Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:603/30/21.10.16

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

Πριν μερικούς μήνες ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ.Νίκος Μελετίου είχε κάνει σοβαρότατες αποκαλύψεις -καταγγελίες στον δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα και μέρος τους προβλήθηκε και στο “kontra channel”.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος αποκάλυπτε ότι πάνω από το απίστευτο για ευνομούμενο κράτος ποσοστό του 80 % των εργοστασίων διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων λειτουργούν χωρίς άδεια στην περιοχή και αποτελούν ,μέγα πρόβλημα ήδη για την υγεία με τον τρόπο που λειτουργούν αλλά και μέγα κίνδυνο για μεγαλύτερες ακόμα βλάβες τόσο στη δημόσια υγεία του Λεκανοπεδίου, όσο και για μαζική ξαφνική καταστροφή από ατύχημα.

Η κοινή λογική και τα διδάγματα της κοινής πείρας ,αλλά και η φημολογία που οργιάζει αναφέρει φαινόμενα χρηματισμού ,μέσα από τα οποία στελέχη του κρατικού μηχανισμού, ιδιαίτερα της εποχής Σημίτη να εμφανίζονται σήμερα ως επιχειρηματίες και συνέταιροι σε εργοστάσια που δεν τηρούν τη νομιμότητα.

Στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας οι μελέτες των δημοσίων έργων ,άλλαζαν κατά διαστήματα, όπως και η φύση των έργων και τελικά ο αρχικός προϋπολογισμός τινάχθηκε στον αέρα παρότι υπήρξε έγγραφη και σοβαρότατη έκθεση που προειδοποιούσε για την συντελούμενη παρανομία και το φαγοπότι που είχε στήσει εκεί μέρος του καρτέλ των εργολάβων, το οποίο είχε και μερίδιο στα ΜΜΕ της διαπλοκής.

Λίγο καιρό μετά τις καταγγελίες αυτές επιβεβαιώθηκε ότι η περιοχή ,όπως και η περιοχή Ασωπού και άλλες στην Ελληνική Επικράτεια έχουν "νομους" μάλλον μεξικάνικους και οι παράνομες επιχειρήσεις απολαμβάνουν συνεταιρικής προστασίας, και κατά πληροφορίες και αφανών συνεταιρισμών και με πολιτικά και κρατικά στελέχη.

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι φυσικά και νομικά πρόσωπα μετέφεραν στην περιοχή Ασπροπύργου υδράργυρο και όταν αποκαλύφθηκε η εκεί παράνομη και επικίνδυνη παραμονή του μεταφέρθηκε και πάλι εκτός Ελλάδος, χωρίς να εφαρμοσθεί ο νόμος για την χωρίς άδεια παράνομη διακίνησή του. Οργιάζουν οι φήμες και πληροφορίες ότι αφανής εταίρος στην υπόθεση αυτή είναι πολιτικός και γι αυτό δεν εφαρμόσθηκε ο νόμος.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα συνέβη το ατύχημα και αποκαλύφθηκε ότι το επικίνδυνο υλικό που διέρρευσε στο δημόσιο χώρο από τροχαίο ατύχημα του μέσου παράνομης μεταφοράς είχε προέλευση παραγωγής παράνομα λειτουργούσα επιχείρηση στην ίδια περιοχή.

Και στην περίπτωση αυτή οργιάζουν οι πληροφορίες για αφανείς εταίρους, όπως και σε πλείστες άλλες παράνομα λειτουργούσες επιχειρήσεις, στις οποίες αναφέρθηκα σε προηγούμενη ερώτησή μου χωρίς να έχω λάβει συγκεκριμένες και υπεύθυνες απαντήσεις.

Μία λογική εξήγηση της συσκότισης που υπάρχει είναι το έγγραφο με αριθμό πρωτ 2884/25-7-2016 της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας που σας καταθέτω και αφορά σε παρόμοια επιχείρηση διαχείρισης επικίνδυνων υλικών στην πολύπαθη περιοχή Ασωπού.

Yποτίθεται πως αυτό το έγγραφο είναι κανονική απόφαση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Τμήμα χορήγησης αδειών ανάπτυξης ενέργειας και φυσικών πόρων και εκδόθηκε στις 25 Ιουλίου 2016 με αριθμο πρωτ 2884. Χορηγεί άδεια λειτουργίας και έγκριση σχεδ/των για τον διαχωρισμό αστικών λυμάτων και την κατασκευή στεγανών δεξαμενών.

Από την μελέτη του εγγράφου το προφανές λογικό συμπέρασμα είναι ότι τέτοιο έγγραφο και τέτοια εξιστόρηση γεγονότων και εγγράφων δεν έχει προηγούμενο, με προφανή σκοπό να μην αντιληφθεί και ο πλέον ειδικός πως μια επιχείρηση διαχείρισης επικίνδυνων υλικών που είχε ανακληθεί η άδειά της και η υπόθεση εκκρεμεί χρόνια στη Δικαιοσύνη βρέθηκε ξαφνικά με άδεια λειτουργίας!

Σας καταθέτω το έγγραφο με αίτημα να αποδείξει αυτή η υπηρεσία την επιμέλειά της και να καταθέσει ένα προς ένα όλα αυτά τα έγγραφα στη Βουλή ,προκειμένου να ελεγχθεί κοινοβουλευτικά αν λειτουργεί νόμιμα η υπηρεσία ή μέσω της δίκην χειμάρρου αναφοράς σε έγγραφα συγκαλύπτει την παράνομη λειτουργία της.

Ειδικότερα να κατατεθούν στη Βουλή όλες οι προσωρινές και οριστικές άδειες λειτουργίας που έχει λάβει η εν λόγω επιχείρηση και πλέον τούτων ερωτάσθαι κύριε Yπουργέ:

 

1. Σφραγίστηκε το 2009 μέρος αυτού του εργοστασίου το οποίο αναφέρεται στο προαναφερόμενο 2884/16 έγγραφο;

2. Εάν ναι με βάση ποιά απόφαση, ποίου οργάνου έγινε η αποσφράγιση, εάν έγινε;

3. Ποιές δικαστικές αποφάσεις έχει η Περιφέρεια για την εν λόγω επιχείρηση;

- Να κατατεθούν στη Βουλή ,όλες οι δικαστικές αποφάσεις που τυχόν υπάρχουν για να ελεγχθεί η εφαρμογή τους από την Εκτελεστική Εξουσία.

4. Εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην επιχείρηση αυτή λίγα 24ωρα πριν το δημοψήφισμα και αν ναι να κατατεθεί κάθε δημόσιο έγγραφο σχετικά με την εκούσια ή ακούσια φωτιά

5. Έγινε έρευνα επίσημα, όπως οι νόμοι ορίζουν για την μεταφορά του υδραργύρου από την Γερμανία προς την Ελλάδα και από την Ελλάδα προς την Γερμανία;

- Να κατατεθεί το πόρισμα της έρευνας στη Βουλή

6. Υπήρξε πόρισμα που ενημέρωνε για όργιο παρανομιών με σκοπό το φαγοπότι δημοσίου χρήματος από το καρτέλ στα έργα της Κακιάς Σκάλας και αν ναι να κατατεθεί στη Βουλή, είτε το έγγραφο, είτε γραπτή βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση.

7. Είναι αλήθεια ότι και σήμερα ουσιαστικό κουμάντο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ασκεί ο κ.Κατριβέσης, ο οποίος διακρίθηκε ιδιαίτερα στην εποχή απόλυτης κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ του κ.Σημίτη και σε κάθε περίπτωση να ενημερώσετε τη Βουλή για τις αρμοδιότητες που είχε κατά την διαδρομή του στο Γενικό Λογιστήριο και μέχρι σήμερα το εν λόγω στέλεχος .

 

Συνημμένα : Tο έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 2884/25-7-2016 της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος