκλήσεων και της προπαγάνδας της Τουρκικής Ελίτ. Διότι αν αφεθεί αναπάντητο τότε στο βραχύ μέλλον θα κτισθεί τόσο στην Τουρκία όσο και στη Διεθνή σκηνή μια νέα Αλήθεια, μια ψεύτικη Αλήθεια, μία «Αλήθεια» που θα λέει ότι η Τουρκία αδικήθηκε στο παρελθόν από τις Συνθήκες και τις Μεγάλες Δυνάμεις. Θα είναι μία «Αλήθεια» που αν ταιριάζει με τα συμφέροντα των σημερινών Μεγάλων Δυνάμεων, τότε θα υιοθετηθεί…

Επιτέλους λοιπόν αποκαλύψτε το Νταή, αυτόν που επί χρόνια ασκεί Τραμπουκισμό σε Διεθνές επίπεδο. Όταν ένα παιδάκι δέχεται απειλές κι εκφοβισμό (bullying) στο σχολείο όλοι το συμβουλεύουν να μη το κρύβει, να το αποκαλύψει στη δασκάλα, στους γονείς, στα άλλα παιδιά…

Γενικά συμβουλεύουμε να χαλάει τον κόσμο, να ΕΚΘΕΤΕΙ το ΔΡΑΣΤΗ, να Ξεσκεπάζει τον ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ.

Θα το κάνετε εσείς ή θα κάτσετε φρόνιμα εμπρός στον αληθινό Φασίστα;

 

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ να απαντήσετε σε κάθε μία από τις παρακάτω ερωτήσεις:

 

1. Θα εκδώσει ο Πρωθυπουργός ανακοίνωση – απάντηση δημοσίως προς τον Ερντογάν οπού να τον ενημερώνει ότι ο ήχος της φωνής ταξιδεύει κι ανάποδα, δηλαδή «αν φωνάξεις από τα ελληνικά νησιά, η φωνή επίσης ακούγεται μέχρι τα παράλια της Μικράς Ασίας»;

2. Θα προβεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας σε δήλωση που να καθιστά τα πράγματα σε τάξη, και που να επισημαίνει ότι αν δεν αρέσει στον κ. Ερντογάν η Συνθήκη της Λωζάννης, τότε δεχόμαστε να επιστρέψουμε στην προηγούμενη των Σεβρών, την οποία άλλωστε είχαν συνυπογράψει τόσο η Τουρκική όσο και η Ελληνική πλευρά;

3. Θα εκδώσει το αρμόδιο Υπουργείο επίσημη ανακοίνωση-απάντηση προς την Τουρκία όπου θα ζητείται επισήμως από το Τουρκικό κράτος αν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης;

4. Θα κληθεί ο Πρέσβης της Τουρκίας στο Υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις επί των δηλώσεων του Πρωθυπουργού του;

5. Θα ενταθεί ο ρόλος της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα στον Αγώνα, για τερματισμό της κατοχής στη Κύπρο, για Ανεξάρτητο Κυπριακό Κράτος χωρίς ξένα στρατεύματα;

6. Ο Πρόεδρος-δικτάτωρ (αφού ελέγχει όλες τις εξουσίες) της Τουρκίας εμφανώς και προκλητικώς διαλαλεί την επεκτατικότητα του κράτους του. Αντί για μια ακόμη επίδειξη υποτακτικότητας μήπως η χώρα μας επιτέλους αρχίσει να κάνει κάτι το οποίο καταλαβαίνουν πολύ καλά οι Τούρκοι και να αρχίσει να διεκδικεί εδάφη (αρχικά αναδεικνύοντας τα) στα οποία ζούσαν αμιγείς ελληνικοί πληθυσμοί από την αρχαιότητα έως το 1923;

7. Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να κάνει επέκταση της υφαλοκρηπίδας της από αυτό των 6 ναυτικών μιλίων που είναι σήμερα σε 12 βάσει του διεθνούς Δικαίου. Προτίθεται η Κυβέρνηση να το θέσει στους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ; Ίσως υπό τις παρούσες συγκυρίες να έχουν αλλάξει πολλά.

8. Θα κοινοποιήσει η Ελλάδα τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου με τις οποίες αμφισβητεί υπογεγραμμένη Συνθήκη σε όλες τις διπλωματικές αποστολές των χωρών μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αναδεικνύοντας ξεκάθαρα για τι είδους Εξουσιαστή-Τυράννου πρόκειται;

9. Θα θέσετε θέμα διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας καθόσον όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά αντιθέτως αποθρασύνεται, φτιάχνοντας μια καινούργια «ιστορία», αναθεωρώντας την αλήθεια;

10. Θα κινητοποιήσει η Ελλάδα το ΝΑΤΟ με το ερώτημα της αποπομπής της Τουρκίας από την Συμμαχία βασιζόμενη όχι μόνο στη συνεχιζόμενη ζημιά που κάνει ο Ερντογάν με την πολιτική του σε Συρία, μεταναστευτικό, ISIS αλλά και τις εχθρικές πολεμικές δηλώσεις του περί αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης;

11. Προτίθεστε να ενημερώσετε σε ξεχωριστές ενέργειες επισήμως ή ανεπισήμως τους δύο υποψήφιους Προέδρους ΗΠΑ Τραμπ και Κλίντον για τις θέσεις της Ελλάδος στα Ελληνοτουρκικά, Σκοπιανό και το Κυπριακό και να ζητήσετε τις θέσεις τους το συντομότερο και σίγουρα πριν τις εκλογές;

12. Η Τουρκία του Ερντογάν, έχοντας τα τελευταία χρόνια συλλάβει περισσότερους δημοσιογράφους από την Κίνα κι έχοντας φυλακίσει χιλιάδες φοιτητές για το «έγκλημα» της ελευθερίας του λόγου, δικαιούται να μετέχει της Συμμαχίας και των θεσμών της Δύσης, η οποία έχει συγκεκριμένες αρχές και αξίες κι αν όχι τι προτίθεται να κάνει για να καταγγείλει το ρόλο αυτό της Τουρκίας;

13. Κατόπιν των εξελίξεων στην Τουρκία είναι πολύ πιθανό να προκύψουν αλλαγές συνόρων στην ευρύτερη περιοχή της. Μια ενδεχόμενη δικτατορία στην Τουρκία έστω και 15 ημερών είναι αρκετή για να επιστραφούν τα καταληφθέντα το 1974 εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ίδιο τρόπο που κλάπηκαν. Έχει προετοιμαστεί και είναι σε ετοιμότητα διπλωματικά και στρατιωτικά η Ελληνική Κυβέρνηση για την περίπτωση αυτή;

14. Είναι σε θέση οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να επιχειρήσουν άμεσα και σε ευρεία κλίμακα αμυντικές και κυρίως επιθετικές ενέργειες ή μήπως χρειάζονται άμεσα ενίσχυση σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους;

15. Στην Τουρκία ζουν περίπου 25.000.000 καταπιεσμένοι Κούρδοι, οι οποίοι επιζητούν πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα ως μειονότητα. Θα βοηθήσει επιτέλους η Ελλάδα και οι ΜΚΟ τους ανθρώπους αυτούς να αποκτήσουν τις ελευθερίες τους ή μήπως φοβόμαστε μη τσαντιστεί ο Τύραννος της Άγκυρας;

16. Τι θα κάνετε επιτέλους με την παράνομη δράση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και των πρακτόρων της Άγκυρας, η δράση των οποίων δεν προβλέπεται πουθενά από τη Συνθήκη της Λωζάννης;

17. Όταν υπήρχε φόβος μην μπουν στην Ελλάδα Τούρκοι πραξικοπηματίες, θωρακίσατε τα σύνορα μέσα σε 2 ώρες. Κάντε το ίδιο με κάθε έναν παράνομο μετανάστη και θα δείτε ότι η πίεση που σας ασκεί ο Ερντογάν είναι μια οφθαλμαπάτη. Πιο απόρθητο πέρασμα από τη θάλασσα άλλωστε δεν υπάρχει. Σκοπεύετε να δημιουργήσετε με χρηματοδότηση της ΕΕ, Hot Spots στα Αντιψαρά ή σε άλλες νησίδες όπου θα φιλοξενούνται οι παράνομοι μετανάστες χωρίς να επηρεάζονται οι τοπικές κοινωνίες οι οποίες δικαίως έφθασαν στα όρια τους, ενώ ταυτόχρονα θα δώσετε και μια απάντηση στο Σουλτάνο που νομίζει ότι μας έχει στο χέρι;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος