Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:8598/26/09/2016

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος ενημερώθηκε από τον συμπολίτης μας κύριο Μπακογιάννη Ιωάννη για ένα πάρα πολύ σοβαρό περιστατικό το όποιο χρίζει άμεσης διαφάνειας και απόδοση δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα ο εν λόγω πολίτης, κατά την περίοδο 2008-2010 έδωσε εξετάσεις για το πτυχίο ATPL Theory ,πέραν της αναίτιας εμπλοκής του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή κατά την ώρα της εξέτασης, υπέπεσε στην αντίληψη του και κρούσμα ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ της Υπηρεσίας με σκοπό την αλλοίωση των αποτελεσμάτων και την αποτυχία του στις εξετάσεις. Εν συνεχεία αν κι επανειλημμένα από την πρώτη στιγμή το ανέφερε στην αρμόδια αρχή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τόσο προφορικώς όσο και γραπτώς, θέτοντας υπόψη της συγκεκριμένα γεγονότα και αποδείξεις, είναι απίστευτο ότι έως τώρα δεν έχει λάβει καμία απάντηση σχετικά με το πτυχίο του. Ενώ η έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα, φαίνεται ότι από πλευράς Υ.Π.Α έχει αποσιωπηθεί. Το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που ΒΡΕΘΗΚΕ στα χέρια του και που διενεργήθηκε τον Μάιο του 2012 τελικά, ύστερα από εξώδικη καταγγελία του και η οποία αφορούσε:

α) Τον χρηματισμό υπαλλήλου της Σχολής Πολιτικής Αεροπορίας.

β) Το διαβλητό του εξεταστικού προγράμματος και την χορήγηση αντιγράφων των αποτελεσμάτων αλλά και των πρακτικών με τις απαντήσεις του στα θέματα του διαγωνισμού, ώστε να ελεγχτεί η ορθότητα της βαθμολόγησης (τα οποία είχε-έχει αρνηθεί επανειλημμένως να του χορηγήσει )

γ) Της σωστής λειτουργιάς του υπολογιστή που αρκετά συχνά υπόκειτο σε εμπλοκές, απέδειξε εκτός των άλλων, το ΔΙΑΒΛΗΤΟ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.

Επειδή, όπως μας αναφέρει εγγράφως ο κ.Μπακογιάννης , « το εξεταστικό πρόγραμμα που είχε αγοράσει η Υ.Π.Α από την Γερμανική εταιρεία Empic Plus σε light έκδοση, εκτός του ότι παρείχε την εφαρμογή ADD ADDITIONAL POINTS η οποία μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να προσθέτει ή και προφανώς να αφαιρει μονάδες στο αποτέλεσμα του εξεταζόμενου μαθήματος, τον κωδικό για την είσοδο στην εφαρμογή αυτή, ο οποίος μάλιστα ήταν κι ΕΝΙΑΙΟΣ, φαίνεται ότι τον είχαν περισσότεροι του ενός υπαλλήλου ο οποίος ήταν αρμόδιος για την διαχείριση του, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, αλλά και ως προς το αν ήταν απαραίτητη μια τέτοια εφαρμογή, όσο και προς την ορθή της χρήση. Βάση της δικογραφίας, δεν «κατέστει ικανό» να αποσαφηνιστεί από ποιους υπαλλήλους έγινε η χρήση της εφαρμογής add additional points, και για ποιους εξεταζομένους».

Επειδή, όπως μας αναφέρει «ενώ η έρευνα είχε ζητηθεί να γίνει για τα έτη 2004-2011 έγινε μόνο για τα έτη 2006-2008. Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι υποβαθμίζεται και περιορίζεται κατά πολύ ο ρόλος των επιτηρητών στην, χωρίς κάμερες, αίθουσα εξετάσεων. Σύμφωνα με τα λεγόμενα Υπαλλήλου της Υ.Π.Α., οι παρατυπίες από μαθητές , όπως π.χ. με την μέθοδο εισαγωγής των Ερωτο - Απαντήσεων στο κινητό τους τηλέφωνο, υπό την καθοδήγηση μάλιστα κάποιων Υπαλλήλων της Υπηρεσίας κι όχι μόνο, έδιναν κι έπαιρναν, για να αναφέρω μία μόνο από αυτές, ενώ δεν γνωρίζω κι αν συνεχίζονται ακόμα».

Το αποτέλεσμα όλων αυτών σύμφωνα με τον κ.Μπακογιάννη είναι:

«Μέχρι στιγμής η Υ.Π.Α. αρνείται ότι φέρει οποιαδήποτε ευθύνη όσον αφορά την αποτυχία μου στις εξετάσεις και μάλιστα για ΕΝΑ μάθημα, καθώς και να απαντήσει σε ερωτήσεις που έχω καταθέσει μέσω της αναφοράς μου εδώ κι αρκετό καιρό, όπως για παράδειγμα στο πως φαίνεται να έχω διαφορετικό αποτέλεσμα σε δυο αντίγραφα εξεταστικής (sitting),σε μάθημα που εξετάστηκα ΜΙΑ φορά.

Παραγνωρίζει το γεγονός ότι οι εξετάσεις διενεργούνται με ΔΙΚΗ της ευθύνη, ενώ ο προαναφερόμενος υπάλληλος της ΣΠΟΑ Μιχάλης Βουλές, ο οποίος έχει εξαφανιστεί εδώ κι αρκετά χρόνια κι ο οποίος μου ζητούσε χρήματα εκτός των άλλων, προκειμένου να τύχω κι αξιοκρατικής εξέτασης χωρίς τις ανεξήγητες από πλευράς Υ.Π.Α. εμπλοκές του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία τιμωρήθηκε τελικά πρόσφατα με ποινή φυλάκισης 3 ετών. Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός, ότι όταν αρχικώς ο Επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής ενημερώθηκε από εμένα για την κατάσταση που επικρατούσε στην Υ.Π.Α., έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, κρίνοντας ότι δεν υπήρχε αντικείμενο ελέγχου, ενώ κανένας από τους αρμόδιους Υπουργούς Μεταφορών δεν θέλησε να πάρει θέση για την υπόθεση. Με αποκορύφωση την γραπτή απάντηση του Υπουργού Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη ότι, ο ίδιος δεν είναι δημόσια υπηρεσία ώστε να υποχρεούται να μου απαντήσει.»

Τέλος μας αναφέρει τα εξής αποκαλυπτικά για το περιστατικό που έχει καταγγείλει και επίσημα στους αρμοδίους:

«Θα θελα να κλείσω με τα λόγια του τότε Υποδιοικητή της Υ.Π.Α. κ. Βασίλη Ηλιού, στον οποίο είχα απευθυνθεί για το θέμα κι ο οποίος μου έλεγε, χωρίς να θέλω να επιρρίψω προσωπική ευθύνη, ότι : «ΕΔΩ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» κι ότι αν αποδεικνύονταν υπάλληλοι να χρηματίζονται και υπήρχε δόλος ως προς το πτυχίο μου, αυτοί θα πήγαιναν φυλακή κι εγώ θα έπαιρνα το πτυχίο !!! Κάτι το οποίο δεν έγινε φυσικά, τουλάχιστον ως προς το Πτυχίο μου, το οποίο ζητώ ακόμα χωρίς να παίρνω ουσιαστική απάντηση και λύση από την Υ.Π.Α. παρ’ όλο που υπάρχει δικαστική απόφαση, με αποτέλεσμα, καταστρεπτικές συνέπειες για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία.»

 

 

Για την δικής σας ενημέρωση , αλλά πρωτίστως για τις άμεσες ενέργειες , σας κοινοποιούμε όλα τα έγγραφα που επίσημα έχει καταθέσει ο κ.Μπακογιάννης για το ζήτημα αυτό και σας καλούμε να απαντήσετε :

1. Ύστερα από όλα αυτά, μπορεί κάποιος να μας πει, ΠΟΥ και ΠΟΙΑ είναι η υπηρεσία προς τον πολίτη ;

 

2. Με ποιο τρόπο διασφαλίζεται η προστασία του από τα κυκλώματα διαφθοράς ;

 

3. Ποιες είναι οι ενέργειες που έγιναν και γίνονται από πλευράς Υ.Π.Α. προκειμένου να αποτρέψει τέτοιου είδους φαινόμενα ;

 

4. Έχει η δεν έχει υποχρέωση η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ως προς το άτομο του όσο αφορά την απονομή του πτυχίου του αλλά και της οικονομικής του ζημίας ;

 

5. Γιατί δεν απαντούν σε αναφορές του σχετικά με την υπόθεση ;

 

6. Μήπως ακόμα κρύβονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα πίσω από αυτό το εξεταστικό σύστημα τόσο υπαλλήλων όσο και εξωτερικών παραγόντων όπως π.χ. σχολές επαγγελματιών πιλότων ;

 

7. Είναι η δεν είναι επικίνδυνο να έχουν δοθεί πτυχία Πιλότων έναντι αμοιβής σύμφωνα και με τα λεγόμενα του τέως υπαλλήλου της Υ.Π.Α κ. Μιχαήλ Βουλέ ;

 

8. Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί, είναι ενήμεροι για το θέμα ; Κι αν ναι σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί ;

 

 

Συνημμένα : Όλα τα σχετικά έγγραφα που μας προσκόμισε ο κ. Μπακογιάννης Ιωάννης.

 

Κοινοποίηση: Εισαγγελία Αρείου Πάγου , Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος