Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:421/17/10/2016

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της αποκατάστασης των εργαζομένων στις έξι συνεταιριστικές τράπεζες, που τελούν υπό εκκαθάριση, παρά το γεγονός ότι έγινε επιλεκτική αντιμετώπιση των υπαλλήλων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου.

Το συντονιστικό όργανο των εργαζομένων υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικών Τραπεζών, Αχαϊκή, Δωδεκανήσου, Λαμίας, Λέσβου-Λήμνου, Εύβοιας, Δυτικής Μακεδονίας, με επιστολή τους, στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, Υπουργούς και βουλευτές, ζητά ίση μεταχείριση.

Ειδικότερα η επιστολή αναφέρει:

««Η ελπίδα έρχεται » ήταν το σύνθημά σας, η ελπίδα έγινε προσδοκία και η προσδοκία ουτοπία. Γιατί;;;

Παρά τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις για άμεση λύση του προβλήματος που βιώνουμε και παρά τις εκ μέρους μας αλλεπάλληλες κρούσεις που έχετε δεχθεί κατά τη διάρκεια της Κυβέρνησής σας, το πρόβλημα αποκατάστασης των εργαζομένων των έξι Συνεταιριστικών Τραπεζών που τελούν υπό εκκαθάριση παραμένει ανέπαφο και άλυτο… Όχι μόνο δεν λάβατε μέριμνα (ως είχατε πολλαπλώς δεσμευτεί) για τους ήδη απολυμένους συναδέλφους, αλλά με την αδράνειά σας θα δημιουργήσετε και νέα στρατιά ανέργων συναδέλφων τους αμέσως επόμενους μήνες… Εμείς δεν πάψαμε ποτέ να αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια και να προσπαθούμε να αποκτήσουμε πάλι το «προνόμιο» της εργασίας, αυτό που μας στέρησαν τόσο άδικα και τόσο απερίσκεπτα, προκειμένου να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Σας θυμίζουμε πως, ενώ η πρακτική που ακολουθήθηκε για τους συναδέλφους εμπορικών Τραπεζών που τέθηκαν σε εκκαθάριση ήταν η -με συνοπτικές διαδικασίες- αυτούσια μεταφορά τους στις ανάδοχες Τράπεζες, για εμάς δεν εφαρμόστηκε η αξία της ισονομίας με αποτέλεσμα να τεθούν εκατοντάδες συνάδελφοι σε καθεστώς ανεργίας. Αντιθέτως, θυμίζουμε πως αποσύρατε τροπολογία αποκατάστασης της εργασιακής μας σχέσης που κατέθεσε το ΚΚΕ, παρόλο που ως Αξιωματική Αντιπολίτευση καταθέσατε την ίδια τροπολογία. Αναιρέσατε στην ουσία την επίσημη θέση σας απέναντί μας. Επιπρόσθετα θυμίζουμε τη συνάντηση του περασμένου Αυγούστου με τον κ. Τσακαλώτο που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και τις υποσχέσεις που λάβαμε, αλλά ποτέ δεν απέκτησαν υπόσταση. Το γεγονός επίσης της επιλεκτικής αποκατάστασης συναδέλφων (Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου) καταδεικνύει χειρισμούς που ισοπεδώνουν την έννοια της ισονομίας και καταρρακώνουν την ίδια την Αριστερή ιδεολογία που ήταν σημαία του κόμματος προεκλογικά. Δυστυχώς και σε αντίθεση με ό,τι ευαγγελίζονταν, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δείχνει να μην έχει τη διάθεση αποκατάστασης μιας αδικίας που υφίσταται εις βάρος μας τα τελευταία 4 και πλέον χρόνια. Είναι ολοφάνερο πλέον πως δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για λύση του προβλήματός μας. Δυστυχώς, οι πρακτικές της παρούσας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις πρακτικές των προηγουμένων κυβερνήσεων. Το σλόγκαν «Η ελπίδα έρχεται» έμεινε μόνο ως ένα προεκλογικό τρικ… Επειδή όμως, τουλάχιστον στη δική μας συνείδηση, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όποια μέσα διαθέτουμε, ελπίζοντας πως έστω και την ύστατη ώρα θα δικαιωθούμε».

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάσθε κ. Πρωθυπουργέ:

1. Θα πάρετε το θέμα στα χέρια σας αφού ο αρμόδιος Υπουργός αποφεύγει και να δώσει απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα των εργαζομένων, τα οποία του ετέθησαν μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, τον οποίο δεν σέβεται και δεν αποδέχεται εν τοις πράγμασι;

 

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος