Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:231/10-10-2016

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

Η EΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, με επιστολή που απέστειλε και σε εμένα , υπογραμμίζει την ανάγκη η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών να συμμορφωθεί στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που οριστικά και αμετάκλητα έχει αποφανθεί ότι οι μισθοί των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2012, αποκαθιστώντας εν μέρη τις άδικες περικοπές των Μνημονίων.

Για την δική σας ενημέρωση , αλλά πρωτίστως για τις άμεσες ενέργειες σας , έτσι ώστε να αποκατασταθεί άμεσα αυτή η αδικία , σας κοινοποιούμε την επιστολή και σας καλούμε να απαντήστε ξεκάθαρα :

1. Θα επανέλθουν άμεσα οι μισθοί των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων στα επίπεδα του 2012, κάτι το οποίο αποτελεί και αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας;

2. Αληθεύει το γεγονός , όπως αναφέρει και στην επιστολή της η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ότι το προσεχές διάστημα, η Κυβέρνηση θα προωθήσει στη Βουλή προς ψήφιση αντισυνταγματικές ρυθμίσεις που θα αφορούν τα ειδικά μισθολόγια των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων;

3. Με ποια λογική και πιο σκεπτικό προχωράτε σε τέτοιες αποφάσεις όταν με τα μνημονιακά μέτρα και το PSI από το 2010 και εντεύθεν, έχει βληθεί το αξιόμαχο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα ασφαλιστικά τους ταμεία έχουν ληστευθεί κατά τρόπο σκανδαλώδη ενώ το μέλλον τους συνολικά προδιαγράφεται δυσοίωνο;

Συνημμένα : H επιστολή της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 5 / 2016, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γεν.Γραμματέας της Ένωσης.

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 

 

EΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

ΕΔΡΑ : Ερμού 95- Τ.Κ. 26 110 – ΠATΡΑ, e-mail:[email protected]

Τηλ: 2610-695304, 2610-695334, Kιν.: 6973-662062, Fax: 2610-277020

 

 

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 5 / 2016 Πάτρα, 03 Οκτωβρίου 2016

 

ΠΡΟΣ

 

κ.κ. Βουλευτές Περιφερείας μας

1. ΒΑΡΕΜΕΝΟ Γεώργιο,

Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

2. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Μαρία

3. ΣΑΛΜΑ Μάριο

4. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Κων/νο

5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο

6. ΜΩΡΑΪΤΗ Νικόλαο

7. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Αθανασία,

Υφυπουργό Παιδείας

8. ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ Κων/νο

9. ΡΙΖΟΥΛΗ Ανδρέα

10. ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ Ανδρέα

11. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ θΕΌΔΩΡΟ

12. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο

13. ΦΩΤΗΛΑ Ιάσων

14. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο

15. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΛΤΑΡΗ Ευσταθία

16. ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ Δημητριο

17. ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ Γεράσιμο

18. ΤΖΑΒΑΡΑ Κων/νο

19. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ Γιάννη

 

ΚΟΙΝ.

 

1. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

2. Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

3. Μ.Μ.Ε

4. Άπαντα τα μέλη μας

ΘΕΜΑ: «Ανοιχτή Επιστολή.»

 

Κύριοι Βουλευτές,

Η Ένωση Αξιωματικών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, συμμετέχοντας ενεργά στα συνδικαλιστικά δρώμενα των Σωμάτων Ασφαλείας της Χώρας μας, αισθάνεται την υποχρέωση να απευθυνθεί σε σας προσωπικά με την παρούσα επιστολή και να ζητήσει την κατανόησή σας στα δίκαια αιτήματά μας ώστε να τύχουν αυτά εν συνεχεία και της δικής σας υποστήριξης είτε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της νομοθετικής διαδικασίας είτε μέσω της πολιτικής σας δραστηριότητας εκτός Κοινοβουλίου.

Το τελευταίο διάστημα, αιχμή του συνδικαλιστικού μας αγώνα αποτελεί η συμμόρφωση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργείου Οικονομικών στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που οριστικά και αμετάκλητα έχει αποφανθεί ότι οι μισθοί των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2012, αποκαθιστώντας εν μέρη τις άδικες περικοπές των Μνημονίων.

Το παναστυνομικό αυτό αίτημά μας, το διακηρύξαμε πρόσφατα και στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό, στον οποίο με το εκδοθέν Ψήφισμά μας, τονίσαμε ότι η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη αξία και ουδείς δικαιούται να τη θυσιάζει στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της χώρας, συνεχίζοντας την ανελέητη οικονομική μας αφαίμαξη, την υποχρηματοδότηση της λειτουργίας των Υπηρεσιών και την υποτίμηση της ζωής και της υπόστασής μας.

Αυτό το μήνυμα το διαβιβάσαμε ήδη σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς όσο και στους Προέδρους των αρμοδίων Διαρκών Επιτροπών της Βουλής, επισημαίνοντας τους δικές τους ευθύνες σε περίπτωση που επιχειρηθεί να περάσει από τη Βουλή νομοθετική ρύθμιση αναντίστοιχη με το πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων του ΣτΕ. Θα γνωρίζετε βεβαίως ήδη ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις που επέβαλαν τις περικοπές, αναγνωρίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο και το ιδιαίτερο εργασιακό καθεστώς των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας έναντι των άλλων δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων. Επιβάλλεται, επομένως, για λόγους δημοσίου συμφέροντος η εύρυθμη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και όχι η συνέχιση της πολιτικής των περικοπών στο χώρο μας.

 

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

 

Το προσεχές διάστημα, εφόσον η Κυβέρνηση προωθήσει τελικά στη Βουλή προς ψήφιση νέες ρυθμίσεις των ειδικών μισθολογίων, χωρίς να έχει λάβει τη δική μας συναίνεση, προσδοκούμε στη δική σας παρέμβαση με στόχο την προστασία του θεσμού που υπηρετούμε. Τυχόν προώθηση αντισυνταγματικών ρυθμίσεων πρέπει να συναντήσει και τη δική σας καταγγελία και δη την καταψήφισή τους. Για μας μόνη συνταγματική και δίκαιη ρύθμιση, όπως ρητά αναφέρεται και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, συνιστά η αναγνώριση της επικινδυνότητας του λειτουργήματός μας και η πλήρης συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών προς τις αποφάσεις του.

Πέραν τούτου, δεν λησμονούμε ότι με τα μνημονιακά μέτρα και το PSI από το 2010 και εντεύθεν, έχει βληθεί το αξιόμαχο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα ασφαλιστικά μας ταμεία έχουν ληστευθεί κατά τρόπο σκανδαλώδη ενώ το μέλλον μας συνολικά προδιαγράφεται δυσοίωνο.

Δεν μας απομένει επομένως τίποτε άλλο από τον δοκιμασμένο δρόμο του Αγώνα. Σε αυτόν τον δρόμο σας θέλουμε αρωγό και στυλοβάτη των προσπαθειών μας για μια αξιοπρεπή υπηρεσιακή ζωή, για μια αποτελεσματική Ελληνική Αστυνομία στην Περιφέρειά μας αλλά και σε ολόκληρη τη Χώρα.

Με την ευκαιρία παρακαλούμε όπως έχουμε συνάντηση μαζί σας σε χρόνο και τόπο που θα καθορίσετε εσείς, προκειμένου να σας αναπτύξουμε πλην των ανωτέρω και τα γενικότερα θέματα της Περιφέρειας μας που μας απασχολούν.-

 

 

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος