Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:2466/19-1-2016

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

Νέες διαστάσεις αποκτά πλέον ο τραγικός θάνατος της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) έπειτα από επέμβαση για "κρεατάκια", μετά τη δραματική περιγραφή της αναισθησιολόγου που συμμετείχε στο μοιραίο χειρουργείο, κυρίας Νεκταρίας Πολάκη.

Η επιμελήτρια αναισθησιολόγος του Βενιζέλειου, μιλώντας στην εφημερίδα του Ηρακλείου "Πατρίς", ανατρέχει στις τραγικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν μετά την επέμβαση ρουτίνας για την αφαίρεση των αδενοειδών εκβλαστήσεων, δηλαδή τα "κρεατάκια" του παιδιού, και δίνει μια εκδοχή που διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με εκείνη που περιγράφουν οι γονείς του άτυχου κοριτσιού με βάση τουλάχιστον την ενημέρωση που είχαν από τον χειρουργό.

 

Συγκεκριμένα, η γιατρός που ήταν υπεύθυνη για την ανάνηψη του παιδιού, το "ξύπνημα" δηλαδή από τη νάρκωση, υποστηρίζει ότι "το παιδί ξύπνησε μετά το χειρουργείο και μάλιστα ανέπνευσε κανονικά, χωρίς πρόβλημα" ενώ οι γονείς δηλώνουν πως μετά την πάροδο δύο ωρών από την εισαγωγή της μικρής Μελίνας στο χειρουργείο ενημερώθηκαν από τον χειρουργό πως "προσπαθούμε να ξυπνήσουμε το παιδί αλλά δεν ξυπνάει, έκανε δύσπνοια και βρογχόσπασμο".

Επειδή, η απόκλιση που διαπιστώνεται μεταξύ όλων όσων έγιναν στην ανάνηψη -κατά την γιατρό- και όσων μεταφέρθηκαν στους γονείς από τον χειρουργό ΩΡΛ και τον διευθυντή της ΩΡΛ αλλά και διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας, γεννά εύλογα απορίες αλλά και προβληματισμό στους γονείς σε ό,τι αφορά την ακρίβεια των γεγονότων και την εγκυρότητα των λεγομένων.

Επειδή, παράλληλα, αναδεικνύει το κενό της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), της πειθαρχικής διαδικασίας που δρομολογείται σε όλες τις περιπτώσεις μοιραίων περιστατικών στο ΕΣΥ και διασφαλίζει την ουσιαστική συλλογή και επίσημη καταγραφή των στοιχείων, αλλά που στην προκειμένη περίπτωση, παρότι χάθηκε ένα 4χρονο παιδί σε επέμβαση ρουτίνας όπως είναι τα "κρεατάκια", η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε να μην ζητήσει να διενεργηθεί. Όπως ανακοίνωσαν οι επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, για τον θάνατο της μικρής Μελίνας διεξάγεται προς το παρόν προκαταρκτική εξέταση.

Επειδή, σε βάρος της αναισθησιολόγου εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη για κλοπή τον περασμένο Μάιο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ενός σκευάσματος με τη δραστική ουσία πεθιδίνη, η οποία είναι οπιοειδές αναλγητικό.

Επειδή, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Mega channel”, η κ.Μιράντα Παγώνη, Πρόεδρος του Πειθαρχικού του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι φταίει η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για την καθυστέρηση. «Ποινή δεν μπορώ να βάλω από την τηλεόραση», είπε στις έντονες πιέσεις των δημοσιογράφων, «αλλά η κύρια ευθύνη για την καθυστέρηση είναι του νοσοκομείου». Επειδή η ίδια επίσης ανέφερε: «Βεβαίως και είναι παράπτωμα η υπεξαίρεση φαρμάκων».

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Γιατί δεν έχει δοθεί ακόμα εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τον αδόκητο και άδικο χαμό της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) , έπειτα από επέμβαση για την αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια); Επιτέλους θα δώσετε άμεσα εντολή για ΕΔΕ;

2. Γιατί δεν παύτηκε η αναισθησιολόγος, για την οποία εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη εις βάρος της αναφορικά με την υπόθεση αφαίρεσης πεθιδίνης από το ΠΑΓΝΗ;

3. Είχε υποβληθεί η 4χρονη σε προεγχειρητικό έλεγχο;

Ποιοι μετείχαν στη χειρουργική επέμβαση; Έγινε προαναισθητική εκτίμηση;

Από ποιον παρακολουθείτο η μικρή ασθενής στην ανάνηψη;

Ποιοι αναφέρονται στα πρακτικά χειρουργείου και το διάγραμμα αναισθησίας;

Πότε εκδηλώθηκε και πότε αντιμετωπίστηκε η ανακοπή;

Υπήρχε ασφαλής κάλυψη από πλευράς μέσων, υλικών, επαγγελματιών υγείας για την ανάταξη του παιδιού;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος