Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:560/20-10-2016

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

 

«Στο Δ.Κοντομηνά που ασκήθηκε ποινική δίωξη πως εξασφαλίζεται η επιστροφή του στην Ελλάδα ;»

 

Παρακαλούνται οι Υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης να πληροφορήσουν την Βουλή των Ελλήνων εάν αληθεύει η πιο κάτω πληροφορία που δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» των «Παραπολιτικών» της 8 Οκτωβρίου 2016:

«Δυσκολεύουν τα πράγματα για τους Βγενόπουλο, Αλαφούζο και Ψυχάρη. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους που αφορούσαν τις φορολογικές υποθέσεις των τριών επιχειρηματιών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες ο προϊστάμενος των οικονομικών εισαγγελέων, Παναγιώτης Αθανασίου, εφόσον έχουν διαπιστωθεί φορολογικές παραβάσεις, θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων»

Εάν αληθεύει ότι διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις τότε γιατί δεν έχει ασκηθεί η προβλεπόμενη εκ του νόμου άσκηση ποινικών διώξεων;

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους για τον πρώην ισχυρό άνδρα της MIG, υπάρχει πληροφορία για τον καταλογισμό ενός αστρονομικού για τα ελληνικά δεδομένα ποσού. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στην περίπτωση Βγενόπουλου όσο και σε αυτή του Αλαφούζου ολοκληρώθηκε ο έλεγχος πολύ πριν αποπεμφθεί από τη θέση του ο επικεφαλής του ΚΕΦΟΜΕΠ κ. Μασίνας.

Και το δημοσίευμα καταλήγει : «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τώρα είναι η ώρα της Δικαιοσύνης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο προϊστάμενος των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτης Αθανασίου, και φυσικά ο υπουργός κατά της Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας κατά της διαφθοράς να πράξουν τα όσα οι νόμοι προβλέπουν».

Επίσης η ιστιοσελίδα “enikos.gr” αναφέρει ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη στον κ.Κοντομηνά.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής :

“Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 48 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων την περίοδο 2006-2008, ασκήθηκε στον Δημήτρη Κοντομηνά.

Η υπόθεση αφορά σε έλεγχο στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών που διεξάγουν οι οικονομικοί εισαγγελείς συνδυάζοντας στοιχεία από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής.

Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκαν και οι αποκλίσεις που αφορούν στον πρόεδρο του ALPHA, ο οποίος ενώπιον των εισαγγελέων αρνήθηκε τη διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης. Ο επιχειρηματίας είχε προσφύγει και στην Διεύθυνση Επίλυση Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση, ωστόσο ο επανέλεγχος δεν τον δικαίωσε.

Έτσι, η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση των ποινικών διώξεων και η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ειδικό ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Κοντομηνάς έχει ακόμη ένα δικαστικό μέτωπο ανοιχτό, καθώς είναι μεταξύ των 35 κατηγορούμένων που έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου”.

 

Μετά από όλα τα ανωτέρω που δημοσίευσε στις 08.10.2016 η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και το ένθετο της «Secret» καθώς και όσα αναφέρει η η ιστιοσελίδα “enikos.gr” στις 20.10.16 καλείται ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Ν.Παρασκευόπουλος καθώς και ο Υπουργός κατά της Διαφθοράς κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος να ενημερώσει την Βουλή των Ελλήνων:

1. Γιατί καθυστερεί η άσκηση ποινικών διώξεων;

 

2. Έχουν εντοπιστεί παραβάσεις από το ΚΕΦΟΜΕΠ στον έλεγχο που διενεργείται για τον κ.Βγενόπουλο και αφορά το αστρονομικό ποσό των 200 εκατ. ευρώ ;

 

- Να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα και πορίσματα για την εν λόγω υπόθεση.

 

3. Εάν βρίσκονται όλοι οι ανωτέρω εντός Ελλάδος;

 

4. Ο κ.Δ.Κοντομηνάς που του ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 48 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αληθεύει ότι βρίσκεται στην Αφρική ; και εάν Ναι πότε θα εμφανιστεί ; Εάν δεν επιστρέψει θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης ;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος