Loading...
 Start Page

Αρ.Πρ.:8636/27-09-2016

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

 

Η είδηση συγκλονίζει: στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας καταφθάνουν σε καθημερινή βάση πολίτες για να καταθέσουν αίτηση αποποίησης κληρονομιάς και ουσιαστικά να… χαρίσουν στο κράτος το ακίνητο τους.

Ο τομέας τεκμηρίωσης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος καταγράφει καθημερινά σε όλη την Περιφέρεια τεράστια νούμερα αποποιήσεων. Στην Αττική κατατίθενται περίπου 10.000 με 12.000 αιτήσεις τον χρόνο, δηλαδή περίπου 200 την εβδομάδα, στη Θεσσαλονίκη περίπου 5.000 ακίνητα, ενώ στην Πάτρα πάνω από 1600! Στη Λάρισα οι αιτήσεις αναμένονται να ξεπεράσουν τις 1.000, στην Καλαμάτα πέρυσι κατατέθηκαν 356 αιτήσεις και στο Βόλο το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν πάνω από 600 αποποιήσεις κληρονομιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μόλις τρία χρόνια πριν, με την αύξηση των φορών και την ταυτόχρονη επιβολή ΕΝΦΙΑ, τα ακίνητα που οι πολίτες δεν δέχονταν να κληρονομήσουν ήταν σχεδόν τα μισά.

Και οι προβλέψεις για το μέλλον των επιβαρύνσεων στα ακίνητα είναι ακόμα πιο δυσοίωνες. Ήδη από αυτόν τον μήνα ο νέος ΕΝΦΙΑ δείχνει τα δόντια του και πολλοί δηλώνουν αδυναμία καταβολής του. Ενώ οι κυβερνώντες, δείχνοντας να μην καταλαβαίνουν τίποτα , εφευρίσκουν διαρκώς και νέα βάρη, με την ταυτότητα του ακίνητου να είναι πλέον το νέο ‘’φρούτο’’.

Επειδή, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, χτυπημένα αλύπητα από την φτωχοποίηση και την ανεργία που προκαλεί η εσωτερική υποτίμηση, αδυνατούν πλέον να εκπληρώσουν υποχρεώσεις που δημιούργησαν στο παρελθόν για να αποκτήσουν ιδιόκτητη κατοικία, παίρνοντας στεγαστικά δάνεια.

Επειδή, τώρα όλοι οι φτωχοί μικροϊδιοκτήτες, που γύρευε με πόσους κόπους των ιδίων, ή των γονιών τους κατόρθωσαν να έχουν ένα σπίτι, ή εν πάσει περιπτώσει μια μικρή ιδιοκτησία, καθίστανται όμηροι ενός αδηφάγου συστήματος, το οποίο με τη ληστρική αυτή φορολόγηση θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια, άλλους άμεσα, άλλους πιο αργά, στο να χάσουν αυτήν την περιουσία.

Επειδή, εσείς, με περισσή αναίδεια έχετε μετατρέψει φόρους και πιστοποιητικά σε ένα «οιονεί στεγαστικό δάνειο»!!. Ένα στεγαστικό «δάνειο» που ουδέποτε συνήφθη, γιατί ουδέποτε υπήρξε η ανάγκη να συναφθεί, αλλά επιβάλλεται στον καθένα από εμάς με γκανγκστερικό τρόπο από κυβερνήτες που λειτουργούν ως οι «νονοί» της νύχτας.

Επειδή, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την προστασία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος, που προτίθεται να καταθέσει το υπουργείου Περιβάλλοντος στη Βουλή προς ψήφιση και ειδικά το άρθρο 33 για την απαίτηση έκδοσης βεβαίωσης μηχανικού σε δικαιοπραξίες, εγγραπτέες πράξεις και άδειες λειτουργίας, οι επιβαρύνσεις ιδίως σε περίπτωση κληρονομιάς απογειώνονται σε ένα ήδη ζοφερό οικονομικό τοπίο για τους περισσότερους πολίτες.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1ον Αν ένας κληρονόμος, είτε εξ αδιαιρέτου, κληρονομεί 10 χωραφάκια των 1.000 τ.μ και θα απαιτείται η ως άνω βεβαίωση και με την σημερινή τιμή της αποδοχής κληρονομιάς να κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 400 ευρώ, δεν θα εκτινάξει αυτόματα το κόστος της αποδοχής στα 1.000 ευρώ συν τα συμβολαιογραφικά/μεταγραφικά/ φόρο κληρονομιάς;

2ον Ποιος εχέφρων θα αποφασίσει να προβεί σε αποδοχή κληρονομιάς για να τακτοποιήσει την ακίνητη περιουσία με τέτοια τιμωρητική πολιτική;

3ον Τι σκοπεύετε να κάνετε με τα ακίνητα που θα περιέλθουν στην κυριαρχία του Κράτους;

4ον Αληθεύει ότι υπάρχει πλάνο… του ΟΗΕ για τη φιλοξενία 87.900 μεταναστών σε διαμερίσματα έξι ελληνικών πόλεων με το ενοίκιο να πληρώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα επόμενα δύο χρόνια;

5ον Αληθεύει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εξαγγελθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία με σκοπό τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης μέχρι και το 2017 και ό,τι αφορά κατοικίες που θα ενοικιαστούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λέσβο, Ρόδο αλλά και στον νομό Έβρου;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος